Gość: a IP: *.hut.kolornet.pl 02.11.06, 11:08 Jaki był próg punktowy na politologie w tym roku dla nowej matury? Będę bardzo wdzięczna za informacje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Anika87 Re: AP Kraków Politologia IP: *.chello.pl 02.11.06, 19:18 Kandydatom ze ?starą maturą? liczono średnią z 2 ocen (zawsze) z języka polskiego oraz z języka obcego nowożytnego lub drugiego przedmiotu objętego egzaminem, przy czym w tym drugim przypadku wybieraliśmy konfigurację ocen korzystniejszą dla kandydata. W tym roku minimum przyjęcia stanowiła średnia 5,25. Kandydatom ?nowych matur? liczono średnią z części pisemnej ? tylko część pisemna wg wymogów MENiS była podstawą rekrutacji ? z języka polskiego oraz drugiego przedmiotu (język nowożytny lub historia), tu również wybieraliśmy konfigurację ocen korzystniejszą dla kandydata. W tym roku minimum przyjęcia stanowiła średnia 88. dokładnie to dostałam od komisji. Sama miałam 88% z polskiego i 98% z angielskiego. wez pod uwage, ze nie sa to kryteria ostateczne (troche osob zrezygnowalo to i kryteria były nizsze). zycze powodzenia na maturze ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do Anika Re: AP Kraków Politologia IP: *.hut.kolornet.pl 04.11.06, 11:36 Dzięki za informacje, ja zdawalam mature w 2005, teraz bedąc na II roku zastanawiam się nad złożeniem tam dokumentów. Mam z polskiego 91%,z języka 71% no i właśnie nie wiem czy to wystarczy...Nie wiesz mniej wiecej jaka byla granica punktowa np z odwolań? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anika87 Re: AP Kraków Politologia IP: *.chello.pl 04.11.06, 13:41 nie wiem obecnie postaram sie dowiedziec w poniedzialek na uczleni wiec jakby co to podam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: AP Kraków Politologia IP: *.hut.kolornet.pl 04.11.06, 16:09 Dzięki ale w sumie wydaje mi się,że jak przyjmowali od średniej 88,a ja mam 81 to chyba spoko,ale w sumie nie jest to pewne:)pozdro Odpowiedz Link Zgłoś