dorotapan 21.02.02, 15:00 którzy developerzy oprócz "echo" i "j.w.construction" nie wymagają zdolności kredytowej? Czy ktoś może mi pomóc? Był podobno o nich art w "wyborczej" ale mi uciekł... Czy macie jakieś doświadczenia? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Mar a po co firmie budowlanej zdolnośc kred. klienta? IP: 213.25.197.* 21.02.02, 15:09 dorotapan napisał(a): > którzy developerzy oprócz "echo" i "j.w.construction" nie wymagają zdolności > kredytowej? Czy ktoś może mi pomóc? Był podobno o nich art w "wyborczej" ale mi > > uciekł... Czy macie jakieś doświadczenia? A co im do tego? Jeżeli jest umowa, gdzie jest npisane, że płacisz tyle a tyle w określonych terminach, to ch... im do twoich dochodów i zdolności. Chyba, że developer pośredniczy w uzyskaniu kredytu - no to jest zrozumiałe - potrzebuje zdolności kredytowej dla banku. (Ale lepiej samemu załatwić kredyt - a nie przez developera - na ogól wychodzi taniej i mozna ponegocjować z bankiem, wyjaśnić ewentualne niejasnoci w dokumentach...). Poza tym odradzałbym kupowanie mieszkania, które jeszcze nie jest zbudowane. Dla mnie to na kilometr śmierdzi oszustwem. Minęly już czasy, kiedy mieszkań było mniej niż klientów. Teraz jest odwrotnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P. Re: a po co firmie budowlanej zdolnośc kred. klienta? IP: *.uk.deuba.com 21.02.02, 15:35 Ja radzę korzystanie z kredytów załatwianych przez developera. Oni są teraz w tak kiepskiej sytuacji finansowej, że banki nie współpracujące z nimi blisko nie dają kredytów na zakup mieszkań. Odpowiedz Link Zgłoś
dorotapan Re: Bez zdolności kredytowej 21.02.02, 15:17 Wpłacam ileś % i mieszkam, spłacam w ratach ale nikt nie pyta czy mam z czego płacić czy nie. To są trochę droższe opcje ale dla mnie jedyne. często to mieszkanie przechodzi na własność po całkowitej spłacie. Odpowiedz Link Zgłoś
dorotapan Re: Bez zdolności kredytowej 21.02.02, 15:52 Ale ja właśnie nie mam (z różnych względów) zdolności kredytowej. Dom stoi.Wpłacom 5% ( w echo) i mieszkam. Nic ich nie obchodzi.Mieszkanie przechodzi na moją wwwłasność po 8 latach(było budowane pod wynajem). Chodzi mi właśnie o tego typu oferty.Czy ktoś słyszał o innych? Odpowiedz Link Zgłoś