Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    IP: *.idea-mc.pl 07.03.02, 17:18
    Poradźcie jakie farby wybrać do malowania mieszkania.
    Jakie są różnice między farbami Beckersa, Dulux, Dekoral, etc?
    Obserwuj wątek
      • Gość: JoP Re: Farby IP: 213.134.133.* 07.03.02, 17:49
        My malowaliśmy półmatowym Beckersem i jesteśmy bardzo zadowoleni. Farba nie
        wsiąka w ścianę tylko tworzy taką jednolitą błonkę na powierzchni. Jest trwała,
        jak się czymś pobrudzi - łatwo zmyć i nie zostają ślady.

JoP
        • Gość: Marta Re: Farby IP: 192.168.1.* 07.03.02, 19:59
          Faktycznie Beckesr nie wsiąka - właśnie zdzieramy go ze ścian , pomalowałiśmy
          zagipsowany kawałek ściany takim samym kolorem jak był i bardzo się odróżniał.
          Farba zrywa się jak masło, a pod spodem jest piękna, biała ściana. Jesteśmy
          wk..wieni - wydalismy kupę kasy a farba jest do niczego.
          • Gość: vitek Re: Farby IP: *.dyn.optonline.net 08.03.02, 00:44
            Z tego co sie orientuje becers jest najlepsza farba dostepna w Polsce.To ze w
            miejscu zagipsowanym kolor jest lekko inny(pewnie ciemniejszy)wynika z
            niewiedzy wykonawcy.Zeby uzyskac jednolity kolor trzeba miejsca gipsowane
            zagruntowac,i roznicy w kolorze nie bedzie--chyba ze czesc zagipsowana rozni
            sie faktura,tzn jest gladsza niz pozostala czesc sciany,-w tym przypadku
            miejsce gipsowane bedzie zawsze widoczne.Mysle ze zadaliscie sobie
            niepotrzebnie wiele trudu w usuniecie farby.......Acha,mam firme malarska w
            usa,i tego rodzaju problemy wystepuja b.czesto.Trzeba tylko wiedziec jak z nimi
            sobie poradzic,a nie narzekac na jakosc farby.W Polsce Becers jest"the best"
            • Gość: AgaZ Re: Farby IP: *.idea-mc.pl 08.03.02, 09:15
              Macie jakieś doświadczenia z Duluxem? Jakia jest różnica jakościowa i cenowa w
              porównaniu z Beckersem?
      • Gość: Asia Re: Farby IP: *.unknown.uunet.be 08.03.02, 11:28
        W maju ubiegłego roku odnawiałam mieszkanie. Ponieważ nie mogłam znaleźć
        wszystkich pożądanych odcieni farb w ofercie jednej firmy - w rezultacie
        używałam farb różnych producentów - Dekoral, Beckers, Levis. Nie zauważyłam
        żadnych znaczących różnic.
      • monikanadolska123 Re: Farby 19.05.16, 22:13
        Ja malowałam mieszkanie Dulux, ale jestem średnio to wyszło. Ostatnio widziałam fajny test Śnieżki u Kapucziny: kapuczina.com/2016/05/sniezka-satynowa-vs-plamy-ile-zabrudzen-wytrzyma.html i rozważam, czy nie spróbować jej.
        • jaceknowy59 Re: Farby 31.05.16, 13:54
          Śnieżka jest dobrą farbą właśnie ze względu na zmywanie, szczególnie satynowa. Kolory ładne, ale wszyscy teraz mają ładne kolory, natomiast ta zmywalność nie ma co gadać, kusi. ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka