Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

nowy na stary

IP: *.play-internet.pl 17.03.11, 16:44
    witam.
    Czy logiczne jest sprzedać nowiutki szereg z ogródkiem-wykończony,ale na uboczu miasta,z pełną infrastrukturą-na stary,do remontu bliżniak w centrum(też z ogródkiem).???Wartość na rynku obu nieruchomości jest podobna,jednak kieruje mną sentyment
    Proszę o rady,bo jestem w rozterce.
    Obserwuj wątek
      • kasiak37 Re: nowy na stary 17.03.11, 18:05
        a wiesz juz jakie niespodzianki moga Cie spotkac w tym starym domu?
        Ja osobicie nie zamienilabym nowego na stary.
        • Gość: ewa Re: nowy na stary IP: *.aster.pl 17.03.11, 23:04
          jezeli lokalizacja blizniaka jest wyjatkowo atrakcyjna (i rokujaca na duza zwyzke ceny w przyszlosci bo na kazda nieruchomosc warto patrzec jako na lokate kapitalu) to moze warto to rozwazyc. Ale remont starego domu to bedzie wiele miesiecy ciezkiej pracy (pol roku ale raczej wiecej) i cala gora pieniedzy. Koszt remontu generalnego (nowe tynki, nowe wszytskie instalacje, niektore nowe scianki, okna etc) jest porownywalny z budowa domu (nie wiezylam dopoki sama nie przezylam), a nawet troche drozszy bo dochodzi sporo prac rozbiorkowych i tony gruzu do wywiezienia.
      • deccoarts Re: nowy na stary 18.03.11, 14:06
        Najlepiej sprawdzić wpis w hipotece czy nie jest stary obciążony jakimś kredytem.
        Jeśli dom jest w dobrym stanie to ja bym zamienił. Co centrum to centrum a nie jakieś rogatki.
        Pytanie jaka jest cena starego domu i cena sprzedaży nowego.
        • moonalisa Re: nowy na stary 18.03.11, 21:06
          ceny są niemal identyczne-stary,zapuszczony dom jest nie atrakcyjny z zewnątrz, instalacje,docieplenie,ogrodzenie e.t.c. do wymiany-zwykła,szara kostka z ogródkiem ale w super miejscu(rejony mojego dorastania)dodatkowo ma piwnicę i strych;nowy to fajny,nowoczesny,zgrabny szereg też z ogródkiem,tani w utrzymaniu,ale na uboczu miasta-oba domki mają podobną powierzchnię oraz rozkład pomieszczeń-biję się z myślami co wieczór -decyzji jeszcze nie podjęłam,napiszę gdy coś się zmieni.
          Dziękuje za wasze spostrzeżenia
          -
          • moonalisa Re: nowy na stary 25.11.11, 11:34
            Tak jak pisałam,odezwę się jak coś się zmieni-dom ktoś inny kupił-na razie nie widać remontu ,a ja coraz bardziej przyzwyczajam się do nowego na rogatkach.pozdrawiam
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka