Gość: fikiel IP: *.szczecin.mm.pl 26.05.04, 10:49 Zamierzam kupić lodówkę (mbaa 4532 vc) i zmywarkę (ld 87 x) aristona. Czy polecacie sprzęt tej firmy? Jakie macie doświadczenia? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: roxana2001 Re: ARISTON IP: *.olsztyn.mm.pl 26.05.04, 11:02 Mam lodówke Aristona (nie wiem jaki to model-ale jest z wyswietlaczem na drzwiach, zaplacilam za nia ponad 3000 zl). Nie mam wielkich zastrzezen. Jedynie po pol roku zepsul mi sie zegar i naprawa kosztowala 70 zl. Musisz wiasc pod uwage to, ze jesli chcesz miec gwarancje (chyba proponuja na 2 lata lub 5 lat)-to musisz przy zakpupie dodatkowo za to zaplacic. Odpowiedz Link Zgłoś
beatam Re: ARISTON 26.05.04, 14:55 Z tego co wiem, to gwarancja jest na 2 lata i tutaj nikt ci łaski z naprawą nie robi a przynjmniej nie powinien. Można bodajże za 150 zł wykupic gwarancje 5- letnią. Ja sie jeszcze zastanawiam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozczarowany Re: ARISTON IP: *.k.mcnet.pl 04.06.04, 16:01 No ja kupiłem sobie taką dużą lodówkę z wyświetlaczem - na pewno znajdziecie w sklepach lodówki tego typu - i po prostu szlag mnie trafił, jak się okazało, że jedyną funkcją tego wyświetlacza jest... zegarek! (no, można jeszcze włączyć funkcje 'super freeze' i ona faktycznie powoduje że lodówka się nie wyłącza tylko mrozi i mrozi) Oczywiście na wyświetlaczu widoczna jest temperatura: -18. I to takimi wielkimi cyframi, że to niby taki bajer. No i wyobraźcie sobie, że to nie jest wcale temperatura jaka jest w lodówce, tylko 'pożądana temperatura zamrażalnika, regulowana w zakresie -18 do -20 ' Normalnie taki numer że by się wstydzili. Podejrzewam, że to w ogóle nie jest do niczego podłączone, bo jaka to różnica, - 18 czy -20... PO prostu kicha na maksa Ale swoją drogą, lodówka jest ładna - wizualnie, i duża. tylko po co takie numery robią Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek Re: ARISTON IP: *.gorenje.pl / 195.136.104.* 27.05.04, 08:54 popatrz na gorenje /www.gorenje.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
zayzayer Re: ARISTON 27.05.04, 10:32 Z Aristona nadaje się _TYLKO_ sprzęt grzejny i ewentualnie pralki, które robi Indesit. Lodówki, a szczegolnie zmywarki to badziewie jakich mało. _ODRADZAM_ Ale jeżeli i tak kupisz to nad 5-letnią gwarancją nie zastanawiaj się ani przez moment. Odpowiedz Link Zgłoś
jagienka.harrison Re: ARISTON 27.05.04, 22:41 Ja miałam w Anglii 3 sprzęty Ariston i wszystkie trzy się zepsuły w ciągu 6 m- cy (nowe). Wycofują tutaj niektóre modele. Nie znosze tej firmy a inżynierowie nie umieli nic naprawić (ale to tylko świadczy chyba o nich!!!) NIE POLECAM!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiki Re: ARISTON IP: 195.20.110.* 28.05.04, 13:57 mamy od 6 miesięcy pralkę aristona z serii 120 coś tam coś tam - najnowszy model - bardzo dobrze działa, a w porównaniu do amici do jest to niebo. mamy od roku zmywarkę 610 coś tam cos tam - nie narzekamy w obu przypadkach wykupiliśmy paszport - gwarancję 5 letnią... Odpowiedz Link Zgłoś