-
kupiłem pierwszy raz w życiu papaję. I nie wiem, jak ją jeść. Znalazłem w wikipedii info, że zielona jest niedobra, dobra jest czerwona, dojrzała.
I mam kilka pytań:
1. Czy ona może dojrzeć w domowych warunkach, tak jak dojrzewa np. awokado (oczywiście nie barwi się na czerwono)?
2. Jak ją jeść? Tzn. czy obierać ze skóry, czy nie?
3. Jak ją kupować? Na co zwracać uwagę?
4. Jak przyrządzać? Ja najbardziej lubię owoce na surowo, nie chcę ich gotować, piec etc.., by nie traciły cennych su...
-
Jak wyżej..
-
Tzn. w lodówce czy nie?
Chodzi mi o to, żeby wytrzymała jak najdłużej.
-
Witam!
Kupilam wczoraj po raz pierwszy papaje, sprobowalam kawalek i przyznam, ze
nie bardzo mi smakuje. ;( Do czego zatem moge ja wykorzystac? Moze jako
dodatek do jakiejs salatki albo innej potrawy? Czy ktos zna przepis? Bede
wdzieczna za propozycje.
Pozdrawiam
Ania B.
-
czesc hej :)
chcialbym cos tajskiego na kolacje zrobic i marzy mi sie kremowe curry z ryba
i krewetkami i np. kawalkami mango albo papaji. czy ktos zna jakis przepis?
nie zabardzo wiem co zrobic z ryba - chcialbym zeby byla w malych kawalkach
ale zeby nie rozpadla sie w sosie (kurczaka mozna smazyc juz pokrojonego w
kawaleczki obtoczonego w bialku wymieszanym z maka ziemniaczana, a rybe?). i
ktore curry jest najmniej pikantne? zielone, czerwone, zolte (matsaman) czy
panang (fiole...
-
Stosował ktoś?
Czy ta sól skutecznie [b]zmiękcza mięso?[/b]
-
Chce zrobic sernik na zimno a na wierzch wylozyc owoce. Z jakimi galaretka
sie nie zsiadzie?
-
żeby było wystrzałowe a jednocześnie by nie przesadzić?