Dodaj do ulubionych

Mój problem - Wszytkim się interesuje

IP: *.play-internet.pl 15.05.11, 21:57
I tak na prawdę nie wiem co chcę w życiu robić. Uwielbiam informatykę, automatykę, ekonomię, marketing sportowy, finanse i bankowość, prawo, medycynę... itp itp. Co najgorsze, że co 3 dni mi się zmienia. Na daną chwilę siedzę w prawie ale zaraz mi się zmieni na informatykę potem na ekonomię i tak dalej. A mam już... 35 lat, ukończone studia ekonomiczne. Chce nowe studia bo czuje niedosyt. Aktualnie pracuje w zawodzie ale chce coś nowego, nawet zgłaszam się do IT czy do działu prawnego u siebie w pracy. Ale jak zacznę nowe studia to boje się, że znów coś nowego wymyślę jako pasję. Ktoś mi powiedział, że powodem jest niedoleczone z dzieciństwa ADHD ale podobno to dar bo nic mnie może nie zaskoczyć, bo wszędzie mogę się odnaleźć. Ktoś ma podobnie?
Obserwuj wątek
    • Gość: Regle Oczywiście mam 25 lat a nie 35 ;) IP: *.play-internet.pl 15.05.11, 21:58
      J/W
    • Gość: oija Re: Mój problem - Wszytkim się interesuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.11, 13:16
      w sumie to mam podobnie mam 29 lat po IT, ale troche mi sie znudzilu komputery teraz mysle aby zainwestowac w nowy zawod i przypiacv sobie skrzydla nie wiem jak to w zyciu sie wszystko pouklada ale potrzebuje wolnosci wiec kiedy jeszcze nie jestem stary i zdrowie sie mnie trzyma zamierzam tak przezcy zycie aby potem nie zalowac tego czego nie zrobilem nie sprobowalem zrobic niez to co zrobilem.
      • simply_z Re: Mój problem - Wszytkim się interesuje 16.05.11, 13:43
        to tak jak ja ...
        dla mnie to przeklenstwo nie dar
    • Gość: asdf nie rozumiem problemu IP: 195.82.180.* 16.05.11, 13:51
      Od kiedy studia wykluczają posiadanie zainteresowań? Lub inaczej - od kiedy do rozwijania zainteresowań potrzebne są studia? Szczególnie jeżeli chodzi o informatykę
      • Gość: Regle Nie o to chodzi IP: *.play-internet.pl 16.05.11, 15:41
        Problem twki kiedy chce się rozwijać zaowodowo w każdej branży i nie wiadomo co wybrać.
    • elfikowy Re: Mój problem - Wszytkim się interesuje 16.05.11, 15:52
      zobacz sobie jakie masz kierunki na wyzszej szkole bankowej, naprawde szeroki wybor i moze akurat cos Ci sie trafi a i moze zgarniesz sobie jakies stypendium:)
      • Gość: Regle Re: Mój problem - Wszytkim się interesuje IP: *.play-internet.pl 16.05.11, 16:15
        Widzę, że tam są fajne podyplomowe studia w szczególności kursy na doradcę podatkowego plus egzamin państwowy czy też inżynieria finansowa :)
      • cmentarna.polka Re: Mój problem - Wszytkim się interesuje 16.05.11, 19:34
        ale głupi troll! :D ciekawe kto pójdzie do szkółki prowadzącej tak nieinteligentny PR
        • Gość: Henri Re: Mój problem - Wszytkim się interesuje IP: *.web-proxy.us 17.05.11, 18:56
          To nie jest główne kryterium wyboru szkoły ;) A w wypadku wsb jest nim jej żenujący poziom.
    • elle106 Re: Mój problem - Wszytkim się interesuje 17.05.11, 13:10
      Niekoniecznie musi być to ADHD, niestety ale większość ludzi ma złe pojęcie o ADHD. Wystarczy , że dziecko jest nadruchliwe i juz ma ADHD. Niestety jest jeszcze parę innych symptomów i akurat nadruchliwość jest najmniejszym problemem. Musisz przejść się do poradni zdrowia psychicznego, tam jest leczone , jeżeli można mówić o leczeniu, ADHD. Mam 8-letniego syna z ADHD i dysleksją to prawda , że wszystko go interesuje , ale niekoniecznie na długo. Musisz zapytać rodziców czy w dzieciństwie byłaś (eś) nadruchliwy, czy miałeś problemy z koncentracją, z kontrolą emocji. Osoby postronne często twierdzą , że dzieci z ADHD są agresywne ( wynika to właśnie z braku kontroli nad emocjami) , zauważyłam że ta agresja nigdy nie jest bezpodstawna , jest wyolbrzymiona , ale zawsze takie dziecko zostaje sprowokowane. Dzieci bez ADHD potrafią powiedzieć coś przykrego ( często znając skutki) a następnie przy dorosłych udawać" świętego" (zauważyłam to nawet na przykładzie mojego syna i jego starszej siostry, na szczęście teraz już się uspokoiło)...a dorośli jak to dorośli , niestety nie widzą tego wszystkiego. Przepraszam Cie bardzo , ale odeszłam od wątku. Musisz przeprowadzić wywiad z rodziną , jaki byłeś jako dziecko...no i jeżeli okaże się , ze miałeś takie problemy to doradzam wizytę w poradni. Nie wiem czy dorośli są leczeni farmakologicznie (wydaje mi się , ze nie) ale na pewno przydałaby się wtedy terapia. tylko po tym , że wszystko Cie interesuje nie mozna nic stwierdzić. Myślę , że lekarz też zadałby dużo, dużo więcej pytań , testów itd.
      • Gość: Regle Juz byłem u psychologa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.11, 19:55
        Już słyszałem, że jestem DDA (alkoholizm Rodziców), nerwica natręctw (bo robię wiele rytuałów), depresje dwubiegunowa (raz mam nastrój taki, że wszystko mogę, a jest taki okres, że mam wszystkiego dość). Od koloru do wyboru...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka