Dodaj do ulubionych

Jak wykonać własnoręcznie zasłonę na drzwi??

09.08.05, 15:27
Macie jakiś pomysł, doświadczenie? Z koralików, plastikowych taśm? Chodzi mi
głównie o to, aby taka zasłona pasowała do nowoczesnego wnętrza...

Pozdr
Obserwuj wątek
    • babunowa Re: Jak wykonać własnoręcznie zasłonę na drzwi?? 10.08.05, 01:24
      Do łask powracają zasłony koralikowe.Możesz zmodyfikować je nieco i wybrać tylko
      jeden kolor,z którego je wykonasz(ja bym chyba przezroczyste koraliki dała).
      • mejbi Re: Jak wykonać własnoręcznie zasłonę na drzwi?? 10.08.05, 13:59
        Niezły pomysł. Albo tylko czarne?
        A możecie mi poradzićjak to wykonać? Tzn. jakiego sznurka uzyć (czy mógłby byc
        taki trawiasty, czesto dodają go do bukietów kwiatów) i jak te koraliki
        nawlekac - ręcznie jedno po drugim? smile
        • mrouh Re: Jak wykonać własnoręcznie zasłonę na drzwi?? 10.08.05, 18:05
          Nie wiem dokładnie o jaki sznurek Ci chodzi, czy coś w stylu rafii? Jeśli tak,
          to ja bym odradzała, bo to chyba za słabe- koraliki, z czego by nie były są dość
          ciężkie, jesli ich się dużo nawlecze, poza tym tzreba pamiętać, że będzie się
          niemi majtać na różne strony wchodząć i wychodząc z pomieszczenia i ryzyko, że
          za którymś razem wszystko się posypie, moim zdaniem, jest spore.

Co do nawlekania- chyba nie ma innej rady, jak ręcznie, nie widziałam jeszcze
          maszyny do nawlekaniasmile A może zrobić zasłonę z grubszej kolorowej (jeden kolor
          lub kilka) folii (coś jak przezroczyte, ale kolorowe okładki na zeszyty),
          powycinanej w rózne wzory (albo jeden wzór). Potem ponawlekać lub poprzywiązywać
          do sznureczków. Może być na zmianę z koralikami albo guzikami albo czym tam
          chcesz. Taka zasłona na pewno będzie lżejsza. Podobny pomysł był kiedyś chyba w
          czterech kątach jako zasłona na okno, postaram się poszukać... pozdrawiamsmile
          • mrouh Re: Jak wykonać własnoręcznie zasłonę na drzwi?? 10.08.05, 20:04
            dom.gazeta.pl/czterykaty/5,57582,2235904.html?x=5
            To nie jest to, o czym myślałam, ale też pomysłsmile Tamtego nie mogę znaleźćsad
            • babunowa Re: Jak wykonać własnoręcznie zasłonę na drzwi?? 10.08.05, 22:35
              sznurek do kwiatów raczej nie,sznurek sprzedawany w qnszcie tez raczej
              nie,jeżeli chcesz robić supły.Jeżeli w twoim mieście jest bo concept to mieli
              tam takie z paciorków zasłony.Jeżeli Ciebie nie stać,to możesz pojechać chociaż
              popatrzeć jak to jest zrobione.Generalnie co do sznurka to nie mam za bardzo
              pomysłu,bo to by musiało być coś zakonserwowane,żeby kurz nie osiadał.Wszelkie
              kordonki,tasiemki odpadaja.Chyba,że chcesz te koraliki od samej góry do
              dołu-wtedy nie widzę problemu;>
              • mejbi Re: Jak wykonać własnoręcznie zasłonę na drzwi?? 11.08.05, 12:57
                Dzięki za wszystki rady. Zobaczę, co da się zrobić. Gdybyście jeszcze na coś
                wpadły, wpisujcie się.
                Pozdr
    • lula25 Moze tu cos znajdziesz 11.08.05, 13:48
      www.hkno1.com/product/decorative-acc/beads-curtain/beads-curtain.htm
      www.hkno1.com/product/decorative-acc/beads-curtain/beadscurtain1-020813.jpg
      www.hkno1.com/product/decorative-acc/beads-curtain/beadscurtain2-020814.jpg
      www.ninight.co.uk/images/disccurt2.jpg
      www.witchinghour.biz/images/MS42B.jpg
      images.google.pl/images?q=Beaded+Curtain&svnum=10&hl=pl&lr=&start=40&sa=N
      www.rejiquar.com/String/bead_curtain.html
      www.dgys07615.pwp.blueyonder.co.uk/bead%20curtain.jpg
      www.onevillage.org/homeaccessories.htm#02556
      www.fengshuisite.com/acatalog/CRYSTAL_BEAD_CURTAIN_BIG.GIF
      www.0-0-0checkmate.com/Butterflies/iButterflies/TriColor_Butterfly_Beaded_Curtain_3387T.
      jpg
      www.24hours7days.com/COOL/iCOOL/White_Beaded_Curtain.jpg
      www.aspace-uk.co.uk/images/prodMain/4533.jpg
      • sweetkate Re: Moze tu cos znajdziesz 11.08.05, 15:07
        Heheh Lula, ja wiedziałam, że to znowu zrobisz. Jesteś niesamowita. wink))
    • lula25 Jak zrobic 11.08.05, 13:55
      www.beadedcurtain.com/bead-crafts/beaded-curtain-patterns.htm
      www.numerospeaks.com/y-beadedcurtain.html
      www.rosiespitutorials.com/beadcurtaintut.htm
      grandpasgeneral.com/giftcurt.html
      • lula25 Re: Jak zrobic 11.08.05, 13:59
        www.lionbrand.com/patterns/craft-curtain.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka