10.05.07, 20:17
Prosze polećcie mi dobry trymer.Dzieki
Obserwuj wątek
    • rudaa2 Re: trymer 11.05.07, 07:54
      Mam trymer KOBRA 640 HR,jestem zadowolona.Tnę nim papiery na kartki(200-240g/m2)
      i na wkładki do kartek (80-120g/m2).Nożyk jest samoostrzący się i to chyba
      prawda,bo nie zauważyłam pogorszenia jakości cięć po dwóch latach pracy.
      • r0sie czy trymer = gilotyna? jaką kupić? 25.06.07, 22:06
        chce zakupic wlasne i zastanawiam sie co wybrac
        na co zwrocic uwage przy wyborze?
        sa rozne:
        z dociskiem;
        z szywaczem;
        z podzialka

chcialabym na nia wydac max. 100zl
        nie bede uzywac jej codziennie, raczej tylko od czsu do czasu, do ciecia
        papieru na kartki, wizytowki, zakladki itp. a wiec raczej do ciecia papieru
        grubszego niz xerograficzny

poradzcie czy wystarczy mi tylko cos takiego:
        www.allegro.pl/item208921610_gilotyna_a5_do_ciecia_papierow_nowosc_anaz.html

czy powinnam zainwestowac w cos wiekszego typu:
        www.allegro.pl/item205639082_metalowa_gilotyna_do_papieru_a4_fv_super_cena_.html

lub
        www.allegro.pl/item205186251_nowa_gilotyna_eurocut_a4_od_copyar_fa_vat_gw.html

lub
        www.allegro.pl/item209072400_gilotyna_a_4_z_dociskiem_titanium_hurt_gw_fvat.html

no jest tego duuuzo, i sama juz nie wiem.. :(
        poradzcie cos, prosze :)
        • jo.w Re: czy trymer = gilotyna? jaką kupić? 25.06.07, 22:23
          Polecałabym obcinarkę suwakową. Zobacz tu
          dualtec.pl/index.php?type=biurowe&id=0,005&subid=1992&action=more&order=name&sort=up#position019920
          znajdziesz tam tez tańszą ale obie mieszczą się w cenie do 100 zł
        • jo.w Re: czy trymer = gilotyna? jaką kupić? 25.06.07, 22:25
          Znalazłam też na allegro
          www.allegro.pl/item207159842_sigma_super_zestaw_laminator_obcinarka_folie_hit.html
          • r0sie Re: czy trymer = gilotyna? jaką kupić? 26.06.07, 00:19
            Dziekuje.

Polecasz z wlasnego doswiadczenia?
            Czy pracujesz na takiej?
            • artpasja hej ROsie 29.06.07, 09:45
              Właśnie czekam na dostawe trymerków. Wstrzymaj się z zakupem. Jak cos Ci się
              spodoba z tych moich dostaniesz po kosztach ;-))
              Pozdrawiam
              Emilka
              • r0sie Re: hej ROsie 29.06.07, 10:52
                Na razie sie wstrzymuje, mysle ze do wrzesnia conajmniej, chetnie zobacze co
                bedziesz miala w ofercie.
                Dzieki!
                • artpasja Re: hej ROsie 06.07.07, 19:04
                  zobacz na Allegro ;-))
                  • r0sie Re: hej ROsie 07.07.07, 00:34
                    artpasja napisała:
                    > zobacz na Allegro ;-))
                    >

widze, dzieki!
                    ale jak wspomnialam conajmniej do wrzesnia musze sie wstrzymac z zakupami

poza tym piekne zdjecie, sama obrabialas? ;)
                    ja mam nowy i skuteczny na to sposob
            • jo.w Re: czy trymer = gilotyna? jaką kupić? 07.07.07, 20:22
              Mam taką w szkole i używam do cięcia od roku.
              • kolo761 Re: czy trymer = gilotyna? jaką kupić? 21.08.13, 10:27
                Oba urządzenia i trymery i gilotyny są do cięcia papieru - jednak ich założenie jest zgoła inne.
                Gilotyny - służą do cięcia większej ilości papieru, jednak linia cięcia nigdy nie będzie idealnie prosta. Takie są prawa fizyki i sił oporu ... w innych będzi eto bardziej widoczne w innych mniej.

Trymery do papieru - to urządzenia które mają za zadanie przeciąć mniejszą ilość papieru ale cięcie jest precyzyjne i idealnie proste dzięki temu że karetka z noże tnącym porusza się po prowadnicy.

więcej informacji tutaj :)
                www.niszczarki.org/trymery-do-papieru-jaki-wybrac-pm-16.html
                www.niszczarki.org/gilotyny-rc-systems-porownaj-i-wybierz-pm-10.html
          • pikosikpikosik Re: czy trymer = gilotyna? jaką kupić? 04.02.09, 18:45
            Sprawdź na www.biuroservis.pl
    • annqaa Re: trymer 10.07.07, 17:07
      teraz bedzie w lidlu, mozecie mi powiedziec czy sie oplacu kupic?
      pozdrawiam
      • gkacha Re: trymer 11.07.07, 14:39
        Trymerów z Lidla nie polecam. Kilka miesięcy temu zakupiłam i jak wypróbowałam
        w domu to ręce mi opadły. Na szczęście bez problemów przyjęli z powrotem i
        oddali pieniążki. Być może miałam pecha i dostałam jakiś felerny egzemplarz ale
        skutecznie obrzydził mi zakupy w tym sklepie. Myślę, że lepiej zainwestować w
        produkt jakiejś znanej firmy.
        Pozdrawiam
        • annqaa Re: trymer 12.07.07, 18:05
          dzieki za rade, a tak fajnie wyglada. a mozecie mi wyjasnic czym ie rózni gilotyna od obcinarki? wyglad jest inny, w gilotynie raczka sie podnosi,a w obcinarce sie przesuwa- ale czy dobrze miec 2 w 1? czy wystarczy gilotyna?
          • artpasja Re: trymer 13.07.07, 06:53
            precyzyjniejszy jest trymer, tam gdzie nożyk przesuwa się po prowadnicy. Można
            dokładniej obciąć kartkę w wyznaczonym miejscu. Poza tym często do trymerków z
            obrotowym ostrzem są wymienne noże , co jeste niezwykle przydatne gdy. np
            chcesz brzeg kartki mieć falowany czy ząbkowany. Pięknie później wyglądają
            takie np. zaproszenia ślubne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka