Dodaj do ulubionych

jaką farbą odcisnąć raczki dziecka na koszulce?

25.11.05, 12:41
Chciałam zrobić mężowi prezent i sobie wymyśliłam taka koszulkę. Nie wiem
tylko jaka farbę do tego kupić i jak to zrobic aby było trwałe i pralka tego
nie ruszyła. Któraś z was już może coś takiego robiła?
Obserwuj wątek
    • ewana3 Re: jaką farbą odcisnąć raczki dziecka na koszulc 25.11.05, 12:50
      najlepiej farbką do tkanin (do kupienia w słoiczkach w sklepie dla plastyków)
      robiłam już parę razy, jest trwała i można brać bez obaw.
      • ewana3 Re: jaką farbą odcisnąć raczki dziecka na koszulc 25.11.05, 12:54
        ups!
        prać bez obawsmile
        • carolinuss Re: jaką farbą odcisnąć raczki dziecka na koszulc 26.11.05, 11:50
          ja własnie eksperymantowałam z Marabu-Textil. Jeszcze nie prałam, ale wyszło
          super.
          • jagoda051 Re: jaką farbą odcisnąć raczki dziecka na koszulc 26.11.05, 21:53
            tak nazywa się farba? Jaki to rodzaj? I gdzie ją można kupić?
            • carolinuss Re: jaką farbą odcisnąć raczki dziecka na koszulc 26.11.05, 22:20
              tak, Marabu-Textil to jest nazwa. Firma to marabu. sześc słoiczków po 15 ml z
              podstawowymi koloram kupilam za 24 zł w sklepie dla plastyków. Były tez
              pojedyńcze większe za 7 zł. Nie wim, czy przepłaciłam, czy nie, ale potrzebne
              mi były na wczoraj, więc nie miałam wyboru.
              Ja jestem z Krakowa, sklep był na placu Matejki.
              Miłego odciskania łapek. A, na dobry odcisk wcale nie trzeba dokładnie poktyć
              dłoni farbą. Ja też miedzy innymi odciskałam dłonie i sporo farby musialam
              potem zmywać, bo została na dłoniach (własnie).
              Jak bys miała jeszcze jakies pytania, to słuze, choć ciuch jeszcze nie
              przeszedł chrztu w pralce, ale dziewczynom ładnie się sprawująsmile.
              Pozdrawiam, Karolinasmile
              • jagoda051 Re: jaką farbą odcisnąć raczki dziecka na koszulc 30.11.05, 22:14
                Właśnie kupiłam farbe w łoiczku akrylową do tkanin Pigmal. Czy ty rozcieńczałaś
                ją z wodą? Jeśli tak to w jakich proporcjach?
                • carolinuss Re: jaką farbą odcisnąć raczki dziecka na koszulc 01.12.05, 09:12
                  ja nie stosowałam żadnych rozcieńczeń, tylko od razu na pędzel, albo na dłonie
                  i do dziełasmile
    • jagoda051 Re: jaką farbą odcisnąć raczki dziecka na koszulc 02.12.05, 15:05
      Dzięki za odpowiedzi. Znalazłam sklep dla plastyków i zamówiłam farbę. Plan
      jest świetny - mam nadzieję że wyjdzie.
    • poradnik12 gosc 31.05.15, 14:31
      A moze po prostu zamowic koszulke tam gdzie recznie namaluja to co potrzeba? Zrobic projekt tematu wyslac do firmy, tam wybrac tez koszulke. Mysle ze bedzie to trwalsze i dobrej jakosci. smile Tutaj przyklad tylkomalowane.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka