03.10.12, 18:18
Czy któraś z Koleżanek mogłaby podzielić się ze mną schematem haftu z cyklu MADAME
(np. butterfly, symphony , wiosennym lub innym) lub wskazać, gdzie mogłabym je znaleźć ?
Widziałam je na kilku blogach i bardzo chciałabym choć jeden wyszyć.
Haftuję od niedawna, ale nie wiem jak poruszać się w tej przestrzeni = np. wziąć udział w jakimś SAL-u, gdzie jest jakaś szansa na zdobycie ciekawych wzorów.
"Zachorowałam" na +++ i nie zamierzam się z tego leczyćsmile
Obserwuj wątek
    • viola.0 Re: Madame 03.10.12, 19:45
      Mam wzór Madam Symfony podaj twój e-mail to ci prześlę.
      Pozdrawiam
      Viola
      • dr44ms Re: Madame 10.10.12, 01:52
        O, ten bardzo mi się podoba!
        Adres taki jak w nicku: dr44(at)ms
        • dr44ms poprawka adresu ! 10.10.12, 02:02
          dr44ms(at)gazeta.pl
          Sorry, ale już jestem zmęczona.
      • lukrecja_tori Re: Madame 29.07.17, 11:41
        Mogłabyś mi również przesłać?
        dzungarskier@gmail.com
        Pozdrawiam
        Marta
    • joanna.zuzanna Re: Madame 03.10.12, 21:51
      Wysłałam parę na gazetowy. Pozdrawiam, Joanna
      • dr44ms Re: Madame 10.10.12, 01:49
        Bardzo dziękuję!
      • olakopec Re: Madame 07.06.14, 11:45
        Witam,jestem tu nowa i nie wiem jak to wszystko dziala...wiec prosze o wyrozumiałośc wink
        Bardzo "napaliłam sie" na wyszycie ktorej kolwiek "Madame" wiec jesli ktoras mogła by mi wyslac wzor była bym wdzieczna. Moj adres olakopec2@wp.pl
    • graba5101 Re: Madame 10.10.12, 13:20
      Wysłałam na pocztę gazetową.

• dr44ms Podziękowanie 14.10.12, 13:58
      Bardzo dziękuję Koleżankom:
      joanna.zuzanna oraz graba5101
      za przysłane mi schematy.
      Teraz już moja w tym głowa, aby szybko choć dwa-trzy z nich wyszyć.
      Jeszcze raz piękne dzięki.
      • fafulina Ja też ja też 23.01.13, 13:25
        Ja również poproszę o schematy do Madame- zachorowałam na niA jak tylko zobaczyłam.
        Mój email anabird@wp.pl
        dziękuje
        • graba5101 Re: Ja też ja też 23.01.13, 15:37
          Wysłałam.
          • galaxa Re: Ja też ja też 23.01.13, 18:03
            czy ja też mogę prosić wzorki.
            Mój adres: galaxa@o2.pl
            Dziękuję
            • szymbea do wszystkich" ja też ja też" 23.01.13, 21:50
              czy na prawdę tak trudno przejrzeć jeden temat dot. tych Madame, jest tutaj na forum, wystarczy spojrzeć zanim się coś napisze i tam są podane miejsca w których można pobrać wzorki, albo jak już znacie nazwy Madame to poszukajcie sobie poprzez google. rozumiem jeśli jest problem ze znalezieniem wzorów, ale ten tak dobrze znany jest łatwy do odnalezienia i pobrania, no ale przecież najłatwiej podać pocztę i czekać... ehh brak słów
              • inna57 Szkoda słów 24.01.13, 11:01
                Zgadzam się z Tobą w 100%. Niestety "jateszowanie" to największa bolączka fotów hobbystycznych. Bo łatwiej jest wklepać swój adres niż poszukać. Tym bardziej jest to przykre że w większości "wyjateszowane" wzorki lądują w osobistych archiwach nie na tamborkach sad
              • margarytka1155 Re: do wszystkich" ja też ja też" 24.01.13, 23:36
                Dlaczego brak słów...!? Zamiast narzekać i komentować lepiej pomóc. Trwa to zdecydowanie krócej niż rozpisywanie niepotrzebnych uwag. W końcu nie każdy musi się sprawnie poruszać po internecie, a forum jest po to by sobie nawzajem ułatwiać i pomagać.

Z pozdrowieniami - Jagoda
                • inna57 Re: do wszystkich" ja też ja też" 25.01.13, 09:05
                  Pozwolę sobie nie zgodzić się z Twoją opinią. Owszem forum jest po to aby sobie pomagać i nikt nic nie ma przeciwko pomaganiu poszukującym konkretnego wzoru, choć mnożenie wątków na ten sam temat jest irytujące i narusza regulamin. Jednak zjawisko "jateszy" jest zupełnie czymś innym. Chyba właściwiej byłoby aby hafciarka która chciałaby również otrzymać konkretny wzór zwróciła się bezpośrednio do założycielki wątku już obdarowanej. "Jateszami" są zwykle te same osoby, szkoda że w zamian nie widzimy efektów tych próśb. Pamiętam poszukiwania wzoru "Baby chlebowej" i radość gdy poszukująca koleżanka pokazała nam efekt swojej pracy.
                  Moim zdaniem jeśli chcemy powiększać swoje katalogi wzorów samodzielnie eksplorujmy internet, jeżeli poszukujemy konkretnego wzoru aby go wyhaftować wtedy zwracajmy się z prośbą na forum.
            • graba5101 Re: Ja też ja też 24.01.13, 08:38
              Wysłałam.
              • fafulina Re: Ja też ja też 24.01.13, 13:43
                Bardzo dziękuje- już doszło.
                A tym co robią z tego taki problem powiem tylko... figa z makiem...
                • inna57 Nikt nie robi z tego problemu 24.01.13, 14:08
                  Stwierdzamy jedynie fakt że "jateszowanie" nie jest eleganckie, natomiast Twój post niestosowny. Można budować swoje zbiory w inny sposób.
                • szymbea Re: Ja też ja też 24.01.13, 14:42
                  nie robię problemu, tylko strasznie mnie irytują takie posty, na forum jest temat poświęcony tym wzorkom więc jeśli ktoś na prawdę poszukuje i nie może nigdzie znaleźć, to przynajmniej mógłby poświęcić chwilę czasu i wpisać w wyszukiwarkę forum madame i zobaczyć czy nic takiego już nie istnieje, a nie niepotrzebnie zaśmiecać kolejnym tematem dot. tego samego. Wyobraź sobie jak by to wyglądało gdyby każdy zakładał nowy temat poszukując tego samego, nie sądzę, że łatwo byłoby nam tutaj czytać i szukać potrzebnych rzeczy, gdyby tak parę stron było o jednym i tym samym hafcie.
                  • szymbea do pobrania tutaj 24.01.13, 15:00
                    dla wszystkich poszukujących...

tutaj macie całą dostępną serię

madame

h: znajduje się w ( )

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka