Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

drzwi wewnętrzne-porta,dre,polscone,inter door....

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.12, 11:53
    Witajcie, rozglądam się za drzwiami wewnętrznymi. Czy możecie mi doradzić w tej kwestii? jakie macie opinie na temat jakości drzwi z wymienionych firmy lub innych,a może coś konkretnego polecicie?
    Obserwuj wątek
      • lowczyniglow Re: drzwi wewnętrzne-porta,dre,polscone,inter doo 19.01.12, 13:02
        ja z portą miałam przejscia własnie, gdzies już o tym pisałam wcześniej. niestety, ale te wewnętrzne nie zdały u nas egzaminu, bo po krotkim czasie użytkowania wygladały dosłownie tragicznie. teraz chce je zareklamować, ale jedna z użytkowniczek mówiła, że i reklamacja nie jest zbyt prosta... także no porta niet:(
      • cymes333 Re: drzwi wewnętrzne-porta,dre,polscone,inter doo 20.01.12, 06:26
        Porta - jak najbardziej polecam .Mam te drzwi od kilku lat , jakość super !

a pewno odradzam zakup tanich drzwi z marketu - po roku użytkowania można je wyrzucić .

--
        Nieruchomości na sprzedaż
        • Gość: ja windoor ul, jana kazimierza 60/3a IP: *.dynamic.chello.pl 27.09.13, 12:48
          odradzam zakup w tym salonie ze względu na ich nierzetelność i brak fachowości oraz za niedotrzymywanie słowa danego klientowi.
          • Gość: niezadowolony Re: windoor ul, jana kazimierza 60/3a IP: *.dynamic.chello.pl 27.09.13, 12:57
            Jako niezadowolony klient tegoż salonu ( windoor ul jana kazimierza 60/3a warszawa) jestem zmuszony wystawić negatywna opinie ku przestrodze innych zakupowiczów ze względu na fatalną współpracę z tym salonem. Pracownik będący osobą decyzyjną w owym salonie jest arogancki i nieprawdomówny- zaprzeczając wszystkiemu, co zostało ustalone z innym pracownikiem-oczywiście wszystko na niekorzyść klienta. szczerze odradzam dokonywania zakupu w tym salonie. Jestem oburzonym i zniesmaczonym klientem tym bardziej że sprawa wydawała się błahostką.
          • Gość: lila Re: windoor ul, jana kazimierza 60/3a IP: *.dynamic.chello.pl 23.02.14, 19:11
            Ja również nie polecam sklepu Windoor w Warszawie przy Jana Kazimierza. Zgadzam się całkowicie, że obsługa sklepu jest fatalna, nie dotrzymuje słowa i wprost oszukuje klienta. W rozmowach telefonicznych człowiek jest zbywany. Realizacja zamówienia trwa 4 miesiące, choć pracownik sklepu zapewnia, że 3 tygodnie do max 1 miesiąca. Nie warto dokonywać tam zamówień, szkoda czasu i nerwów. Okłamują klienta, brak słów na taką obsługę.. Omijajcie ta firmę z daleka!
            • Gość: Niezadowolona!!! Re: windoor ul, jana kazimierza 60/3a IP: *.dynamic.chello.pl 20.03.14, 09:51
              Odradzam!!!! Mam za krótkie drzwi!!! Na pomiar przyjechala Pani H. ktora jak widac sie nie zna a na moja reklamacje powiedziala ze inny klient byl zly ze dywanu sobie nie mogl polozyc przy drzwiach takze ja nie bede miala problemu! Tylko ze ja nie chce dywanu! Na ponowne telefony( bylo ich kilkanascie) za kazdym razem mowila mi ze ktos przyjedzie jutro lub w przyszlym tygodniu zeby to sprawdzic. W koncu zmienilam swoje plany zeby byc we wtorkowe popoludnie bo NA PEWNO ktos przyjedzie! Nikt nawet nie zadzwonil!!!!!!!! Ani razu nikt z firmy do mnie nie zadzwonil - oszczedzaja na telefonach a Pan wlasciciel nie umial mi wytlumaczyc rysunkow technicznych z katalogu PolSkone. Zenada!!!!!!! ODRADZAM!!!!!!!!!!!!
        • marlenapiep Re: drzwi wewnętrzne-porta,dre,polscone,inter doo 02.10.24, 14:08
          Odradzam poetę tragedia . Okleina pęka
          • marlenapiep Re: drzwi wewnętrzne-porta,dre,polscone,inter doo 02.10.24, 14:08
            Porte
      • Gość: Kubutek Re: drzwi wewnętrzne-porta,dre,polscone,inter doo IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 21.01.12, 13:02
        Ludzie uwielbiają tandetę.Jakieś Porty,srorty,meble na wymiar z płyty wiórowej czyli odpad.Dlaczego nie drzwi z litego drewna?Sosnowe kupi się w granicach od 150zł (zależy od szerokości,czy z szybką,ościeżnicą+malowanie)Te drzwi są na dziesiątki lat.Nawet jak coś się uszkodzi,to przeszlifuje się papierkiem,pomaluje i znowu jak nowe.Te wiórowe można od razu na ognisko wziąć.To oczywiście moje subiektywne zdanie.
        Ja mam takie drzwi 6 lat,moja matka na domku jakieś 16.Jeden raz były odświeżane i wyglądają jak nowe.Tyle jeżeli chodzi o moje zdanie.
        • Gość: Gdynianka_50 Re: ;-/ IP: *.gdynia.mm.pl 25.01.12, 17:45
          TaaaK za 150 zl drzwi drewniane heheeh To kup mi takie tanie drzwi!
          to Ci doloze drugie 150 za fatyge!!!!
          • Gość: Kubutek Re: ;-/ IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 25.01.12, 19:52
            Gość portalu: Gdynianka_50 napisał(a):

> TaaaK za 150 zl drzwi drewniane heheeh To kup mi takie tanie drzwi!
            > to Ci doloze drugie 150 za fatyge!!!!

Taniej wyjdzie taksówka z Obi chociażby.Piszę od.. ponieważ to są pełne,wąskie sosnowe,surowe drzwi.Mało tego,bywały w promocji od 129zł.Tyle,że do tego dochodzi ci ościeżnica,zawiasy,klamki,malowanie i się robi od 350-400zł w górę.Coś dziwnego?Moje mnie kosztowały po 600zł ale mają mosiężne klamki,po 3 szyby (pokoje) i mają położoną bejcę z woskowaniem (cokolwiek to znaczy)

P/S oczywiście można samemu polakierować,a w zasadzie najlepiej położyć lazurę ochronną w dowolnie wybranym kolorze.Wyjdzie taniej i z większą satysfakcją.Na dodatek jak ktoś chce to znajdzie nowe z szybami za grosze,no ale to kosztuje trochę czasu...jakieś 30sek.\pzdr.

allegro.pl/ladne-drzwi-sosnowe-80l-i-70l-i2069609152.html
            allegro.pl/drzwi-sosnowe-wewnetrzne-lazienka-pokoj-drewniane-i2074509599.html
            P/S2 to nie reklama,nie mam nic wspólnego ze sprzedającymi.Posłużyło jako przykład.
        • Gość: Maja Re: drzwi wewnętrzne-porta,dre,polscone,inter doo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.12, 12:03
          Popieram. 1500 za drzwi na wiele lat to nie jest dużo ludzie. No ale każdy szuka szmelcu za 500 i się cieszy ;) A Porta nie wiem podobno ostatnio poprawiła jakość, ale ja się do tych drzwi mocno zraziłam, u mojej rodziny wszystkie wewnętrzne szwankują, są fatalne. Klientka też kupiła Porty ale nie fornirowane tylko oklejone czymś co jest jak papier - wystarczy mocniej puknąć i są wgłębienia a na brzegach już folia odłazi, tragedia.
          • janas_k Re: drzwi wewnętrzne-porta,dre,polscone,inter doo 25.05.12, 18:06
            Maja - chyba 150 a nie 1500 ;)
      • Gość: pestka Re: drzwi wewnętrzne-porta,dre,polscone,inter doo IP: *.zpue.pl 25.01.12, 09:24
        brakuje mi na tej liście kilku fajnych producentów...mniej znanych może, ale godnych uwagi. Osobiście poleciłabym ci drzwi ze stolbudu włoszczowej - solidna firma, z tradycjami, drzwi bez zarzutu. ale na początek radzę zastanowić się jakie mają być te drzwi - drewniane, w okleinie, czy np fornirowane? (to różne ceny i zasadnicze różnice w wykonaniu), potem szukaj najlepszej oferty:)
        pzdr
        Alinka
      • rusek125 Re: drzwi wewnętrzne-porta,dre,polscone,inter doo 25.01.12, 18:22
        Najlepsza robota, do tej pory zamawiali klienci tylko z zachodniej części europy, teraz firma wita Szczecin www.holztreppenauspolen.pl/ w razie pytań 787 932 607 lub telefon na stronie internetowej
      • witstwosz23 Drzwi wewnętrzne -Pol-Skone najwyższa jakość !!! 02.02.12, 13:40
        Jeżeli chcecie mieć jakość za rozsądną cenę to kupcie drzwi Pol-skone.Świetna jakość , cena konkurencyjna -duże zniżki w firmie www.danieltynki.pl
        Doradzą , pokażą, a zakupując u nich naprawdę macie możliwość wygenerowania dużych rabatów.Polecam.Mogę podać kontakt do firmy dla chętnych.
        • Gość: Halina P. Najlepsza firma Daniel -Usługi Rem.Budowlane IP: *.aster.pl 15.05.12, 17:00
          Zakupiłem po bardzo atrakcyjnych rabatach drzwi firmy Po skone .Rzeczywiście mi ły kontakt , profesjonalne podejście i montaż na najwyższym poziomie.Polecam firmę !!!!Duży wybór kolorów i wiele możliwości .
        • Gość: Andrzej Re: Drzwi wewnętrzne -Pol-Skone najwyższa jakość IP: *.31.37.84.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 27.07.12, 18:39
          Witam

Chyba pracujesz dla firmy pol-skone. Poczytajcie na forach jaka jest prawdziwa jakość. Dla przykładu moja sytuacja :

Witam

Spotkała mnie podobna sytuacja. Zamówiłem dwie pary skrzydeł firmy POL-SKONE. Zamówienie realizowano aż 8 tygodni !!! Po tym czasie przyjechała firma montażowa i ku mojemu zaskoczeniu sami fachowcy stwierdzili wady w produkcje. Wady polegały na wgnieceniach, zadrapaniach , nieudolnej próbie zamaskowania wad fabrycznych oraz popsutym zamku hakowym. Dla mnie to był szok,że przy zamówieniu 2 par drzwi wszystkie były uszkodzone razem z ościeżnicami. Ale nie tracąc dobrego nastawienia, myślę sobie, napiszę reklamację to wymienią mi na nowe. Po trzech tygodniach pan z firmy POL-SKONE stwierdził, że takie wady to nie wady tylko naturalny proces produkcji i nie należy mi się wymiana ...ba nie należy mi się nawet naprawa !!! SZOK!!! nie wiedziałem co powiedzieć, nie znam innej firmy, która by tak traktowała klienta. Myślałem ,że badziewiaste firmy zostały już zniszczone w tak wymagającym rynku ale bardzo się pomyliłem. Z uwagi na fakt wpłacenia tylko zaliczki nie odebrałem uszkodzonego produktu a sprawę przedstawiłem rzecznikowi praw konsumenta. Sprawa jest aktualna. Polecam wszystkim oszukanym przez firmę krzak „ pol-skone, która ze stolarką ma tyle wspólnego co ja :) ,zgłosić sprawę do rzecznika praw konsumenta. Czytając opinie na forach internetowych widzę , że oszukanych osób nie brakuje. Pozdrawiam i życzę wytrwałości w walce z OSZUSTAMI z firmy pol-skone.

P.s.

Do pana prezesa firmy pol-skone : komuna już dawno się skończy a klienci już nie biorą tego co jest tylko to co ma swoją jakość.
          • Gość: vasabi Re: Drzwi wewnętrzne -Pol-Skone najwyższa jakość IP: *.skarzysko.vectranet.pl 04.03.13, 21:09
            piszesz prawdę i pod tym się podpisuję bo taka jest rzeczywistość!!!
            • xfinlandia Re: Drzwi wewnętrzne -Pol-Skone najwyższa jakość 04.03.13, 22:43
              Vasabi - podpisujesz się, bo masz taką samą sytuację? Skopiowałeś powyższy post i wkleiłeś go na innym forum. Wygląda że skłamałeś..
          • Gość: syfscone Re: Drzwi wewnętrzne -Pol-Skone najwyższa jakość IP: *.adsl.inetia.pl 05.12.13, 17:34
            na pozytywne załatwienie reklamacji z tej firmy nie masz co liczyć powie ci to każdy fachowiec prawdopodobnie przedstawiciele dostają kasę za każdą odrzuconą reklamacje i klienta mają w nosie do czasu aż nie wniesie sprawy do sądu drzwi fornirowane mają o.k sztuczne to totalne badziewie
          • Gość: ka Re: Drzwi wewnętrzne -Pol-Skone najwyższa jakość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.13, 16:26
            Polskone Gdańsk - unikajcie firmy Twój Dom sc Sławomir Krzemiński. Wyjątkowo nierzetelny pośrednik - okłamuje w terminie dostaw. Chyba w ogóle nie zamawia dopóki nie pogoni się go telefonami. Kompletnie niekomunikatywny i chamski wobec klientów
      • Gość: bobo Re: drzwi wewnętrzne-porta,dre,polscone,inter doo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.12, 20:29
        dobre drzwi porty ktore poslużą dlugi czas musza zawierac w srodku plyte otworowaną nie jakis tam gó...any plaster miodu. moja sugestia drzwi ciezkie drzwi dobre w cenie minimum od 500 zl w zwyz za skrzydlo plus oscieznica
        • kate-71 Re: drzwi wewnętrzne-porta,dre,polscone,inter doo 05.02.12, 11:50
          sprzedaję od wielu lat drzwi wszystkich tych producentów, prawda jest taka, że każdemu z nich można niestety coś zarzucić. Nie wiem jakie są oczekiwania cenowe i wizualne :), fajna jest linia drzwi Verte, pozdrawiam
      • adelajda233 Drzwi wew.Pol-skone www.wnetrzezpomyslem.eu 15.02.12, 16:39
        Jak uważasz ja dokonałam zakupu w firmie wnetrzezpomyslem i bardzo polecam,wykonali kawał dobrej roboty, dostałam bardzo duży upust ponieważ zakupiłam kominek wraz z wkładem , okna.Bardzo miło mi się wspłlpracowało i naprawdę śmiało polecam.Montaż drzwi supeer,pełen profesjonalizm.Podam tel.728-920-881 i nie jest to coś złego ,jeżeli mogę Ci koleżanko dopomóc:)
      • Gość: Michał Re: drzwi wewnętrzne-porta,dre,polscone,inter doo IP: 213.17.242.* 24.04.12, 11:23
        ja długo szukałem drzwi wewnętrznych.
        Zawsze się zastanawiałem czy drewniane czy fornirowane.
        każdy podpowiadał ze drewniane zawsze lepsze bo bez oklein i naturalne.
        ale skąd wyłożyć taką kasę bo wiadomo że budowa pożera wszystkie oszczędności.

ale jak to się mówi- cierpliwy kamień ugotuje a że mi się nie spieszyło to na spokój szukałem.
        Trochę mnie to kosztowało (paliwa do samochodu) aż znalazłem

Niewielka firma produkcyjna znajdująca się w górach, produkują drzwi drewniane zwłaszcza świerkowe.
        Mają ładne zwory zarówno klasyczne jak i nowoczesne. Samemu wybiera się kolor barwienia drewna, jest duży wybór oszklenia. Podane przez nich wzory można również modyfikować wg własnego gustu.

Na szczęście daleko nie musiałem jechać bo mają filie również koło warszawy więc wycieczkę w góry sobie darowałem.

Pojechałem obejrzeć drzwi, umówiłem się na pomiary. Przyjechali wszystko pomierzyli. Nawet w miejscach gdzie się obawiałem że będzie ciężko dopasować drzwi to oni sobie z tym poradzili.
        Później przyjechali i zamontowali moje drzwi.

Dlatego tu piszę bo chce ich polecić gdyż jestem zadowolony zarówno z drzwi jak i ekipy montującej.

ja znalazłem ich na allegro ale mają swoją stronę: www.puerta.pl

Naprawdę polecam
        • janas_k Re: drzwi wewnętrzne-porta,dre,polscone,inter doo 25.05.12, 18:11
          A mniej tradycyjnych rozwiazań Państwo nie rozwarzali ?
          Mam na mysli drzwi przesuwane?
          Swietnie sie sprawdzają zwlaszcza w malych, waskich pomieszczeniach
          Jest kilku dobrych producentow takich drzwi, jakchocby Komandor

• finishdom Re: drzwi wewnętrzne-porta,dre,polscone,inter doo 28.05.12, 14:17
            Polecam drzwi wewnętrzne firmy Classen, dobra jakość wykonania i korzystna cena. www.classen.pl/pl/stolarka-drzwiowa,10.html

Jeśli chodzi o drzwi wewnętrzne z drewna polecam firmę MARKOP. Bardzo szerokie wzornictwo i naprawdę korzystna cena. Przykładowe wzory oraz ceny skrzydeł drewnianych: picasaweb.google.com/107796710016379554699/DRZWIDREWNIANEMARKOPBARANSKI
            • xfinlandia Re: drzwi wewnętrzne-porta,dre,polscone,inter doo 28.07.12, 13:41
              A ja polecam drzwi dobre.
              Nie ma tu znaczenia z jakiej formy beda. Drzwi za 500zl zawsze bede tanim wyborem, ale ich kupiec bedzie zadowolony z niskiej ceny.
              Drzwi za 1 tys. moga juz byc niezle. Grunt to porownywac porownywane!
              • Gość: BOB NIE PORTA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.12, 12:07
                W 2005 i 2006 r. kupiłem 12 sztuk drzwi wewnętrznych PORTA z okleiną naturalną (były droższe) - i teraz uwaga - we WSZYSTKICH ta okleina odchodzi (odkleja się). Pozostaje mi klej do drewna i ciągła zabawa z podklejaniem tego co odpada.
                • Gość: Justyna Re: NIE PORTA IP: *.play-internet.pl 13.09.12, 12:21
                  Ja także mam drzwi Porty Londony, przy których odkleja się odkleina.
                  Firma ma serwis i za 150 zł/szt. mogę to naprawić. Tylko dlaczego mam płacić za ich ukryte wady produkcyjne?
                  Zbieram głosy i bardzo chcę z nimi powalczyć.
                  Właśnie poprzez intrnet.
                  • xfinlandia Re: NIE PORTA 13.09.12, 23:11
                    To dość charakterystyczna wada tego modelu sprzed kilku lat. Też mam jedno takie skrzydło. Droga, mocna okleina, a odchodzi od skrzydła.
                    Ale.. moje skrzydło ma lat z 7-8. Gwarancja była na rok, standardem jest teraz na rynku dwa lata, chociaż Porta ma swój program gwarancji na 5 lat.. więc i tak bym sie nie łapał.
                    Sądzę że takie podejście to będzie zwykły szantaż.. Zacząłbym pytać o swoje na forumprawne.org.
              • Gość: pamela Re: drzwi wewnętrzne-porta,dre,polscone,inter doo IP: *.182.244.13.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 22.04.14, 22:30
                A ja uważam ze trzeba iść w solidne drzwi i zwykle własnie jest tak ze te droższe są na pewno też od razu naprawde dobrej jakości.
      • kol.3 Re: drzwi wewnętrzne-porta,dre,polscone,inter doo 20.08.12, 18:15
        Przyglądałam się ostatnio drzwiom wewnętrznym oferowanym przez różne firmy usługowe.
        I tak : same drzwi to ponad 300 zł. do tego ościeżnica ponad 200 zł.(orientacyjnie), klamki 50 zł. robocizna ok. 200 zł. wychodzi ponad 800 zł. Nie jest to tanio a jakość nie najwyższa. Też się zastanawiałam co z tych drzwi będzie po paru latach. Na dodatek drzwi w bloku mam niewymiarowe co jeszcze podwyższa koszt. Porta faktycznie niewiele oferuje.
        • Gość: cola Re: drzwi wewnętrzne-porta,dre,polscone,inter doo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.09.12, 08:16
          Za taką cenę mam drzwi drewniane sosnowe.
      • Gość: cola Re: drzwi wewnętrzne-porta,dre,polscone,inter doo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.09.12, 08:14
        Ja w domku od roku mam drzwi drewniane firmy Zbydrew z ok Wadowic. Drzwi robione były na wymiar, bez większych dodatkowych kosztów. Pieknie wyglądają i dobrze się spisują.

Polecam każdemu
      • Gość: yardis Re: drzwi wewnętrzne-porta,dre,polscone,inter doo IP: *.dynamic.chello.pl 17.10.12, 11:10
        Dobra rada - unikajcie jak ognia jakichkolwiek zakupów od firmy Porta. Najlepiej obchodzić każdy punkt sprzedaży szerokim łukiem. Powód?

Na przełomie wiosny i lata zamówiłam w punkcie Fachowiec drzwi z firmy Porta. Po złożeniu zamówienia i standardowym czasie oczekiwania zamówienie przyszło i aby umówić się na montaż należało zapłacić cenę. W tym miejscu zaznaczę, że lepiej płacić po wykonaniu jakichkolwiek prac ponieważ, gdy usługodawcy dostaną pieniądze mają klienta w głębokim poważaniu.. Ale tu warunkiem montażu była wcześniejsza zapłata – chore..

Wracając do meritum, opłata zamówienia dokonała się w sobotę 28 lipca 2012 roku, a montaż umówiliśmy na poniedziałek, 30 lipca. Tego dnia wszystko przebiegało sprawnie do momentu, gdy okazało się, że zamówione przez nas okucia miały mieć kolor srebrny, tymczasem srebrne były tylko zawiasy i klamki natomiast zamki i nakładki na ościeżnicach miały kolor złoty. Taki misz masz. Ponadto na jednych drzwiach wystąpiła niedoróbka polegająca na braku sporego kawałka okleiny. Drzwi w kolorze wenge, niedoróbka żółta – nie da się nie zauważyć.

Niby sprawa niezbyt skomplikowana, więc z panem monterem piszemy reklamację na formularzu. Sam mówi, że złe kolory okuć to częsty błąd u Porty i wzdycha zrezygnowany i zdziwiony, bo to przecież duża i poważna firma.. Wniosek dwóch osób to jednak za mało i Porta odrzuca reklamację. Potrzebny jest dowód. Zatem 03 sierpnia przychodzi pan z Fachowca i robi zdjęcia. Odwołujemy się od odrzucenia reklamacji. Porta po przemyśleniu gruntownie sprawy zgadza się przyjąć wadliwe skrzydło drzwi na oględziny i gruntowne zbadanie sprawy – 03 września monter demontuje drzwi i zawozi do Fachowca, który wyśle je do Porty. Jedynie miesiąc zastanawiali się co zrobić z naszą sprawą..

Już 07 września otrzymuję list od Fachowca z Częstochowy, w którym mogę przeczytać, że: „Zgłoszono odklejenie się okleiny na rogu drzwi. Sprawę przekazano do producenta i gwaranta firmy Porta, która wniosła o oględziny skrzydła w fabryce. Producent posiada bazę technologiczną oraz specjalistyczną wiedzę o tym produkcie. W oparciu o te narzędzia producent może przedstawić rzetelną ocenę i wnioskowanie o możliwych powodach powstania reklamacji. […] Do momentu, aż producent nie przedstawi nam swojej opinii reklamacja jest traktowana jako bezzasadna, gdyż istnieje prawdopodobieństwo, że wady nie mają związku z jakością towaru.” Ciekawe..

W międzyczasie dostaję informację, że reklamacja okuć została uwzględniona i okucia zostały przysłane i czekają w Fachowcu, ale poczekamy na reklamacje drzwi, aby monter nie jeździł dwa razy. Ok. Nie czepiam się. 11 października Porta odrzuca reklamację skrzydła drzwi, nie widząc problemu. Zastanawiam się czy tam pracują ślepi ludzie..
        Fachowiec składa w moim imieniu odwołanie od odrzucenia reklamacji. Żądam montażu przysłanych okuć, ponieważ nie wiem ile jeszcze potrwa cała sprawa – ciągnie się już 2 i pół miesiąca – a ja nie mogę zamknąć sobie drzwi w WC, bo nigdzie nie mam zamontowanych klamek ani zamków.. Drzwi obecnie posiadam tylko dla ozdoby..

17 października przyjeżdża monter i montuje srebrne okucia, abym mogła sobie normalnie żyć, a tu zonk – zamki przysłali dobre, ale nakładki znajdujące się w ościeżnicy są okrągłe, a przyszły prostokątne i monter nie może ich zamontować.. Nie pasują do otworów. Ciśnie mi się na język coś niecenzuralnego. Oprócz tego brakuje jeszcze dwóch kluczy do zamków i wszystkie śrubki są złote, a zamki srebrne. Najlepsze jest to, że o tych rzeczach mówi mi wściekły monter, a nie ja sama się czepiam. On będzie musiał przyjechać tu jeszcze co najmniej raz, ale chyba mu za to nie zapłacą. Na szczęście od razu robi zdjęcia i wypełnia formularz REKLAMACJI. No pewnie. Zastanawia mnie tylko jedno, okucia leżały w Fachowcu jakieś dwa-trzy tygodnie, czy nikt nie jest tam kompetentny do sprawdzenia czy Porta przysłała właściwy asortyment? I co będzie dalej? Nie wiem czy wytrzymam nerwowo, żeby się o tym przekonać.. C.D.N. ???
        • xfinlandia Re: drzwi wewnętrzne-porta,dre,polscone,inter doo 17.10.12, 18:53
          Niemal od ręki miałbym dla Ciebie i okucia, i śrubki w odpowiednim kolorze. Wady na skrzydle nie widzę - więc nie wiem czy dałbym radę naprawić.
          Czy mój punkt też zasługuje na omijanie szerokim łukiem?

Ps. Z tym, że w firmach drzwiowych tego typu nie ma mobilnych serwisów które mogłyby na miejscu dokonać uwiarygodnionych oględzin to porażka (ale pocieszę CIę - dotyczy to wszystkich znanych mi masowych producentów drzwi)
        • lorn9 Re: drzwi wewnętrzne-porta,dre,polscone,inter doo 10.12.12, 22:11
          > Tego dnia wszyst ko przebiegało sprawnie do momentu, gdy okazało się, że zamówione przez
          > nas oku cia miały mieć kolor srebrny, tymczasem srebrne były tylko zawiasy i klamki natomiast
          > zamki i nakładki na ościeżnicach miały kolor złoty. Taki misz masz.

Akurat tutaj dopatrywał bym się błędu na linii Fachowiec----->Dealer
          Sklep przesyła zamówienie językiem ''ludzkim'', dealer musi to zamówienie przełożyć na symbolikę używaną w porcie. Ja nie spotkałem się z takimi pomyłkami, ale znam takie przypadki. Tak mi kiedy powiedziano.

> W międzyczasie dostaję informację, że reklamacja okuć została uwzględniona i ok
          > ucia zostały przysłane i czekają w Fachowcu, ale poczekamy na reklamacje drzwi,

to co napisałem wcześniej, porta pomyłki dealerów czasami bierze ''na siebie''
        • Gość: taki jeden Re: drzwi wewnętrzne-porta,dre,polscone,inter doo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.13, 19:00
          drzwi bardzo dobre dopóki leżą w magazynie ,a potem to już tylko problemy
        • marlenapiep Re: drzwi wewnętrzne-porta,dre,polscone,inter doo 02.10.24, 14:20
          Odradzam porte
      • artuur83 Re: drzwi wewnętrzne-porta,dre,polscone,inter doo 28.10.12, 16:00
        Mnie interesują opinie tych drzwiach - szukam drzwi do łazienki, koniecznie przeszklonych. Aranżatorka zasugerowała nam te
        www.drzwiipodlogi.vox.pl/kategorie/drzwi_i_skrzydla_drzwiowe,wewnetrzne/pw/skrzydlo_drzwiowe_derby_glossa,2711/
      • veroniqa88 Może Vox z Kolekcji Classic? 10.12.12, 22:45
        Ładne i w rozsądnej cenie, sama się do nich przymierzam.
      • Gość: pomoc Re: drzwi wewnętrzne-porta,dre,polscone,inter doo IP: *.play-internet.pl 14.01.13, 10:46
        TAK! Napewno odradzam firmę Ludomir Sakowicz Klaudsar. Koleś ma zarejestrowaną firmę - zawieszoną. Sprzedaje usługę montaż drzwi(może teraz inne), nie wywiązuje się z umowy, jego dług - podejrzewam, że jest ich więcej jest na sprzedaż na stronie www.wsipolska.com.pl/gielda.html. Pobiera zaliczki (w tym wypadku 570zł). Podpisuje umowy i wyłącza telefon. NIE POLECAM - odradzam jakikolwiek kontakt z tym człowiekiem
        • Gość: gość Re: drzwi wewnętrzne-porta,dre,polscone,inter doo IP: *.play-internet.pl 17.01.13, 08:00
          Również odradzam współpracy z sakowicz ludomir p.h.u. klaudsar drzwi. Sytuacja ta sama!
          • Gość: Anna Re: drzwi wewnętrzne-porta,dre,polscone,inter doo IP: *.finemedia.pl 05.03.13, 18:40
            Moją znajomą ten pan oszukał na niemal dwa tysiące złotych! Gdyby któraś z osuzkanych osob chciała nawiązać z nią kontakt to proszę pisać na ten nr gg 18951836. Pozdrawiam
      • chopys UWAGA Porta London 18.01.13, 21:08
        Siedem zestawów (drzwi + ościeżnica) kupione w 2007.
        Ładne.
        Obecnie - styczeń 2013 wszystkie do wyrzucenia -
        poodklejana okleina z drzwi i ościeżnic.
        Producent bez jakiegokolwiek zdziwienia
        proponuje naprawę za 200,- od sztuki.
        Życzę producentowi bankructwa !
        • xfinlandia Re: UWAGA Porta London 19.01.13, 11:02
          Ten model, tej firmie odbija się czkawką na kilometr.
          Naprawa za 200zł nie jest wygórowaną stawką, zważywszy, ze gwarancja to góra dwa lata. Znajomy który korzystał z tej naprawy mówi, że chyba dostał nowe skrzydła (chociaż myślę, że były tylko tak dobrze naprawione).
          • Gość: Raf Re: UWAGA Porta London IP: *.net.lannet.org 22.01.13, 14:58
            Nie twój znajomy dostał nowe skrzydła,te 150-200 zł to symboliczna odpłatność za nowe skrzydła wykonane w nowej technologii klejenia,nie ma możliwości odklejenia nawet za 20 lat.
            • xfinlandia Re: UWAGA Porta London 22.01.13, 15:36
              Jedno mi tu nie pasuje:
              czytałem o okleinie odchodzącej od skrzydła. O ościeżnicach nigdy nie było mowy (wykonane są z innych materiałów niż skrzydła)..... Chętnie zobaczę fotkę, wtedy uwierzę.
              • kaoli27 Re: intenso 22.01.13, 22:28
                Polecam drzwi Intenso z Wadowic
        • marlenapiep Re: UWAGA Porta London 02.10.24, 14:21
          Mi nawet naprawy nie proponuje
          Drzwi Porta to jakaś masakra
        • marlenapiep Re: UWAGA Porta London 02.10.24, 15:37
          Dobrze że chociaż to ja nie mam takiej możliwości
      • mad.a88 a Invado albo Vox? - do łazienki i kuchni 24.01.13, 18:28
        Mam wybrane kilka modeli z tych dwóch firm.Może ktoś ma w domu ? Drzwi mają być do łazienki i kuchni, w pokojach nie mam drzwi i nie chcę.
      • Gość: DRE tragedia Re: drzwi DRE - tragedia odradzam!! IP: *.static.chello.pl 11.04.13, 09:15
        drzwi DRE to tragedia. Nikomu nie polecam!!!. Wszystkie drzwi, które zamówiłam przyszly USZKODZONE, wykonane niechlujnie, wszędzie pełno skaz i śladów od kleju, a DRE nie chce uznać reklamacji.
        UNIKAĆ DRZWI DRE !!!
      • Gość: vasabi Re: drzwi wewnętrzne-porta,dre,polscone,inter doo IP: *.skarzysko.vectranet.pl 11.04.13, 18:57
        Zadnych z tych drzwi nie polecam bynajmniej od tych producentów-TANDECIARZE!!
      • Gość: Aga Re: drzwi wewnętrzne-porta,dre,polscone,inter doo IP: *.gdynia.mm.pl 07.05.13, 23:05
        Czasami nie decyduj się na drzwi firmy DRE!!!
        Wszystkie fajnie wygladają, ale pod warunkiem, ze się ich nawet nie dotyka. Jesli się złamie tę zasadę, to chwilkę potem w miejscach, gdzie częściej się je dotyka, czy się o nie ociera , schodzi kolor, a raczej się wyciera. Futryny obijają sie z byle powodu. Okleina, a raczej tapeta, która udaje okleinę, odkleja się, a szczególnie widać to od spodu drzwi, tworzy się tam tzw. firanka. Generalnie odradzam!
        • Gość: Janusz Re: drzwi wewnętrzne-porta,dre,polscone,inter doo IP: *.multi-telekom.pl 08.05.13, 21:40
          Dziwne. Robiłem dół z drzwiami dre i mam 2 lata. zero problemów. Teraz w marcu zamawiałem na góre domku i także bez problemow. Moze zamowilas najtansze okleiny? i teraz masz problem. Ja moge tylko polecic Dre a szczegolnie okleiny oznaczone czerwonym znaczkiem.
      • Gość: rozczarowana Nie polecam Stolbud Włoszczowa z Gliwic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.13, 15:50
        Mam zniszczona drzwi przez nieudolny montaż firmowego montażysty. Same drzwi też nie zachwycają jakością. Odradzam!!
        • gina1974 POL-SKONE 04.08.13, 03:31
          Witam,

w 2000r. zakupiłam drzwi Pol-Skone do całego mieszkania,
          nie pamiętam modelu, ale są łudząco podobne do modelu Londyn z Porty;
          Minęło 13 lat i nie ma mowy o jakimkolwiek odklejaniu się okleiny czy innych wadach;
          wyglądają super.

Rodzice w 2006r. zakupili do domu komplet drzwi Porta model Londyn i po 7 latach
          wciąż wyglądają jak nowe.

Do nowego mieszkania planuję w tym roku zakup drzwi Porta lub Pol-Skone.

Pozdrawiam :)
          • michalkaminski231 Re: POL-SKONE 29.09.13, 21:32
            Gerda, dobrze jest wstwić jakieś antywłamaniowe.
      • Gość: ala Re: drzwi wewnętrzne-porta,dre,polscone,inter doo IP: *.adsl.inetia.pl 07.10.13, 15:21
        Porta to jedni wielcy oszusci nie polecam. Wykorzystują ludzi jak mogą.Przy montażu moich drzwi okazło się ze są uszkodzone i była reklamacja.Do tej pory jest echo .I ciągle słyszę że oni nie wiedzą kiedy będą bo to nie ich problem. Jak najdalej od tej firmy Ostrzegam wszystkich
        • s.yooraz Re: drzwi wewnętrzne-porta,dre,polscone,inter doo 02.01.14, 09:58
          O siebie mogę polecić firmę z pod Olsztyna Westo (www.Westo.pl) Indywidualne podejście do klienta i bardzo dobra jakość.Kupiłem drzwi w 2008 i do tej pory jak nowe :)
        • marlenapiep Re: drzwi wewnętrzne-porta,dre,polscone,inter doo 02.10.24, 14:28
          Ja również ostrzegam przed Porta
      • Gość: Anka Re: drzwi wewnętrzne-porta,dre,polscone,inter doo IP: *.finemedia.pl 27.01.14, 21:22
        Nie kupujcie drzwi PORTA!!!!
        Od 3 m-cy użeram się z tą firmą. Drzwi były reklamowane ponieważ nie sposób było ich zamontować - były krzywe. Po 3 m-cach otrzymałam nowe, które tak samo nie nadawały się do montażu. Mam już dość firmy PORTA, która uchyla się od odpowiedzialności, twierdzi, że drzwi można zamontować (ale jakoś nikt od nich nie jest w stanie powiedzieć jak).
        Nie chcę mieć nic wspólnego z PORTĄ - wydałam ponad 1 tys. zł na parę drzwi, a mimo wszystko są kiepsko wykonane (okleina odchodzi) i nie da się ich zamontować! ODRADZAM PORTĘ!
      • xfinlandia Re: drzwi wewnętrzne-porta,dre,polscone,inter doo 16.02.14, 19:09
        Miałem tą firmę za całkiem niezłą. Ale dublujecie się już tą reklamą. Nie ufam takim firmom.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka