Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

JESION CIEMNY

IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 28.03.02, 22:30
    Witajcie. Mam ochote polazyc u siebie taki jesion, ale widzialam tylko zdjatko
    na stronie internetowej firmy. Czy ktos juz moze taki ma, albo widzial na
    wlasne oczy i moze mi cos o nim powiedziec?
    Pozdrawiam przedswiatecznie
    Ala
    Obserwuj wątek
      • Gość: Robert Re: JESION CIEMNY IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.03.02, 19:57
        To jest kwestia gustu. Jesin ciemny jest robiony przede wszystkim z twardziela
        jesiony ( część środkowa pnia - i dla mnie jest zbyt ponury. Musisz to zobaczyć
        w oryginale, gdyz każda paria może się troche różnic. Jeśli jestes z Warszawy
        moge Ci podpowiedzieć, gdzie go mozna zobaczyć
        • Gość: Ala Re: JESION CIEMNY IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 30.03.02, 00:21
          Witaj!
          Jestem z Wawy i jestem zainteresowana, choć wiem, że prawdopodobnie mozna
          ujrzeć go na Kłobuckiej- u Zinczuka ( na jego stronie widzialam ten jesionik).
          Na tym zdjeciu wygladal dość sympatycznie, fajniej niż dąb, który z kolei
          wydaje mi sie ponurawy... Niestety tradycyjny jesion w zasiegu moich możliwości
          finansowych jest zbyt pstry, jak dla mnie, a jesion jasny jednolity- strasznie
          drogi. Ten ciemny jest w cenie tego pstrego, a ma raczej jednolity (chyba)
          kolor.
          Mozesz zobaczyc na stronie Zinczuka i podpowiedziec- czy bardzo różni się on od
          oryginału: www.zinczuk.com.pl/ofertap.html

Pozdrawiam serdecznie, życząc smacznego jajka i udanych Swiąt Wielkanocy!
          Ala
          • Gość: Robert Re: JESION CIEMNY IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.04.02, 20:12
            Wiesz, zdjecie na sieci nei jest miarodajne. PArkiet ciemny - ładny - widziałem
            na Bartyckiej 24/26 w alejce równoległej do ul Bartyckiej w jenym z zakładów
            stolarskich - oni biora jesion z puszczy aBiałowieskiej lub podobnie
            oryginalnego miejsca
            pozdrawiam

Robert
            PS
            Ja zdecydowałem sie na Tarkett lub Habro - panele z drewna

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka