Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    IP: 212.33.80.* 19.12.11, 12:36
    Witam, chcialbym zbudować dla siebie i dla swojej rodziny taki skromny domek. Jestem teraz na etapie poszukiwania projektu i po dłuższych poszukiwaniach zdecydowałem się na powyższy projekt? Jakie widzicie w nim niedociągnięcia? CZy coś należałoby zmienić? (Wiem, że nie ma w nim pomieszczenia gospodarczego, ale go sobie luzem postawię).
    Obserwuj wątek
      • Gość: Beta Re: Dom IP: *.adsl.inetia.pl 19.12.11, 15:53
        Mnie ten projekt się dosyć podoba. Ale brak pomieszczenia gospodarczego jest jednak felerem. Sama mam wolnostojący budynek gospodarczy i bardzo żałuję, że nie znajduje się on w bryle domu.
        W domu mam zaś mini pomieszczenie gospodarcze 2 x 1,5. To za mało.

Beta
      • Gość: vvv Re: Dom IP: *.ists.pl 19.12.11, 17:21
        Z tym osobnym pomieszczeniem to jeszcze pomyśl. Potem może się okazać że za szopę na grabie będziesz płacił więcej podatku niż za dom.
        A jeśli chodzi o projekt to wygląda ok, no może 3,8 m na kibelek i umywalkę, i piec ? to trochę dużawo.
      • mruwa9 Re: Dom 19.12.11, 21:38
        IMHO na parterze powinna znalezc sie co najmniej jedna sypialnia i pelnowartosciowa lazienka. Wypadki i choroby chodza po ludziach , znam sytuacje, ze z powyzszego powodu trzeba bylo na szybko sprzedawac dom i rownie szybko szukac czegos innego, bo nie dalo sie dostosowac domu do potrzeb osoby na wozku. Zaprojektowanie parteru jako w pelni samowystarczalnego mieszkania moze w takiej sytuacji rozwiazac sporo problemow.
      • Gość: monterr Re: Dom IP: *.mpwik.lublin.pl 20.12.11, 08:37
        dobuduj dodatkowy komin w salonie(ok 1500zł),na środku domu, abyś mógł postawić kominek.
        Dla oka i ciepła warto. Od razu inny klimat.
        po za tym projekt bardzo przyjemny
      • buderus-serwis Re: Dom 20.12.11, 10:09
        Całkiem niezły, choć moim zdaniem trochę niedopracowany. Dobry pomysł z tym kominkiem - jakby nie patrzyć jest to alternatywne źródło ciepła. W tych czasach lepiej takowe mieć zaplanowane. Jeśli chodzi o poddasze do kiepsko, że chociaż jedna z sypialń nie ma zaplanowanej swojej łazienki, tak jak to jest na przykład w projekcie Guliwer Dominanty. Ten pomysł z pomieszczeniem gospodarczym na zewnątrz, moim zdaniem zdecydowanie do bani...
      • mat.sobczak Re: Dom 23.12.11, 23:00
        OOooo jestem zachwycony doborem blachodachówki, super wygląda z tym drewnem, przynajmniej na tej wizualizacji :)
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka