zzana 14.07.05, 12:48 drogie kobitki, otwieram salon meblowy i chce zrobić z morskiego piasku kolorowy. czy moze któraś z Was wie jak tego cudu dokonać? od razu wielkie dzieki za wszystkie rady pozdrawiam chorąco. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
an20 Re: piasek kolorowy 14.07.05, 16:53 powiem szczerze ze nie mam pojecia jak to zrobic. JA jak potrzebowalam to kupowalam kolorowy piasek na gieldzie kwiatowej, maja w roznych kolorach, w woreczkach po 25 dag.Widzialam tez taki piasek w Galerii Mokotow, na parterze, tam gdzie sprzedaja rozne swiece. Odpowiedz Link
zzana Re: piasek kolorowy 14.07.05, 18:34 hmmm to w Warszawie, troszku daleko mieszkam jakieś 500km od W-wki. ale dziękuję za wskazówki, pozdrawiam Odpowiedz Link
bagatricks Re: piasek kolorowy 14.07.05, 17:42 mysle ze najlatwiej dodac barwinka w proszku,a zeby bylo taniej to ja bym kombinowala ze starta kreda tudziez jakas sucha pastela....nie gwarantuje efektu bo to tylko moje domysly ale poprobowac warto)) Odpowiedz Link
zzana Re: piasek kolorowy 14.07.05, 18:33 no właśnie tez tak myślałam, ale zależy mi na tym bym ten piasek nie brudził - więc kreda odpada. a tak na marginesie, gdzie w gdańsku - bo tam mam najbliżej jest giełda kwiatowa, może któraś z Was wie Odpowiedz Link
lula25 Re: piasek kolorowy 14.07.05, 18:49 Kasiaba napewno wie, ostatnio mi cos o niej mowila, napisz moze do niej. Odpowiedz Link
toxicloki trojmiejski link;-) 14.07.05, 19:19 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=23390&w=20920006&a=20920006 Odpowiedz Link
an20 Re: piasek kolorowy 14.07.05, 20:53 Znalazlam dwa linki moze przez internet bedzie mozna zamowic. www.blueway.brzesko.com.pl/piasek.htm sklep.holkap.pl/products.php?category=26&nr_shop=1 Odpowiedz Link
zzana Re: piasek kolorowy 14.07.05, 20:57 dziewczyny jestescie kochane bużka, serdeczne dzięki za pomoc Odpowiedz Link
babunowa Re: piasek kolorowy 14.07.05, 22:05 Dick International - Giełda Kwiatowa 80-716 Gdańsk, Rzęsna 3 tel. 301-08-33 fax 301-08-72 to jest adres tej giełdy,jeśli mam wytłumaczyć,to od strony Gdańska jest to przy drodze wylotowej na Warszawę(prawa strona).Jeśli sobie nie radzisz na stronie www.trojmiasto.pl jest mapka,szukaj tej ulicy w starej cześci gdańska,najlepiej jak zlokalizujesz ulicę Elbląską(stara mapa,teraz ona się zwie Dlugie ogrody) i boczną będzie właśnie ulica Rzęsna. Od razu mówię,że giełda jak większość takich miejsc funkcjonuje bardzo rano Optymalna godzina przybycia to 6. Odpowiedz Link
babunowa Re: piasek kolorowy 14.07.05, 22:07 Jeśli chodzi o kolorowy piasek,to pare razy myślałam czy nie użyć piasku z plaży i barwnika w proszku do tkanin bawełnianych;>,ale jeszcze nigdy się na to nie zdobyłamspróbuj najpierw z garstką piasku z piaskownicy)i koniecznie podziel się uzyskanym rezultatem,jesli chcesz to zrobić sama Odpowiedz Link
zzana Re: piasek kolorowy 14.07.05, 22:20 dziekuję za pomoc. wydaje mi sie ze piasek z piaskowicy do tego nie nadaje się - koniecznie morski - tak myślę. ale sporbuje z jednym i drugim i napiszę jak mi to wyszło. jeszcze raz wielkie dzieki. Odpowiedz Link