Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

kocia sierść

IP: *.proxy.astra-net.com 04.08.04, 18:45
    Mam problem. Mam w domu kota o średniej długości sierści. Teraz, w okresie
    letnim, on strasznie linieje. Najtrudniej pozbyć się tej sierści z
    wykładziny, odkurzacz jej nie zbiera. Macie na to jakieś swoje sposoby?
    Obserwuj wątek
      • Gość: kaja Re: kocia sierść IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.04, 10:39
        ja przylepiam taśmę pakową i jak odrywam to troche tej sierści odchodzi, ale
        nie ma chyba idealnego sposobu...niestety...
      • Gość: magdalena Re: kocia sierść IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.04, 10:45
        ja tez mam kotka - może warto zmienić wykładzinę czy dywan na panele?ja tak
        zrobiłami nie mam problemu :-) a z wykładzin wilgotną szmatką łatwo się zbiera
        sierść
        • Gość: marta22 Re: kocia sierść IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.04, 12:56
          ja mam panele a mój pies tak potwornie gubi sierść, że lataja przysłowiowe
          koty. zamiatanie kilka razy dziennie nie daje efektów, a szmatka wilgotna
          pozostawia smugi... i co?
      • Gość: edek Re: kocia sierść IP: *.crowley.pl 06.08.04, 13:02
        A możeby pozbawić kotka całkowicie sierści??? Tak jak strzyże sie owce???
      • Gość: magdalena Re: kocia sierść IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.04, 13:20
        to pozostaje juz tylko 3 razy dziennie wyczesywać pupila...a wtedy ilość
        gubionej sierści zmniejszy się z pewnością
        • Gość: marta22 Re: kocia sierść IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.04, 13:28
          a właśnie nie... nawet dodawanie oleju do karmy nie pomaga, a sierśc jest długa
          i biała także na jasnych panelach wygląda to potwornie... koszmar...
          • pawelek.s Re: kocia sierść 06.08.04, 13:48
            Jest jest sposób na czyszczenie dywanów!!!!
            Szczoteczka - miseczka - na kolanka i szorujemy :)

a jak to nie odpowiada to malutki kojec w rogu pokoju i problem z bańki :)

A tak na poważnie to mam ten sam problem co Wy zwłaszcza teraz w lecie - ale
            bez kitu szczoteczka daje efekt - dwudniowy to dwudniowy ale daje :)
            • Gość: marta22 Re: kocia sierść IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.04, 13:53
              a co kolego pomysłowy na panele??? tu już kolanka bardziej bolą:)))
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka