Dodaj do ulubionych

AP Kraków Politologia

IP: *.hut.kolornet.pl 02.11.06, 11:08
Jaki był próg punktowy na politologie w tym roku dla nowej matury? Będę
bardzo wdzięczna za informacje.
Obserwuj wątek
    • Gość: Anika87 Re: AP Kraków Politologia IP: *.chello.pl 02.11.06, 19:18
      Kandydatom ze ?starą maturą? liczono średnią z 2 ocen (zawsze) z języka
      polskiego oraz z języka obcego nowożytnego lub drugiego przedmiotu objętego
      egzaminem, przy czym w tym drugim przypadku wybieraliśmy konfigurację ocen
      korzystniejszą dla kandydata. W tym roku minimum przyjęcia stanowiła średnia 5,25.
      Kandydatom ?nowych matur? liczono średnią z części pisemnej ? tylko część
      pisemna wg wymogów MENiS była podstawą rekrutacji ? z języka polskiego oraz
      drugiego przedmiotu (język nowożytny lub historia), tu również wybieraliśmy
      konfigurację ocen korzystniejszą dla kandydata. W tym roku minimum przyjęcia
      stanowiła średnia 88.

dokładnie to dostałam od komisji. Sama miałam 88% z polskiego i 98% z
      angielskiego. wez pod uwage, ze nie sa to kryteria ostateczne (troche osob
      zrezygnowalo to i kryteria były nizsze). zycze powodzenia na maturze ;)
      • Gość: do Anika Re: AP Kraków Politologia IP: *.hut.kolornet.pl 04.11.06, 11:36
        Dzięki za informacje, ja zdawalam mature w 2005, teraz bedąc na II roku
        zastanawiam się nad złożeniem tam dokumentów. Mam z polskiego 91%,z języka 71%
        no i właśnie nie wiem czy to wystarczy...Nie wiesz mniej wiecej jaka byla
        granica punktowa np z odwolań?
        • Gość: Anika87 Re: AP Kraków Politologia IP: *.chello.pl 04.11.06, 13:41
          nie wiem obecnie

postaram sie dowiedziec w poniedzialek na uczleni wiec jakby co to podam :)
          • Gość: aga Re: AP Kraków Politologia IP: *.hut.kolornet.pl 04.11.06, 16:09
            Dzięki ale w sumie wydaje mi się,że jak przyjmowali od średniej 88,a ja mam 81
            to chyba spoko,ale w sumie nie jest to pewne:)pozdro

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka