Gość: kajka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.05, 17:14 czy ma ktos przykładowe pytania lub całe testy sprawdzające wiedze ogólną(z kierunków humanistycznych:socjologia,psychologia.pedagogika ,politologia itp)???bardzo prosze o szybka pomoc Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ciekawski Re: TEST WIEDZY OGÓLNEJ:PRZYKŁADY IP: 217.97.247.* 17.09.05, 17:28 sie dołaczam :D .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja7k Re: TEST WIEDZY OGÓLNEJ:PRZYKŁADY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.05, 18:27 Np. 1. Kto napisał Pana Tadeusza? A)Maryna Cwietajewa B)Edward Stachura C)Adam Mickiewicz D) J. W. Goethe 2. W którym roku wybuchła II wojna światowa? A) ok.3000r pne B)1241 r C)1939 r D) 2003 r. 3. Kto namalował obraz "Bitwa pod Grunwaldem" A) Władysław Jagiełło B) Konrad von Jungingen C) Jan Matejko D) Donald Tusk etc... i słyszałem że bardzo często prawidłowa odpowiedź to "C" ale to mogą by tylko plotki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: due Re: TEST WIEDZY OGÓLNEJ:PRZYKŁADY IP: 217.97.247.* 17.09.05, 18:38 heheh...dobre dobre... mozesz wymyslec wiecej takich pytan ?? :D już dawno sie niesmiałem a tu prosze taki surprise :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja7k Re: TEST WIEDZY OGÓLNEJ:PRZYKŁADY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.05, 18:42 czasem trzeba sie wyluzowac... a niektore posty sa zawaliscie powazne! np. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=157&w=23811115&a=29165736 tam też odpowiednio zareagowalem na genialny pomysl niejakiej "kamy"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja7k Re: TEST WIEDZY OGÓLNEJ:PRZYKŁADY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.05, 18:48 Np. na teście na prawo na UJ mogłyby byc do rozwiazania proste casusy prawne. Mężczyzna jadąc w terenie zabudowanym 148km/h z 1,2promila alkoholu we krwi potrącił śmiertelnie trzeźwego mężczyznę. Jaka kara mu grozi? (nadmienię ze nie posiada immunitetu i znajomosci) A)Spalenie na stosie B)2 godziny robót publicznych przy sprzątaniu parku miejskiego we Włodawie C)25 lat lub dożywocie D)Surowe upomnienie od Komendanta Policji w Dorohusku podpisane również przez tamtejszego księdza proboszcza. A,B,C czy D? masz 5 sekund na odp... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: due Re: TEST WIEDZY OGÓLNEJ:PRZYKŁADY IP: 217.97.247.* 17.09.05, 18:51 heheh..to weź nowy post załóz przynajmniej bedzie co poczytac :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Richelieu* Re: TEST WIEDZY OGÓLNEJ:PRZYKŁADY IP: *.zyg2.brewet.pl / *.zyg2.brewet.pl 17.09.05, 19:14 fakt bardzo śmieszne, kto to jest śmiertelnie trzeźwy? hehe, alkoholik trzeciego dnia bez picia? i jeszcze, kto to jest Konrad von Jungingen? może Wallenrod? ad takie testy, może poczytacie te dla kandydatów na policjantów? Są banalne, ale w końcu wiedza ogólna to takie pściu-bździu o niczym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mietek_z_pragi Re: mam coś lamusie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.05, 20:47 psphome.dhtml.pl/test_wiedzy.html szukaj test wiedzy ogólnej jak ten link nie zadziała, po prawej stronie.Test naprawdę trudny sam miałem ledwo 65 proc lol. Z podziękowaniami proszę do pana mietka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaah Re: mam coś lamusie IP: 217.97.247.* 17.09.05, 21:22 mieciu dobre to było :D ... 56 uzyskałem :) ...ale jak zobaczyłem średnią to niebyało wcle tak tragicznie :D Odpowiedz Link Zgłoś