Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Dom dla rodziny 2+5

IP: *.icpnet.pl 15.07.11, 21:21
    Co sądzicie o takim projekcie domu dla rodzinki 2+5? Mąż i ja, 4 dzieci i moja Mama. Na dole z pomieszczenia "10" zrobiona będzie łazienka z wejściem od pokoju Mamy (pomieszczenie nr 8). Na piętrze jedyna zmiana to połączenie pomieszczeń nr 8 i 9 w jeden większy pokój dla dwójki dzieci.
    A może inne pomysły, projekty?

archon.pl/gotowe-projekty-domow/willa-wiktoria/m46ea62cbc1b62,5
    Obserwuj wątek
      • Gość: Maja Re: Dom dla rodziny 2+5 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.11, 02:20
        Mi się podoba. Właściwie to nie ma się do czego przyczepić poza tym, ze na 4 dzieci ta 1 mała łazienka to może być za mało. Przydało by się oddzielne wc. Można ją zrobić z garderoby nr 7. Sypialnia 20 m to wielkie pomieszczenie i można tam wygospodarować jakąś małą garderobę.
        • Gość: Mała Mi Re: Dom dla rodziny 2+5 IP: *.icpnet.pl 16.07.11, 09:15
          No właśnie myśleliśmy jeszcze o zabudowaniu pustki nad salonem i zrobieniu z niej 2 pomieszczeń: małego pomieszczenia na różności i wc.
      • pietrzj1 Re: Dom dla rodziny 2+5 18.07.11, 09:11
        Jedna uwaga - garaż na 2 auta powinien mieć co najmniej z 40 metrów, aby był wygodny, i zmieściły się tam, dajmy na to rowery, i inne 'garażowe' klamoty. Może da się łatwo powiększyć garaż, nie zaburzając bryły budynku..
      • Gość: kolo Re: Dom dla rodziny 2+5 IP: *.adsl.inetia.pl 19.07.11, 14:07
        to raczej model 2+4+1
      • Gość: karl Re: Dom dla rodziny 2+5 IP: *.ip.mgk.pl 19.07.11, 22:02
        W sumie ok. Mi również się podoba. Można tylko pokombinować z tym pokojem dla mamy. A konkretnie wejściem do niego. Na dłuższą metę wejście przez salon (chociaż wyraźnie zaznaczona jest część dzienna) może być kłopotliwe/krępujące. Szczególnie jak dzieciaki podrosną i będą znajomych przyjmować – nie mówię o imprezach tylko o zwykłych popołudniowych/wieczornych/późno wieczornych spotkaniach (nie wszystkich da się zmieścić w swoim pokoju ;) Może powiększyć pokój o pomieszczenie 9 i z holu zrobić wejście. Z pomieszczenia 5 (kosztem spiżarni i wielkości kuchni) zrobić wc na parterze (przesunąć ścianę w kuchnię)? No i rzeczywiście jeszcze jedna łazienka na piętrze konieczna.
      • Gość: nova Re: Dom dla rodziny 2+5 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.11, 16:26
        Ładny i nowoczesny a nie jakiś pseudo dworek jakich wiele w Polsce.
      • karolina79_pl Re: Dom dla rodziny 2+5 22.07.11, 16:38
        Gość portalu: Mała Mi napisał(a):

> Co sądzicie o takim projekcie domu dla rodzinki 2+5? Mąż i ja, 4 dzieci i moja
        > Mama. Na dole z pomieszczenia "10" zrobiona będzie łazienka z wejściem od pokoj
        > u Mamy (pomieszczenie nr 8). Na piętrze jedyna zmiana to połączenie pomieszczeń
        > nr 8 i 9 w jeden większy pokój dla dwójki dzieci.
        > A może inne pomysły, projekty?
        >
        > archon.pl/gotowe-projekty-domow/willa-wiktoria/m46ea62cbc1b62,5

Witam!

Podsyłam projekt trochę większy i według mnie lepiej rozwiązany, nie trzeba nic wyburzać:

Projekt Aplauz

• Gość: kowalska Re: Dom dla rodziny 2+5 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.11, 19:22
          karolina79_pl napisała:

> Podsyłam projekt trochę większy i według mnie lepiej rozwiązany, nie trzeba nic
          > wyburzać:
          >
          > Projekt Aplauz

Moim zdaniem nie jest lepiej rozwiązany, nawet gorzej; pokój dla mamy autorki wątku jest mniejszy,wąski, daleko z niego do łazienki, przy wiatrołapie - nie ma swobody ani spokoju. Nie ma co na siłę forsować jedynej słusznej pracowni. Nie zawsze się to sprawdza.
          • Gość: Mała Mi Re: Dom dla rodziny 2+5 IP: *.icpnet.pl 23.07.11, 08:32
            zgadzam sie, wcale nie jest lepiej rozwiązany w naszej sytuacji, ale dzięki. Zdecydowaliśmy już o projekcie, który podałam wcześniej, w przyszłym tygodniu spotykamy się z architektem, który naniesie wszystkie zmiany. na parterze pokój dla Mamy połączymy z pomieszczeniami nr 9 i 10: z pom. 10 zrobimy łazienkę, pomieszczenie 9 będzie korytarzykiem/przedsionkiem wejsciowym do pokoju, aby nie krępować nikogo wejściem przez salon. Wejście do łazienki będzie z pom. 9, więc goście będą również korzystali z tej łazienki, nie zaglądajac do pokoju mamy. Na szczęście Mamie to nie przeszkadza:) na piętrze zabudowana będzie pustka nad salonem i z niej zrobione male wc i pom. gosp. Pom 8 i 9 połączymy w jedno i będzie to pokój dla dwójki dzieciaków. Reszta zostaje bez zmian:) Dzięki zapomoc.
            • Gość: kowalska Re: Dom dla rodziny 2+5 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.11, 10:45
              Dobry wybór:)
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka