Dodaj do ulubionych

NEON (***) STALIDA

29.09.06, 11:07
Hotel dla mało wymagających, mimo że rekalmuje się jako hotel rodzinny to
raczej nie dla rodzin z dziećmi bo brak brodzika dla dzieci? a kąpiel z
dorosłych z dziećmi w głębokim basenie? cóż...Jedzenie - śniadania(obiadów
nie serwują można wykupić w tawernie obok SERGIANI ALE TO ZDECYDOWANIE
ODRADZAM NIE DLATEGO ŻE DAJĄ NIE DOBRE JEDZENIE ALE DLATEGO ŻE DAJA GO Z
KAŻDYM DNIEM MNIEJ A Z OBSŁUGI ROBIĄ ŁASKĘ -wiadomo zapłacili nie pójdą gdzie
indziej, a i juz tu raczej nie przyjadą! takie maja podejście i na koniec
zamiast jednej porcji dostawało się połowę),nop ale wracając do śniadań w
kółko to samo zero urozmaicenia po 7 dniach już nie mogłam patrzyć na
twarożek:) Bardzo głosno z faktu na usytłowanie koło drogo (współczucia dla
tych co mieli pokoje nad drogą)smród niesamowity spalin ze skóterków, 4-
kołowców etc, które jezdzą naintensywniej w nocy (23-03) jak ktoś ma czuły
sen to jak ja będzie chodził notorycznie zmęczony - a podkreślę ze nie miałam
pokoju od strony drogi! No ale Hotel ten tez ma zalety usytłownay jest koło
plaży a i plaza ładna piaszczysta, jak nie ma dzieci to i kąpiel w basenie
jest przyjemna. Położenie dobre na wypady do dyskotek do MALI oraz niedaleko
położony pszystanek i duży wybór wypożyczalni aut i skuterków powoduje że
można sobie pozwiedzac na własną rekę tą piękną wyspę. Podsumowując polecam
dla nocnych marków, ludzi raczej młodych rozrywkowych niewymagających
(łazienki i sprzątanie daja dużo do życzenia) NO I JESZCZE JEDNO KOCHANI
Pragnę ostrzec wszystkich przed wyjazdem na Kretę z biurem podróży GRECOS
HOLIDAY a najbardziej przed ich jak to mówią "najlepszymi" rezydentami,
braćmi o ile dobrze pamiętam MARCINEM i PIOTREM......, Którzy jedynie chwalić
się umieją, bo zorganizować powrotu do Polski swojej grupie juz nie
potrafili!!!Zresztą nie tylko tego..ZERO ZAINTERESOWANIA PROBLEMAMI GRUPY,
SPÓŹNIENIA NA SPOTKANIA ETC...ale dla mnie fakt stania pod hotelem w środku
nocy przelał czarę goryczy!!Gdyby nie nasz tel. komorkowy nie wiem czy
odlecielibyśmy w wyznaczonym terminie?? spóźniliśmy sie ponad godzine na
lotnisko (na szczęscie trzeba byc przed wylotem 2 h wiec godzina zostala nam
jeszcze na szybka odprawę)fakt faktem nasi WSPANIALI rezydenci sobie spali i
nawet nie mysleli o tym by nam towarzyszyc w drodze na lotnisko!!
niedopilnowali a raczej nie poinformowali kierowcy ze ma zawiesc grupe na
lotnisko!! W NOCY ZAŁATWIALI NAM SZYBKO DOWÓŻ...KŁAMJĄC NAS ŻE KTOŚ ZASPAŁ I
GO PAKUJĄ CO POTEM OKAZALO SIE NIEPRAWDA....ZRESZTA Z CZYSTEJ DEDUKCJI WYNIKA
ZE SKORO KIEROWCA NIE SPRAWDZAL KOGO BIERZE DO AUTOKARU - nie mial listy
zatrzymywal sie gdzie stali ludzie i ich pakowal do srodka TO NIBY SKAD MIAL
WIEDZIEC ZE KTOS ZASPAL??A NA SAM KONIEC NAWET PRZEPRASZAM NIEPOWIEDZILI ..BA
NIEPOJAWILI SIE NA LOTNISKU!!
Obserwuj wątek
    • grecos_daga Re: NEON (***) STALIDA 20.11.06, 16:22
      itam
      bardzo mi przykro, że Pani wyjazd nie zakończył się miło, mam tylko nadzieję, że
      podczas Pani wakacji na Krecie spotkały Panią również przyjemne sytuacje i nie
      cały wyjazd był "stracony".
      Jeżeli chodzi o naszych rezydentów Marcina i Tomka to nie mieliśmy do tej pory
      żadnych negatywnych opinii na ich temat, dlatego też Pani uwagi nas bardzo
      zaskoczyły. Zadaniem rezydenta jest udzielanie niezbędnych informacji
      dotyczących pobytu w danym kraju oraz służenie pomocą w razie problemów.
      Rezydent ma pod opieką kilka hoteli i podczas przejazdu z jednego do drugiego
      może wydarzyć się coś niespodziewanego, może mu się przedłużyć spotkanie w
      jednym hotelu itp. dlatego zapewne spóźnia się na inne spotkania informacyjne.
      Jest to nieprofesjonalne i tak nie powinno być ale zdarzają się takie sytuacje.
      Jak napisałam powyżej rolą rezydenta jest pomoc w rozwiązywnaiu problemów.W
      hotelu są wyznaczone godziny w których jest rezydent i czeka czy ktoś zgłosi się
      do niego z problemem czy pytaniem. Logiczne się wydaje, że jak ktoś ma problem
      czy jest z czegoś niezadowolony to przyjdzie do rezydenta i mu o tym powie, bo
      to rezydent jest od tego, że ma sprawę załatwić. Dlatego też szkoda, że nie
      zgłosiła Pani uwag na temat obsługi i wyżywienia rezydentowi ponieważ w ten
      sposób mógłby on interweniować i zmienić sytuację. Co do "wciskania"
      wypożyczenia aut to praca rezydenta polega m.in. na zaoferowaniu najlepszej i
      sprawdzonej jego zdaniem wypożyczalni. Wydaje mi się, że nie ma sensu obrażać
      się o to na niego.
      Pisze Pani, że przy hotelu było głośno i gwarno, wydaje mi się, że wykupując
      wypoczynek w hotelu w mieście mogła Pani się spodziewać toczącego się nocnego
      życia, gdyż każda wypoczynkowa miejscowość rządzi się "swoimi prawami" a
      mianowicie często życie nocne trwa tak długo jak długo chcą bawić się turyści,
      czyli czasami nawet do rana. Jeżeli chciała Pani przede wszystkim wypocząć w
      ciszy i spokoju to wybrała Pani nieodpowiedni hotel.
      Jeżeli chodzi o powrót do Polski, to pisze Pani, że w \\"środku nocy\\" czyli
      domyślam się, że wylot był poranny i że na lotnisku musieli być Państwo o 7
      rano? lub wcześniej. Pisze Pani, że gdyby nie wykonany telefon to transer na
      lotnisko w ogóle by się nie odbył bo rezydenci czy też kierowca zaspali.
      Sugeruje Pani, a przynajmniej ja tak zrozumiałam Pani słowa, że rezydenci w
      ogóle nie załatwili transferu i na ostatnią chwilę szybko dzwonili po autobus,
      który przyjechał pod hotel i zabrał \\"kogo popadnie\\". Nie chce mi się wierzyć
      że rezydenci aż tak niedopatrzyli swych obowiązków, że zaryzykowali
      pozostawienie grupy osób na Krecie ale trudno mi zweryfikowac sytuację, nie
      rozmawiałam jeszcze o tym z rezydentami i dlatego nie będę sie z Panią spierać
      czy udowadniać że było inaczej. Ze strony Grecos Holiday przepraszamy Panią i
      wszystkich Państwa za wszelkie niedogodności, jakich Państwo doświadczyli
      podczas pobytu w hotelu Neon.
    • ar11 Re: NEON (***) STALIDA 02.07.07, 10:57
      Właśnie wróciłam z tygodniowego pobytu w hotelu Neon i jestem bardzo
      zadowolona. Śniadania jak śniadania - trudno wymagać cudów, a i tak uważam, że
      były w porządku pod względem wyboru produktów. Nie mieliśmy wykupionych kolacji
      w restauracji naprzeciwko i bardzo dobrze, tak chcieliśmy, spróbować
      miejscowych dań w różnych miejscach. Warto. Jeśli chodzi o sam hotel, to było
      czysto, basen ok, były rodziny z dziećmi i widziałam, że też wszyscy dobrze się
      bawili. Mnie żaden hałas z ulicy nie przeszkadzał, ale pokój miał balkon z
      boku, może bezpośrednio od ulicy było gorzej, nie wiem.
      Nie polecam tylko jedzenia w barze przybasenowym, gdyby ktoś chciał coś
      przekąsić w ciągu dnia. Ohyda. Jakieś twardy kawał mięsa i góra frytek. Góra
      frytek do wszystkiego. Najgorsza sałatka z tuńczykiem - chyba im się wlała
      butelka oleju do talerza, nie wiem zresztą po co. Oczywiście ceny napojów w tym
      barze też niczego sobie. Małe piwo 2,5 euro, podczas gdy "na mieście" w
      knajpkach duże zaczynało się od 2 euro.
      Ale generalnie polecam hotel dla osób, które chcą skorzystac i z basenu i z
      morza (piaszczysta plaża kilka kroków w dół ścieżką za basenem), a nie mają
      zbyt wygórowanych wymagań co do standardu hotelu. Ale z drugiej strony, ile
      czasu spędza się w samym pokoju hotelowym? Tyle co wziąć prysznic i się
      przespać.
      Aha, jeśli chodzi o wycieczki fakultatywne, to np. rejs na Santorini ze
      zwiedzaniem kosztuje u rezydentki p. Ani 115 euro. Na pewno warto się wybrać
      ale nie jestem pewna czy to faktycznie nie jest za drogo. Może warto sprawdzić
      w biurze lokalnym parę metrów od hotelu w prawo. Sama nie sprawdzałam, bo już
      było po fakcie i nie chciałam się wkurzać. A np. taki kilkugodzinny wyjazd do
      Knossos a potem do Heraklionu za 35 euro (bez biletu wstępu do Knossos!) był
      chyba zupełnie zbędnym wydatkiem. Ale co kto lubi. Na pewno nie wypożyczajcie
      samochodu z firmy polecanej przez panią Anię, bo wychodzi znacznie drożej, niż
      samodzielnie załatwiony samochód w którejkolwiek wypożyczalni, a jest ich jak
      wiadomo wiele.
      • grecja-hotele Re: NEON (***) STALIDA 22.02.08, 12:21
        Witam
        Generalnie był to Nasz pierwszy wyjazd zagraniczny i musze powiedziec ,że tez
        miałem pare obaw przed wyjazdem , ale wszystko było OK, więc tak Co do hotelu to
        nie było źle, Kreta jest zbyt ładna żeby ciągle siedzieć w pokoju (prześli mi
        adres email to wysle zdjecie pokoju ) , pokoje sprzątane codzienie lub co drugi
        dzień z wymianą reczników, telewizor w pokoju (mały i mała ilość kanałów BBC i
        greckie itp.) radio wbudowane w ściane z jednym greckim kanałem (mega bajer :))
        w pokoju jest indywidualna klima a ponieważ byłem we wrzesniu to nie używalismy
        ich specjalnie .Na tym forum sa opinie o tym hotelu i ktos napisał które pokoje
        sa z widokiem na morze (jest ich tylko kilka) , jeśli takiego nie trafisz
        (wybierzesz ) to zdecydowanie bierz od wschodu , od zachodu wieczorami było
        bardzo gorąco . Nie wiem w jakiej masz opcji wakacje , ja miałem śniadania i
        musze potwierdzic że mi się znudziły , przez 7 dni takie samo menu , oczywiscie
        jak jednego dnia zjesz jajka , a drugiego ser a trzeciego wędline to moze nie
        znudzi Ci sie to szybko, przy hotelu jest basen i leżaki , całkiem miło i
        sympatycznie , niestety na bar nie mozna wnosic własnego prowiantu , a w barze
        ceny są ciut za duże , basen nie jest za duzy ale 30 m za basenem jest morze ,
        wiele ludzi leżakowało przy basenie żeby potem zejść do morza i tam popływac i
        potem wracali na leżaki . Hotel serwuje jedynie śniadania , co do obiadokolacji
        to je się w restauracji naprzeciw , nie jedliśmy tam obidów tylko wieczorami
        szukalismy nowych miejsc i musze powiedzieć ,że absolutnie tego
        niezałujemy.Każda knajpa ma swój klimat i niepowtarzalny smak, atmosfera która
        tam panuje jest jedyna i naprawde warto .Znajomi których poznalismy na tej
        wycieczce zazdrościli nam tej decyzji , a Oni mowili,ze kiepsko z jezykiem ale
        musze powiedziec ,że to nic wielkiego powiedziec poprosze to to to i to do picia
        a na koniec poprosic do rachunek , pare słów a jaki pozytek .Mam wizytówki
        fajnych knajp , naprawdę super .Jesli masz jakies dodatkowe pytania to pisz na
        e-mail lub gg 5285454
        • progress04 Re: NEON (***) STALIDA 12.06.08, 20:09
          cześć, czy możesz przesłac mi nazwy tych fajnych knajpek?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka