miecia7 15.09.05, 09:38 dech zapiera www.allegro.pl/show_item.php?item=61388541#desc Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aniabe13 Re: mebelki cudo 15.09.05, 09:48 Piękne. Tylko takie rzeczy najbardziej podobają się ... dorosłym. Mnie wzruszyła porcelana i sztućce. Odpowiedz Link
ewana3 Re: mebelki cudo 15.09.05, 09:52 miecia7! zatkało mnie i jestem chyba w szoku po obejrzeniu tych miniaturowych cudeniek dziewczyny a Wy? Odpowiedz Link
mrouh Re: mebelki cudo 15.09.05, 10:07 Niesamowite! Takie szczegóły, porcelana i firanki z żabkami A mopy to już mnie rozwaliły! A potem... cena Odpowiedz Link
greglis Re: mebelki cudo 15.09.05, 11:01 Mebelki cudo,ale powiem Wam że będąc w Londynie trafiłam do takiego sklepu,który sprzedaje domki dla laleki i ich wyposażenie.Oczywiście dla kolekcjonerów,nie dla dzieci.Ceny !!!!! te na allegro to pikuś.Ale te zestawy sreber,porcelany, wszystkie sygnowane.No i oczywiście kolekcje tapet,tkanin i innych cudawianek.Można całe życie być dzieckiem Odpowiedz Link
arine Re: mebelki cudo 15.09.05, 17:25 Cudowne!Zrobione z taką precyzją! Dzisiejsze zabawki na czele z Barbie mogą się schować.Dzięki Mieciu za link,warto popatrzeć ! Odpowiedz Link
milak13 Re: mebelki cudo 15.09.05, 17:57 Jakiż to byłby wspaniały prezent dla Pożyczalskich! Arietta by oszalała ze szczęścia. Odpowiedz Link
lamarta Re: mebelki cudo 15.09.05, 18:12 O kurcze, jak ja lubie wszelkie miniatury! pamiętam, jak będąc szczeniarą, zaglądałam u koleżanki przez okna miniaturowego autobusu - miał wszystko, siedzenia, kierownicę i wszelkie detale... Jakiś czas temu były do kupienia pisma z dołączonymi do samodzielnego wykończenia mebelkami. Ja sobie pierwszy numer kupiłam i ... zwątpiłam w swoje możliwości, bo krzesło mi wyszło koszmarne!!! No ale to było przed urodzeniem się mojego siostrzeńca i kupowałam te mebelki pod pretekstem, że w razie gdyby urodziła się dziewczyna, to zrobię dla niej dom dla lalek he he. A w necie niedawno zobaczyłam takie mebelki z masy solnej i z papier mache!!! I obiecałam sobie, ze spróbuję coś podobnego zrobić! Teraz niestety nie moge tych stron znaleźć, bo bym Wam pokazała. Fajne rzeczy były - łazienki, pokoje itd. Eh, ta cena... Pożyczalscy rzeczywiście mieliby wyposażenie Odpowiedz Link
jamajka10 Re: mebelki cudo 15.09.05, 22:43 Na mnie szokujące wrażenie robi świadomość, że te rzeczy najprawdopodobniej dziesiątki lat przeleżały zapomniane w jakiejś piwnicy albo na strychu...Chciałabym wiedzieć, czyje to były zabawki, co się stało z właścicielem, dlaczego zostały zapakowane i odłożone. Z pewnością mają swoją historię Odpowiedz Link
baabcia Re: mebelki cudo 16.09.05, 19:01 odlot, dech zapiera. Obrazki sobie zapisałam i będę ogladać. Dzieci to kiedyś miały dobrze, wkońcu jak to ktoś robił to dziecko towarzyszyło powstawaniu zabawki. Trochę czasu razem i wspomnień. A teraz wsadzi sie dziecko w fotelik i wozi samochodem eee nawet jak sie jedzie do sklepu z zabawkami to eee. po co nam ta kasa jak takich chwil z dziećmi nie mamy.Marzenia... Odpowiedz Link