Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

meble z ikei

IP: *.prawo.uni.wroc.pl 03.06.04, 16:24
    Doradzcie mi proszę, bardzo podobają mi się meble leksvik z ikei ( bejcowana
    sosna) czy są trwałe i czy moze gdzie indziej znajdę inne o podobnym
    wzornictwie. Z góry dziękuję.

Obserwuj wątek
      • Gość: inka Re: meble z ikei IP: *.zamek.net.pl 06.06.04, 10:22
        Witam! Muszę Ci powiedzieć, że nie mam dobrej opini na temat mebli z ikei:( Swego czasu bardzo mi sie podobały (bo i trzeba przyznać, że są fajne), ale po krótkim użytkowaniu doszłam do wniosku, iż to są takie "mebelki z kart". Wszystko się buja, trzaba non stop dokręcać, materiały są bardzo słabe (drewno miękkie, niskiej jakości, robią się wgniecenia np. w przypadku stolików). Urządzając mieszkanie w chwili obecnej z posiadanym doświadczeniem głęboko bym się zastanowiła nad kupnem mebli z ikei, a raczej starałabym się poszukać jakiś polskich zamienników.
        Pozdrawiam i życzę udanych zakupów :)
        • Gość: bogusia Re: meble z ikei IP: *.olnet.com.pl 07.06.04, 08:01
          Też się zastanawiałam nad umeblowaniem mieszkanka a la Ikea, no ale chciałabym
          aby te meble cieszyły moje oczy trochę dłużej niz kilka miesięcy. Jeśli jest
          tak jak pisze Inka rozglądnę się za polskimi odpowiednikami-tylko z tego co
          wiem będzie trudno, znajoma szukała ale nic o podobnym prostym, wzornictwie nie
          znalazła :(
          • Gość: JK Re: meble z ikei IP: *.aster.pl / *.acn.pl 07.06.04, 18:17
            Z meblemi z Ikei jest pewnie tak jak ze wszystkim innym. Czyli zależy na jaki
            egzemplarz trafisz i jak się z nim obchodzisz. Pomimo nagonki (m.in. na tym
            forum) na Ikeę ja nadal ją lubię. W starym mieszkaniu miałam przez 8 lat dość
            dużo rzeczy z Ikei, w tym łóżko z materacem, szafki, fotele, stół kuchenny,
            wieszak-półkę w przedpokoju itp. Wszystkie są jeszcze na tyle sprawne i
            wyglądające OK, że służą albo mi w nowym mieszkaniu, albo osobie, której stare
            mieszkanie sprzedałam (wiadomo, że tymczasowo, ale jednak). W nowym mieszkaniu
            od ok. roku mam jeszcze więcej mebli ikeowskich i nie narzekam. Mam świadomość,
            że nie jest to jakiś szczyt techniki, nowoczesności czy estetyki, ale ja się w
            tym i z tym dobrze czuję. Mam też świadomość, że w razie reklamacji firmę
            znajdę bez problemu (a nie zniknie, tak jak firma robiąca mi kuchnię w starym
            mieszkaniu) i będę obsłużona jak człowiek.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka