malgoska13 30.06.06, 15:22 czy wszystkie lakiery maja tendencje do żółknięcia (malowanie na białej powierzchni)? Jaki nie żółknie? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ania008 Re: lakier żółknie 30.06.06, 19:57 Właśnie skończyłam skrzyneczkę na przyprawy biało-niebieską. Bałam się, że mi to zżółknie pod lakierem-ale nie...nic takiego się nie stało. Koleżanki forumki dały gdzieś taką radę, żeby malować za każdym razem cieniutką warstwą i uwazać na zacieki. I chyba o to chodzi, bo ten sam lakier zżółk kiedyś na białym napisie na brązowym tle. Więc może nie chodzi tu o lakier, a o technikę lakierowania. A ten lakier to wodorozcieńczalny Śnieżki-bardzo tani, puszka 13zł Odpowiedz Link
lola211 Re: lakier żółknie 30.06.06, 21:11 Zólkna poliuretany rozpuszczalnikowe, znam za to poli wodny, ktory jest przejrzysty.Akrylowe nie zazólcaly mi powierzchni. Odpowiedz Link
greglis Re: lakier żółknie 30.06.06, 21:21 lakier może żółknąć gdzy jest zbyt grubo nakładany i gdy nie robimy odpowiedniej przerwy między warstwami Odpowiedz Link