mejbi 09.08.05, 15:27 Macie jakiś pomysł, doświadczenie? Z koralików, plastikowych taśm? Chodzi mi głównie o to, aby taka zasłona pasowała do nowoczesnego wnętrza... Pozdr Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
babunowa Re: Jak wykonać własnoręcznie zasłonę na drzwi?? 10.08.05, 01:24 Do łask powracają zasłony koralikowe.Możesz zmodyfikować je nieco i wybrać tylko jeden kolor,z którego je wykonasz(ja bym chyba przezroczyste koraliki dała). Odpowiedz Link
mejbi Re: Jak wykonać własnoręcznie zasłonę na drzwi?? 10.08.05, 13:59 Niezły pomysł. Albo tylko czarne? A możecie mi poradzićjak to wykonać? Tzn. jakiego sznurka uzyć (czy mógłby byc taki trawiasty, czesto dodają go do bukietów kwiatów) i jak te koraliki nawlekac - ręcznie jedno po drugim? Odpowiedz Link
mrouh Re: Jak wykonać własnoręcznie zasłonę na drzwi?? 10.08.05, 18:05 Nie wiem dokładnie o jaki sznurek Ci chodzi, czy coś w stylu rafii? Jeśli tak, to ja bym odradzała, bo to chyba za słabe- koraliki, z czego by nie były są dość ciężkie, jesli ich się dużo nawlecze, poza tym tzreba pamiętać, że będzie się niemi majtać na różne strony wchodząć i wychodząc z pomieszczenia i ryzyko, że za którymś razem wszystko się posypie, moim zdaniem, jest spore. Co do nawlekania- chyba nie ma innej rady, jak ręcznie, nie widziałam jeszcze maszyny do nawlekania A może zrobić zasłonę z grubszej kolorowej (jeden kolor lub kilka) folii (coś jak przezroczyte, ale kolorowe okładki na zeszyty), powycinanej w rózne wzory (albo jeden wzór). Potem ponawlekać lub poprzywiązywać do sznureczków. Może być na zmianę z koralikami albo guzikami albo czym tam chcesz. Taka zasłona na pewno będzie lżejsza. Podobny pomysł był kiedyś chyba w czterech kątach jako zasłona na okno, postaram się poszukać... pozdrawiam Odpowiedz Link
mrouh Re: Jak wykonać własnoręcznie zasłonę na drzwi?? 10.08.05, 20:04 dom.gazeta.pl/czterykaty/5,57582,2235904.html?x=5 To nie jest to, o czym myślałam, ale też pomysł Tamtego nie mogę znaleźć Odpowiedz Link
babunowa Re: Jak wykonać własnoręcznie zasłonę na drzwi?? 10.08.05, 22:35 sznurek do kwiatów raczej nie,sznurek sprzedawany w qnszcie tez raczej nie,jeżeli chcesz robić supły.Jeżeli w twoim mieście jest bo concept to mieli tam takie z paciorków zasłony.Jeżeli Ciebie nie stać,to możesz pojechać chociaż popatrzeć jak to jest zrobione.Generalnie co do sznurka to nie mam za bardzo pomysłu,bo to by musiało być coś zakonserwowane,żeby kurz nie osiadał.Wszelkie kordonki,tasiemki odpadaja.Chyba,że chcesz te koraliki od samej góry do dołu-wtedy nie widzę problemu;> Odpowiedz Link
mejbi Re: Jak wykonać własnoręcznie zasłonę na drzwi?? 11.08.05, 12:57 Dzięki za wszystki rady. Zobaczę, co da się zrobić. Gdybyście jeszcze na coś wpadły, wpisujcie się. Pozdr Odpowiedz Link
lula25 Moze tu cos znajdziesz 11.08.05, 13:48 www.hkno1.com/product/decorative-acc/beads-curtain/beads-curtain.htm www.hkno1.com/product/decorative-acc/beads-curtain/beadscurtain1-020813.jpg www.hkno1.com/product/decorative-acc/beads-curtain/beadscurtain2-020814.jpg www.ninight.co.uk/images/disccurt2.jpg www.witchinghour.biz/images/MS42B.jpg images.google.pl/images?q=Beaded+Curtain&svnum=10&hl=pl&lr=&start=40&sa=N www.rejiquar.com/String/bead_curtain.html www.dgys07615.pwp.blueyonder.co.uk/bead%20curtain.jpg www.onevillage.org/homeaccessories.htm#02556 www.fengshuisite.com/acatalog/CRYSTAL_BEAD_CURTAIN_BIG.GIF www.0-0-0checkmate.com/Butterflies/iButterflies/TriColor_Butterfly_Beaded_Curtain_3387T. jpg www.24hours7days.com/COOL/iCOOL/White_Beaded_Curtain.jpg www.aspace-uk.co.uk/images/prodMain/4533.jpg Odpowiedz Link
sweetkate Re: Moze tu cos znajdziesz 11.08.05, 15:07 Heheh Lula, ja wiedziałam, że to znowu zrobisz. Jesteś niesamowita. )) Odpowiedz Link
lula25 Jak zrobic 11.08.05, 13:55 www.beadedcurtain.com/bead-crafts/beaded-curtain-patterns.htm www.numerospeaks.com/y-beadedcurtain.html www.rosiespitutorials.com/beadcurtaintut.htm grandpasgeneral.com/giftcurt.html Odpowiedz Link