Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

ładny okap

10.09.12, 17:43
    jakie okapy są teraz modne na co zwrócić uwagę przy zakupie?zastanawiam się nad okapem Amica wygląda fajnie?
    Obserwuj wątek
      • ania.nie.nie Re: ładny okap 10.09.12, 20:37
        mam taką samą amice, tyle że 90 cm szeroki, nie mam zastrzeżeń...dobrze działa i fajnie sie prezentuje...jak televizor ;)
      • Gość: ff Re: ładny okap IP: 89.75.128.* 11.09.12, 09:49
        Nie znajduję podstaw do eksponowania okapu. To nie powinien być element zwracający uwagę, wręcz przeciwnie. Im dyskretniejszy, tym lepiej. Ten zalinkowany jest bardzo nachalny. Można kupić całkowicie chowany w szafce wiszącej, a jeżeli szafka nie jest przewidziana, to najprostszy, w kształcie odwróconej litery T.
        • Gość: wszuuen okap amica dobry ? IP: *.centertel.pl 03.10.13, 14:44
          a okapy amiki? tak je wszyscy polecają. w czym (i czy) są takie dobre??
      • sinrill Re: ładny okap 07.12.12, 17:49
        Hej. Też szukam czegoś modnego i dołączam się do pytania. Co warto byłoby teraz kupić do kuchni, jaki okap? Teleskopowy czy kominowy? Jakie modele dobrze się sprawdzają, a przy tym ładnie prezentują?
      • trossen Re: ładny okap 14.08.13, 18:50
        Coś zmieniło w przeciągu paru miesięcy, bo ja właśnie rozpoczynam poszukiwania nowego okapu. Kolejnego wątku zakładać nie chciałem. Czy te ze sterowanie sensorowym są fajne? I jaki lepiej do małej kuchni? Teleskopowy?
        • Gość: wmmmnymm Re: ładny okap IP: *.dynamic.chello.pl 29.08.13, 14:28
          nic sie nie zmienia.. ja bym polecał amikę - na pewno jesli chodzi o okpy
          • imbryc Re: ładny okap 19.09.13, 12:19
            A mówisz o jakimś konkretnym modelu? Teleskopowy czy kominowy?
        • Gość: shinedd Re: ładny okap IP: *.dynamic.chello.pl 14.09.13, 16:49
          Na pewno kominowy będzie lepszy niż teleskopowy, ważne by był wydajny i cichy. Weź jakiś Whirlpoola.
      • 5zet Re: ładny okap 19.09.13, 20:29
        Ładny, ładny, pikny... do tego służą katalogi ze zdjęciami. widzisz ładny dla ciebie- wybierasz i kupujesz, cena nie gra roli. Jeśli jesteś wzrostu nie najmniejszego i nie lubisz walić czołem w okap przy sprawdzaniu rosołu- teleskopowy. Jeśli masz pustą ścianę nad kuchnią- kominowy. jeśli masz szafkę: pod-szafkowy. Ważna sprawa- gdzie jest otwór w ścianie. Jeśli wysoko- kominowy. Jeśli nisko- do wyboru. Nie polecam decydowania się na okapy z zamkniętym obiegiem przez filtr- walczyć trzeba o to, by powietrze szło poza budynek, różnica potworna. Mam od kilku lat wylot na zewnątrz budynku i zero osadów w kuchni. Następna ważna sprawa- głośność. Dla niektórych najważniejsza. Można sobie polecać amicę lub coś innego- ale jeśli ładnie wygląda a szumi tak, że telewizora w pokoju obok nie słychać- dziękuję. Czyli wnioski- patrzymy, jaką mamy ścianę. Szukamy odpowiedniego do niej i portfela okapu, najlepiej z wydmuchem na zewnątrz i... cichego, przynajmniej na pierwszym biegu. Estetyka na samym końcu, co nie znaczy, że last is least.
      • nawalonych7krasnali mlodzirodzice-spamerzy od globala 04.10.14, 14:39
        mlodzirodzice napisał(a):

> kochana amika to wynalazek z poprzedniej epoki, szukaj czegoś w nowoczesnym sty
        > lu, zwracaj uwagę na cichośc pracy, energooszczędność i żywotnośc
        > osobiście wciągam zapachy okapem wyspowym od globalo i jestem bardzo zadowolna,
        > rozejrzyj się może jeszcze, wydaje mi się, że świetnośc amiki już dawno umarła
        > ...

tu są wyniki wyszukiwania postów tego spamera: forum.gazeta.pl/forumSearch.do?pageNumber=1&query=okap&author=mlodzirodzice&title=&forum=
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka