Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

pompa ciepła Exotherm

03.10.12, 21:38
    własnie jestem już po montazu pompy ciepła w moim domu i tak mnie to skłoniło do kilku przemyśleń poniewaz przedtem paliliśmy ekogroszkiem i to była istna tragedia jak porównam to do obecnego urządzenia;
    -brak spalin dymu
    -czysciutko w byłej kotłowni
    -cicho
    -tanio ( 2 tygodnie mam )
    -i totalny brak obsługi
    Zrobilismy odwierty 2 x 100m więc jest to pompa geotermalna.
    Sąsiedzi ciągle do nas schodzą się i patrzą, nie wierzą, że to może grzać
    Obserwuj wątek
      • cacy2 Re: pompa ciepła Exotherm 03.10.12, 23:41
        jaki masz model pompy jakie koszty ? My mamy EXt15G też geotermalna trzy lata śmiga tylko na kolektorze takim płaskim. troche mnie wnerwia, że jest taka niska bo mój stary traktuje ją jako stolik na narzędzia i cała jest od góry podrapana przez jego klucze. Reszta OK.
        • Gość: kkjjhh333 Re: pompa ciepła Exotherm IP: *.cdma.centertel.pl 27.07.13, 09:07
          zobacz na exotherm.pl/
      • Gość: Alter Power Re: pompa ciepła Exotherm IP: *.dynamic.chello.pl 12.10.12, 18:37
        Witam.

Proszę o nieco szczegółów dotyczących inwestycji. M.in. jaki został poniesiony koszt, jak wyglądają aktualne oszczędności, jakie sa uzyski i rożnice względem zastąpionego źródła ciepła, itp.

Pozdrawiam,
        Szymon Stepaniuk
        Alter Power - siła alternatywnych rozwiązań ekologicznych
        www.alterpower.pl
      • Gość: ekoman70 Re: pompa ciepła Exotherm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.12, 22:08
        Też mam pompę ciepła od niedawna, kupowałem w Makroterm. Muszę przyznać, że całkowicie zmieniło to komfort mojego życia :)
        • Gość: gosia6666666 Re: pompa ciepła Exotherm IP: *.air-net.gda.pl 05.12.12, 13:36
          Exotherm to polski producent pomp ciepła oraz tez importer bezpośredni, dużo eksportują do Danii, ceny niższe nawet o 50% od podobnych niemieckich, a sa porównywalne jakościowo
          • Gość: ona nie zadowolona Re: pompa ciepła Exotherm IP: *.sr.gov.pl 22.04.14, 13:29
            to są chińskie pompy proszę o rzetelne informacje.
      • Gość: hubertus-m Re: pompa ciepła Exotherm opinia IP: *.air-net.gda.pl 05.12.12, 18:29
        moja instalacja to ma już 6 lat, żadnej naprawy, dwa przeglądy, żadnego węgla i syfu. Rocznie koszty COzCWU na mój 221m dom nie przekraczają 1200pln za prąd. Model EXT10G
        • Gość: Omgol Re: pompa ciepła Exotherm opinia IP: *.dynamic.chello.pl 03.01.13, 09:13
          To dobry wynik, w jakiej technologii masz dom docieplony? Pasywny?
      • jeepwdyzlu kompletni idioci 03.01.13, 16:45
        gadają sami ze sobą :-)
        IP was zdradza imbecyle
        szkoda czasu na takich tandeciarzy, co nie mają 2 złotych na reklamę....
        ŻENADA
        krótko: spie...ć
        jeep
      • Gość: Tadeusz Daszynski Re: pompa ciepła Exotherm IP: *.cust.dsl.teletu.it 13.03.13, 22:36
        taka w/w pompe ciepła użytkuje podobnie w swoim domku pod Tczewem. Bardzo wysoka klasa, dobre wykonana, cicha i rewelacyjny sterownik Carel PCO5 +PGD + internet przez wi-fi. Nawet zmiane oprogramowania Exotherm zrobiło mi zdalnie tylko musiałem dac im na 15 min. dostep do mojej sieci internetowej. Do dzis bez awarii !! Polecam pompy, choć nie lubie takich bogatych przedsiębiorców bo ja musze pracowac na etacie i nigdy własny interes nie udał mi się
        • Gość: nemo8879 Re: pompa ciepła Exotherm IP: *.interkar.pl 15.07.13, 12:18
          tez polecam, Szwedzi powinni sie od nich uczyć jak produkuje się pompy ciepła, jakość do wartości, w Polsce chyba sa bezkonkurencyjni, jak weszli na rynek to Stiebel Eltron starcił w ciągu roku 40% rynku na rzecz Exotherm w 3 city
      • Gość: leon-989 Re: pompa ciepła Exotherm IP: *.tktelekom.pl 31.07.13, 10:06
        exotherm.pl/ to ich strona, jestem po montazu od 6 miesięcy rewelka, model GW to chyba jest najlepszy, Danfos czy Nibe nie ma takiej automatyki jak Exotherm, moim zdaniem to oni zdominuja rynek za kilka lat
        • Gość: hdg56 Re: pompa ciepła Exotherm IP: *.30.253.37.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 01.08.13, 16:24
          exotherm pompy ciepła tez polecam to najlepsze polskie pompy ciepła
          • Gość: aj Re: pompa ciepła Exotherm IP: *.sr.gov.pl 22.04.14, 13:31
            Kto się jeszcze nabiera na polskie pompy ciepła??? Przecież to chińszczyzna jak nic wystarczy trochę poszukać no i nie dać się na głupie kity p. BJ
      • Gość: danfoss007 Re: pompa ciepła Exotherm IP: *.centertel.pl 24.08.13, 14:50
        exotherm dobrze robi pompy ciepła, od 6 lat wielokrotnie chciałem ich przyłapać na powaznej awarii i do dzis nie udało mi się to. Pracuje w konkurencyjnej firmie, ala trzeba powiedzxieć, że sprzęt Exotherm jest na 5+
      • Gość: zygmu2013 Re: pompa ciepła Exotherm IP: *.dynamic.mm.pl 27.08.13, 09:37
        wątek już poruszany, nie mogłem go znależć. Daje na nowo. Moją pompe ciepła Exotherm EXT10G zakładano mi w 2008 roku razem z kolektorem gruntowym płaskim. To juz prawie 5 lat. Dom ok 220m podłogówka, pracuje tylko w taryfie nocnej. Zużycie prądu roczne dla CO i CWU mieści się w granicach 1100 do maks 1300zł. Rachunek niski, ale jak wyżej pisałem II taryfa i w domu ok. 22C tylko. Więc to udaje się, można zredukowac koszty, ale jeśliby pompa pracowała w taryfie normalnej to koszt wyszedłby 2500zł
        • Gość: fumazWawy Re: pompa ciepła Exotherm IP: *.air-net.gda.pl 02.09.13, 14:06
          popieram
      • Gość: hheer99 Re: pompa ciepła Exotherm IP: *.air-net.gda.pl 22.12.13, 16:43
        posiadam takową już o 7lat, szacunek ogromny dla tego producenta, pracuje bez uwag, polecam
        • Gość: aj Re: pompa ciepła Exotherm IP: *.sr.gov.pl 22.04.14, 13:32
          buhaha producent pewnie jeszcze sam je wymyślił żart roku ale dobre
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka