Gość: Klebi IP: *.acn.pl 07.12.03, 20:12 Czy ktoś wie coś o dziennikarstwie na UKSW? Ponoć łatwiej się tam dostać niż na UW. Jak się tam studiuje? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Kalina Re: Dziennikarstwo na UKSW IP: *.chello.pl 07.12.03, 20:43 Bardzo fajnie!!!Gorąco polecam!!!!!Dostać sie nie jest za łatwo,ale utrzymac o wiele trudniej!!!Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Weni Re: Dziennikarstwo na UKSW IP: *.acn.pl 07.12.03, 21:03 Trudno się dostać? To ile osób jest na miejsce? To ponoć strasznie dewocyjna szkoła... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Dziennikarstwo na UKSW IP: 81.210.119.* 07.12.03, 21:38 a uw czerwona, szczególnie zaś wdinp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Absolwentka Re: Dziennikarstwo na UKSW IP: *.acn.pl 13.12.03, 08:04 Trudniej się utrzymać? Chyba odwrotnie! Jak się zda można prawie nic nie robić! Odpowiedz Link Zgłoś
ethlin Re: Dziennikarstwo na UKSW 07.12.03, 22:30 Co rozumiesz przez określenie "dewocyjna szkoła"??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Weni Re: Dziennikarstwo na UKSW IP: *.acn.pl 08.12.03, 06:27 Przez "dewocyjna" szkoła rozumiem, że uczy tam masa księży - takie słuchy chodzą. A poza tym to nie jest normalne dziennikarstwo tylko teologia z dodatkiem dziennikarstwa - wystarczy zajrzeć na ich stronę. Na stronie uczelni są na wydziale teologii www.uksw.edu.pl ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Dziennikarstwo na UKSW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.03, 14:52 dewocyjna???to,że wykładowcami są księża,nie znaczy,że uczelnia jest DEWOCYJNA!!!może najpierw warto sprawdzić znaczenie tego słowa w słowniku:)? poza tym wcale nie uczy tam masa księży!!! dziennikarstwo na uksw jest na wydziale misjologii, i głównie jest nastawione na środki masowego przekazu, których info mają charakter religijny,ale bez przesady!jeżeli ktoś bardzo chce studiować dziennikarstwo, to chyba jego wybór w jakiej specjalności chce być. jest wiele przedmiotów, związanych z historią kościoła, ale takowe są praktycznie na każdym kierunku na uksw-taki jest przecież charakter uczelni:)o ile mi widomo, to jest się łatwo dostać, dużo osób "trafia" tam po nieudanym egzaminie na inny kierunek.a czy łatwo się utrzymać???ilu studentów tyle pozycji:)jak się uczysz to jest łatwo:) Odpowiedz Link Zgłoś
bluela Re: Dziennikarstwo na UKSW 09.12.03, 16:25 Gość portalu: ewa napisał(a): > dziennikarstwo na uksw jest na wydziale misjologii, i głównie jest nastawione > na środki masowego przekazu, których info mają charakter religijny,ale bez > przesady! Dziennikarstwo na UKSW jest na teologii, a nie misjologii Ewo. Zajrzyj sobie na stronę i sprawdź www.uksw.edu.pl Media z misjologią mają tyle wspólnego co ptaszki z morzem... owszem mogą być i ptaszki wodne... :-/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ethlinn Re: Dziennikarstwo na UKSW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.03, 18:25 Hm. A ja radośnie studiuję na dewocyjnym UKSW dewocyjną archeologię, jestem na dewocyjnym seminarium z żelaza (hehehe), piszę pracę magisterską z dewocyjnego obrządku pogrzebowego dewocyjnych Celtów (IV-I w pne);-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elle Re: Dziennikarstwo na UKSW IP: *.chello.pl 09.12.03, 23:00 No popatrz ja jestem na dewocyjnym prawie,ale niestety nie uczy mnie żaden dewocyjny ksiądz;) Ale i tak mi się bardzo podoba,a poziomem nie różni się od innych niedewocyjnych szkól! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ex-uksw Re: Dziennikarstwo na UKSW IP: *.w3cache.pl / *.pl 12.12.03, 21:44 Prawda jest taka - jest duzo, nawet bardzo duzo zajec bez ktorych mozna spokojnie sie obejsc. wiem bo jeszcze niedawno tam studiowalem. nie piszcie tu bzdur ze nie wykladaja tam ksieza - BO WYKLADAJA!!! a poza tym - wystarczy spojrzec na rankingi... niestety teraz bardzo sie liczy jaka szkole sie konczy (oprocz doswiadczenia oczywiscie). zapewniam ze jesli pracodawca bedzie mial dwa cv - z dokladnie takimi samymi kwalifikacjami, praktyka, osiagnieciami, z tym ze jedno z uksw a drugie z uw, to bez najmniejszej chwili wahania wybierze to drugie. WELCOME TO THE REAL WORLD! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natka Re: Dziennikarstwo na UKSW IP: *.topole.waw.pl 13.12.03, 00:39 ex w pełni się zgadzam. niestety. ja jestem na prawie na UW i jak porównuję swoje zajęcia z zajęciami moich koleżanek na prawie na UKSW...hmmmm. nie mówię tego w sensie przechwałki, bo przecież gdybym nie dostała sie na UW, to już bym była na UKSW, ale niestety nie można z czystym sumieniem powiedzieć, że poziom jest taki sam....może po prostu trzeba jeszcze czasu, bo przecież ten uniwerek jest jeszcze bardzo młody. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ethlinn Re: Dziennikarstwo na UKSW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.03, 10:24 Hmm, jeśli już porównujecie UW z UKSW to niestety bardzo wiele zależy od kierunku. Tak się składa że co prawda moja archeologia nie jest na super wysokim poziomie, ale archeo na UW to również nic specjalnego. Ja nie widzę właściwie żadnej większej różnicy w poziomie (chociaż UW ma nieco lepsze zaplecze), natomiast różnica jest i to istotna mięczy archeo w Warszawie (UW, UKSW) a UJ. A więc wszystko jest względne... Moim CV się specjalnie nie przejmuję (chociaż mam co już w nim wpisać), choćby dlatego że po studiach założę własną firmę. A absolwenci bardziej renomowanych uczelni lub kierunków mogą sobie liczyć na to, ze ktoś ich zatrudni tylko dlatego że skończyli taką a nie inną uczelnie (kierunek). Niestety dzisiaj to zupełnie nie wystarcza... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klebi Re: Dziennikarstwo na UKSW IP: *.acn.pl 13.12.03, 12:42 Czy moglibyście powiedzieć coś konkretniejszego o tym dziennikarstwie? Jak to jest z tymi zajęciami, jaki jest poziom i wykładowcy? Przedmiotów dziennikarskich uczą też księża? Odpowiedz Link Zgłoś