Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Projekt Mati

20.07.11, 14:12
    Hej zastanawiam się już nad Julkiem, teraz widze, że pojawil sie podobny w typie mati www.archipelag.pl/projekty-domow/mati-g1/rzuty.html?Category=1rqru7o05mn8ig, czy te kilka metrow wiecej moze poprawic funkcie - bo tak to wyglada,jakoś przestrzenniej. Nie moge tylko zrozumiec naglego skoku kosztow z 259 000 przy 100 metrach do 428 500 przy 140 metrach. Czy ktoś moze rzucic okiem?
    Dzieks.
    Obserwuj wątek
      • 3goust Re: Projekt Mati 20.07.11, 14:27
        Julek ma stare ceny 2006 rok;)
        Mati G1 ma nowe "aktualne" zbliżone do dzisiejszych cen.
        Tak wiec nie nastawiał bym się że Julka zbuduje się w tamtej cenie.
      • mruwa9 Re: Projekt Mati 21.07.11, 00:16
        Mnie sie podoba (porownujac ten projekt z Julkiem), ze kuchnia, choc otwarta, jest jednak odizolowana od pokoju dziennego ( w Julku bjest to bardziej aneks kuchenny w pokoju dziennym, niz kuchnia). Nie podoba mi sie malutka toaleta. Ja bym zrobila lazienke z prawdziwego zdarzenia (tzn. ptrrzynajmniej z prysznicem) na dole, kosztem pomieszczenia gospodarczego: zawsze moze sie zdarzyc, ze parter bedzie musial stac sie pelnowartosciowym mieszkaniem dla ktoregos z domownikow, ze z przyczyn zdrowotnych wchodzenie po schodach bedzie niemozliwe, dlatego warto zaplanowac dostepna lazienke na etapie projektowania.
        • Gość: m.s Re: Projekt Mati IP: *.telegrosik.pl 21.07.11, 08:11
          Ja też bym toaletęna dole powiększyła o jakieś 2m i wstawiła kabinę, pomieszczenie gospodarcze dużo nie ucierpi a druga łazienka jest konieczna przy więcej niż 2 osobach.
          • Gość: gość Re: Projekt Mati IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.12.11, 00:01
            druga łazienka przy więcej niż 2 os w domku to podstawa (szczególnie rano)
        • faq Re: Projekt Mati 21.07.11, 10:59
          z tą łazienką to macie racje... przydałaby się na wszelki wypadek większa. Zwłaszcza, że to etap na którym jeszcze "wszystko się da".
          A przy okazji pytałam o koszty znajomego budowlańca i twierdzi, ze różnica w budowie wynika z metrażu, i to ze jest garaż. Jakoś liczył nie powierzchnie uzytkową do wyceny tylko netto i twierdzi ze z grubsza suie zgadza i przy julku i przy matim.
      • Gość: kaka Re: Projekt Mati IP: *.ennet.pl 25.11.11, 21:10
        Czy ktoś buduje dom z tego projektu???
        • Gość: gość Re: Projekt Mati IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 10.12.11, 01:21
          mój znajomy budował "pod siebie" jak jednak przychlam się do gotowca
      • Gość: gość Re: Projekt Mati IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.11.11, 01:26
        Jedno jest pewne - archipelag w stosunku do konkurencji robi dokładne kosztorysy - wg mnie zostaje telefon do nich :)
      • Gość: gość Re: Projekt Mati IP: 87.204.125.* 16.02.12, 12:18
        fajnie fajnie wygląda ten projekt
        • Gość: renata Re: Projekt Mati IP: 217.153.102.* 04.09.12, 09:12
          fajny, fajny, właśnie zaczynam go budować.
      • premeda Re: Projekt Mati 05.09.12, 13:36
        Ta otwarta kuchnia mi się nie podoba, raz zapachy, dwa widać bałagan, zwłaszcza jak rodzina ma do niego tendencje :) O toalecie na dole forumowicze już pisali, lepiej (odpukać) przerobić na łatwodostępną łazienkę. Myślę też że otwarty dół będzie uciążliwy zimą, ciepło będzie zwiewać na górę, przez co na dole będzie fajnie, a na piętrze gorąco nie do wytrzymania. Do tego jeszcze powierzchnia netto ok. 187m2 to kupa sprzątania. Okna dachowe też źle się myje, a bardzo szybko się brudzą. Chyba, że masz panią lub wiecej rąk do sprzątania. Piszę na podstawie doświadczeń z Saturna, mama ma go ze 3lata i szczerze dość. Ja zresztą też ;)
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka