Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Bez zdolności kredytowej

21.02.02, 15:00
    którzy developerzy oprócz "echo" i "j.w.construction" nie wymagają zdolności
    kredytowej? Czy ktoś może mi pomóc? Był podobno o nich art w "wyborczej" ale mi
    uciekł... Czy macie jakieś doświadczenia?
    Obserwuj wątek
      • Gość: Mar a po co firmie budowlanej zdolnośc kred. klienta? IP: 213.25.197.* 21.02.02, 15:09
        dorotapan napisał(a):

> którzy developerzy oprócz "echo" i "j.w.construction" nie wymagają zdolności
        > kredytowej? Czy ktoś może mi pomóc? Był podobno o nich art w "wyborczej" ale mi
        >
        > uciekł... Czy macie jakieś doświadczenia?

A co im do tego? Jeżeli jest umowa, gdzie jest npisane, że płacisz tyle a tyle w
        określonych terminach, to ch... im do twoich dochodów i zdolności. Chyba, że
        developer pośredniczy w uzyskaniu kredytu - no to jest zrozumiałe - potrzebuje
        zdolności kredytowej dla banku. (Ale lepiej samemu załatwić kredyt - a nie przez
        developera - na ogól wychodzi taniej i mozna ponegocjować z bankiem, wyjaśnić
        ewentualne niejasnoci w dokumentach...). Poza tym odradzałbym kupowanie
        mieszkania, które jeszcze nie jest zbudowane. Dla mnie to na kilometr śmierdzi
        oszustwem. Minęly już czasy, kiedy mieszkań było mniej niż klientów. Teraz jest
        odwrotnie.
        • Gość: P. Re: a po co firmie budowlanej zdolnośc kred. klienta? IP: *.uk.deuba.com 21.02.02, 15:35
          Ja radzę korzystanie z kredytów załatwianych przez developera. Oni są teraz w
          tak kiepskiej sytuacji finansowej, że banki nie współpracujące z nimi blisko
          nie dają kredytów na zakup mieszkań.
      • dorotapan Re: Bez zdolności kredytowej 21.02.02, 15:17
        Wpłacam ileś % i mieszkam, spłacam w ratach ale nikt nie pyta czy mam z czego
        płacić czy nie. To są trochę droższe opcje ale dla mnie jedyne. często to
        mieszkanie przechodzi na własność po całkowitej spłacie.
      • dorotapan Re: Bez zdolności kredytowej 21.02.02, 15:52
        Ale ja właśnie nie mam (z różnych względów) zdolności kredytowej. Dom
        stoi.Wpłacom 5% ( w echo) i mieszkam. Nic ich nie obchodzi.Mieszkanie
        przechodzi na moją wwwłasność po 8 latach(było budowane pod wynajem). Chodzi mi
        właśnie o tego typu oferty.Czy ktoś słyszał o innych?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka