31.07.06, 15:42
przyjąć w trybie uzupełnienia limitu przyjęć na I rok studiów stacjonarnych
na kierunku lekarskim 99 osób z punktacją graniczną 192 punktów, w tym 40
osób na Wydział Lekarski w Katowicach oraz 59 osób na Wydział Lekarski z
Oddziałem Lekarsko-Dentystycznym w Zabrzu (w tym 32 osoby, które zdały na
Wydział Lekarski z Oddziałem Lekarsko-Dentystycznym i 27 osób przesuniętych z
Wydziału Lekarskiego w Katowicach zgodnie z oświadczeniem Kandydatów, że w
wypadku nie uzyskania wystarczającej liczby punktów kwalifikujących do
przyjęcia na kierunku lekarskim na wybranym Wydziale Lekarskim Śląskiej
Akademii Medycznej będą przyjęci na równoległy Wydział Lekarski w Śląskiej
Akademii Medycznej)

jak mam to rozumiec..a dokladniej to zdanie : tym 32 osoby, które zdały na
Wydział Lekarski z Oddziałem Lekarsko-Dentystycznym. czy to znaczy, ze osoby
ktore miały wiecej niz 192 punkty a skladaly do Zabrza na stomatologie
zostały przeniesione na lekarski?
Obserwuj wątek
    • natha2 Re: Slam... 31.07.06, 16:19
      Te 32 osoby to skladaly na lekarski do Zabrza od razu, a poniewaz w Katowicach
      zabraklo miejsc wiec 27 ludzi z tych co zdawali do Katowic musieli przeniesc do
      Zabrza.

O stomatologii jest chyba napisane w akapicie nizej (ktorego nie skopiowalas)
      • selinka1 Re: Slam... 31.07.06, 16:21
        zaluje ze nie zlozylam na lekarski:/ zle to zrozumialam... 1 punkt na maturze i
        bylabym przyjeta a takto jestem pod kreska:/ zlosc bierze na to wszystko
        • kandydatka_na_am Re: Slam... 31.07.06, 16:24
          Za tydzień powinno się udać :)
          Powodzenia!
        • natha2 Re: Slam... 31.07.06, 16:26
          Jeszcze nie jest tak zle, bo masz szanse ze spadnie o te 2 punkty (zobacz, ze
          kilka nazwisk miedzy lek i stoma sie powtarza w zakresie 192-100. Wiekszy
          problem maja osoby z 208 punktami, ktore zdawaly tylko na PAM bo nie maja
          szansy wejscia przez glupi 6 paragraf za to do kilku innych AM dostaliby sie
          bez problemu nawet w 1 rekrutacji!
          • dedzior Re: Slam... 31.07.06, 16:28
            selinka, tez masz 190 i tez na lek?... to jest nas juz 3. na tym forum..
            • am1234 Re: Slam... 31.07.06, 16:33
              Czyli juz nie ma szans aby dostac sie na slam dla osob kotre sa pod kreska??
              • kandydatka_na_am Re: Slam... 31.07.06, 16:35
                Jak to nie? Osoby z 190 mają bardzo duże szanse!
              • motylek-87 Re: Slam... 31.07.06, 16:39
                jezuuuuuuuuuu dostałam się dostałam;(;(;( nie wierze ;(;(;( gratuluje wszystkim
                którzy się dostali :)) aa 190 niech będą dobrej myśli jeszcze 3 rekrutacja:))
                • ciarna_87 Re: Slam... 31.07.06, 16:49
                  ciesze się mówiłąm skrzydełka do góry wiedziałąm że się załapiesz ;)

a do wszystkich którzy mają 190 : nie traćmy nadziei co ma wisieć nie utonie
                  koko dżambo i do przodu jeszcze tydzień i się dostaniemy :)
                  • am1234 Re: Slam... 31.07.06, 16:55
                    Napewno lista sie troche zmieni Sa te same osoby przyjete i na lekarski i na
                    stome. Nie wiecie jaki jest limit miejsc na stome??
                    • selinka1 Re: Slam... 31.07.06, 16:58
                      ja mam 194 punkty i zlozylam tylko na stome...
                  • motylek-87 Re: Slam... 31.07.06, 16:58
                    no pewnie że 190 się za tydzień dostaną trzymam za was mocno kciuki buziaczki:*
                    • selinka1 Re: Slam... 31.07.06, 16:58
                      i zlosc mnie bierze bo moglam zlozyc na ten lekarski i juz bym sie dostala... a
                      takto musze tak czekac i czekac
                      • selinka1 Re: Slam... 31.07.06, 17:00
                        a jesli chodzi o PAM gdybym wiedziala, ze tam takie zamieszanie beda robic to
                        wcale bym tam nie zlozyla.. szkoda kasy tylko
                        • moze_lek Re: Slam... 31.07.06, 17:01
                          teraz zaluje ze nie skaldalem tutaj...bo nie wiem czy tak spadna w lodzi i
                          bialym na leku...oby
                          • selinka1 Re: Slam... 31.07.06, 17:03
                            a ja wszedzie zlozylam tylko na stome bo myslalam ze bedzie latwiej sie dostac.
                            przeliczylam sie fatalnie, a teraz mam tylko wakacje zrabane przez te wszystkie
                            rekrutacje :(
            • yuryj Re: Slam... 31.07.06, 19:29
              czterech
    • selinka1 Re: Slam... 31.07.06, 19:04
      skoro tych z Katowic i Zabrza poprzenosili ten na stomatologie, to czemu nie
      zrobili odwrotnie? :|
      • selinka1 Re: Slam... 31.07.06, 19:05
        albo ja juz po tych rekrutacjach prostych slow nie moge zrozumiec:]
        • motylek-87 Re: Slam... 31.07.06, 19:12
          nie to o to chodzi że Ci wszyscy co się dostali na lekarski to większość się
          zdeklarowala że chce studiować w Katowicach ale tam nie ma tylu miejsc bo są 2
          oddziały w zabrzu i katowicach więc ich przerzucają do Zabrza bo w katowicach
          jest ileś tam miejsc tylko:)) to o to chodzi:PP
          • myszo-skoczek Re: Slam... 31.07.06, 19:17
            z tego co mi kolezanka mowila

to na ligocie sa bardzo ciezkie 2 lata pozniej z górki

w zabrzu ciezkie 4 ostatnie lata (ale to przez to ze mieli pierwsze 2 lata luzu
            - szpilki mieli powbijane w atlas a nie w preparaty i nie nauczyli sie jak uczyc)

z ligoty wywalili mnostwo ludzi w zabrzu nikogo
            • selinka1 Re: Slam... 31.07.06, 19:22
              kazdy mowi cos innego. najlepiej samemu sie przekonac jak to jest na medycynie:)
              • myszo-skoczek Re: Slam... 31.07.06, 19:25
                selinka1 napisała:

> kazdy mowi cos innego. najlepiej samemu sie przekonac jak to jest na medycynie:
                > )

eh spytaj kogokolwiek ze slamu :)
                do zabrza sie przepisuja czesto ci co na ligocie nie dawali rady (czyt. wywalili
                ich)
                • myszo-skoczek Re: Slam... 31.07.06, 19:26
                  hej:) ja jestem już szczęsliwie na drugim roku, jeśli chodzi o katowice i zabrze
                  to ja studiuje w Katowicach, więc o Zabrzu wiele powiedziec nie mogę, mam tam
                  znajomych i wszyscy jednogłośnie mówią , że jest łatwo , że nawet w środku tyg
                  mogą isc na impreze co w kato nie jest do pomyslenia raczej, ale zeby moc ocenic
                  musialabym sama tam studiowac, wiec lepiej niech sie ktos z zabrza wypowie:) w
                  katowicach akademiki sa obok uczelni, moi znajomi sobie bardzo dobrze radzili na
                  studiach, wiec chyba warunki do nauki znosne:) poza tym ma się dzieki
                  akademikowi duzo kontaktow i dostep do wielu materialow. W katowicach pierwszy
                  semestr jest prosty, chociaz bedzie Ci sie wydawal bardzo ciezki:) na drugim
                  troszke sie zacznie, bo zacznie sie histologia do ktorej radze sie przylozyc, i
                  sesja letnia dosc ciezka.. podobno najgorszy jest 3 sem:) ale o nim nie powiem
                  Ci za wiele, bo dopiero go zaczne:) generalnie uczelnia fajna, ale przyzwyczajaj
                  sie do mysli ze bedziesz sie uczyc prawie non stop:) a katowice chyba zle nie
                  sa, bo mieszkam tu 20 lat i zyje cala i zdrowa:p jedyne co to malo fajnych
                  miejsc na rozrywke potrzebna na tych studiach mimo wszystko:) Pozdrawiam i zycze
                  powodzenia!

prosze z innego forum :)
                  • selinka1 Re: Slam... 31.07.06, 19:30
                    i tak moje plany (jesli sie dostane do Zabrza) obejmuja zmiane uczelni po
                    roku.. mysle, ze na kazdej uczelni medycznej jest jakis poziom i ze nie ma
                    latwo:P
                    • myszo-skoczek Re: Slam... 31.07.06, 19:44
                      selinka1 napisała:

> i tak moje plany (jesli sie dostane do Zabrza) obejmuja zmiane uczelni po
                      > roku.. mysle, ze na kazdej uczelni medycznej jest jakis poziom i ze nie ma
                      > latwo:P

po roku nie ma szans sie przepisac!!

niee
                      1) w katowicach masz szpilki w preparatach w zabrzu w atlasie
                      2) w zabrzu anatomia trwa 3 semestry
                      3) jak juz pisalam z zabrza nikogo nie wyrzucili
                    • seulange Re: Slam... 31.07.06, 20:23
                      selinka1 napisała:

> i tak moje plany (jesli sie dostane do Zabrza) obejmuja zmiane uczelni po
                      > roku.. mysle, ze na kazdej uczelni medycznej jest jakis poziom i ze nie ma
                      > latwo:P

jeżeli myslisz o przeniesieniu sie na inna uczelnie typu wrocław to nie ma
                      szans... kolezanka z ligoty próbowała i nie ma szans... powiedzieli jej ze
                      musialaby za mąż wyjsc za kogos kto we wrocku mieszka:):):)
          • selinka1 Re: Slam... 31.07.06, 19:17
            czyli te wszystkie rekrutacje mi nie sluza najwyrazniej....:D
    • olga1987 Re: Slam... 31.07.06, 20:19
      Dostałam się ;) ;) superrrrrr :) jestem taka szczęśliwa chociaż zaczynam się
      już bac tego całego studiowania :). Moja siostra będzi eteraz na drugim roku na
      ŚLAM w Zabrzu i szpilki ma normlanie w preparatach a nie w atlasie :) więc tak
      masakrycznie w Zabrzu nie mamy :):):) ale będzi efajnie :)... do obadonka w
      pażdzierniku :)
      • eska87 Re: Slam... 31.07.06, 21:03
        To ja też się z Wami spotkam. Dostałam się ;) Jakbyście chciały pogadac
        gg1234532
        • selinka1 Re: Slam... 31.07.06, 21:51
          no ja mysle ze tez sie z wami spotkam.. jestem pierwsza pod kreska:D
      • melman69 Re: Slam... 17.08.06, 11:51
        Witam! Szukam lokatora do 4 pokojowego mieszkania w Zabrzu na Rokitnicy na
        osiedlu Helenka. Najlepiej I rok stomatologii lub lekarskiego. 900 metrów do
        budynków Adademii, pralka, kuchnia, lodówka, po remoncie, spokojnie. Osoba musi
        byc NIEPALĄCA, ODPOWIEDZIALNA i SPOKOJNA. Cena nie przekroczy 300 zł z
        opłatami!! więcej info na mail: smieciara@wp.pl lub gg: 5074662. Do domu wracam
        w sobote 19.08 więc wtedy najpóźniej odpowiem na wszystkie wiadomości.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka