jagoda051 25.11.05, 12:41 Chciałam zrobić mężowi prezent i sobie wymyśliłam taka koszulkę. Nie wiem tylko jaka farbę do tego kupić i jak to zrobic aby było trwałe i pralka tego nie ruszyła. Któraś z was już może coś takiego robiła? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ewana3 Re: jaką farbą odcisnąć raczki dziecka na koszulc 25.11.05, 12:50 najlepiej farbką do tkanin (do kupienia w słoiczkach w sklepie dla plastyków) robiłam już parę razy, jest trwała i można brać bez obaw. Odpowiedz Link
ewana3 Re: jaką farbą odcisnąć raczki dziecka na koszulc 25.11.05, 12:54 ups! prać bez obaw Odpowiedz Link
carolinuss Re: jaką farbą odcisnąć raczki dziecka na koszulc 26.11.05, 11:50 ja własnie eksperymantowałam z Marabu-Textil. Jeszcze nie prałam, ale wyszło super. Odpowiedz Link
jagoda051 Re: jaką farbą odcisnąć raczki dziecka na koszulc 26.11.05, 21:53 tak nazywa się farba? Jaki to rodzaj? I gdzie ją można kupić? Odpowiedz Link
carolinuss Re: jaką farbą odcisnąć raczki dziecka na koszulc 26.11.05, 22:20 tak, Marabu-Textil to jest nazwa. Firma to marabu. sześc słoiczków po 15 ml z podstawowymi koloram kupilam za 24 zł w sklepie dla plastyków. Były tez pojedyńcze większe za 7 zł. Nie wim, czy przepłaciłam, czy nie, ale potrzebne mi były na wczoraj, więc nie miałam wyboru. Ja jestem z Krakowa, sklep był na placu Matejki. Miłego odciskania łapek. A, na dobry odcisk wcale nie trzeba dokładnie poktyć dłoni farbą. Ja też miedzy innymi odciskałam dłonie i sporo farby musialam potem zmywać, bo została na dłoniach (własnie). Jak bys miała jeszcze jakies pytania, to słuze, choć ciuch jeszcze nie przeszedł chrztu w pralce, ale dziewczynom ładnie się sprawują. Pozdrawiam, Karolina Odpowiedz Link
jagoda051 Re: jaką farbą odcisnąć raczki dziecka na koszulc 30.11.05, 22:14 Właśnie kupiłam farbe w łoiczku akrylową do tkanin Pigmal. Czy ty rozcieńczałaś ją z wodą? Jeśli tak to w jakich proporcjach? Odpowiedz Link
carolinuss Re: jaką farbą odcisnąć raczki dziecka na koszulc 01.12.05, 09:12 ja nie stosowałam żadnych rozcieńczeń, tylko od razu na pędzel, albo na dłonie i do dzieła Odpowiedz Link
jagoda051 Re: jaką farbą odcisnąć raczki dziecka na koszulc 02.12.05, 15:05 Dzięki za odpowiedzi. Znalazłam sklep dla plastyków i zamówiłam farbę. Plan jest świetny - mam nadzieję że wyjdzie. Odpowiedz Link
poradnik12 gosc 31.05.15, 14:31 A moze po prostu zamowic koszulke tam gdzie recznie namaluja to co potrzeba? Zrobic projekt tematu wyslac do firmy, tam wybrac tez koszulke. Mysle ze bedzie to trwalsze i dobrej jakosci. Tutaj przyklad tylkomalowane.pl Odpowiedz Link