estimatoo 03.03.15, 08:47 Mamy domek o powierzchni 180 m kw. Jest w nim w sumie 7 pomieszczeń. W związku z tym, że dom często stoi pusty, w około nie zbyt wiele zabudować przymierzam się do montażu systemu alarmowego. Tylko jakiego ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aniask_mama Re: Jaki alarm do domu? 07.03.15, 17:05 Weź sobie profesjonalną firmę od alarmów, będzie najprościej. Natomiast istotne jest, aby alarm nie żył sam sobie, ale aby podłączyć się do jakiejś sieci monitoringu. Odpowiedz Link Zgłoś
jurek367 Re: Jaki alarm do domu? 10.03.15, 17:43 Lepiej zainwestować moim zdaniem w jakieś inne zabezpieczenia - rolety antywłamaniowe, dobre drzwi antywłamaniowe itd. Alarm, faktycznie spłoszy złodzieja. Na pewno nie zaszkodzi Odpowiedz Link Zgłoś
aktualnie-sara Re: Jaki alarm do domu? 11.03.15, 11:39 W ostatnich czasach coraz więcej mówi się o alarmach w systemie tzw. inteligentnego domu. Nawet w ostatnim odcinku gadżeta była o tym mowa. Ja znalazłam np taki: domsary.eu/inteligentny-dom/k-85965?productSort=4 Nie potrzebowałam drogiego sprzętu - mam mniejszą powierzchnię, ale to co zainstalowałam sprawdza się rewelacyjnie Odpowiedz Link Zgłoś
hybrida22 Re: Jaki alarm do domu? 06.08.15, 11:29 Ja mam alarm zamontowany przez firmę Electrosafe, wszystko działa świetnie, nie tak jak ze wczesnniejszym alarmem Odpowiedz Link Zgłoś
lelka21 Re: Jaki alarm do domu? 14.01.16, 10:02 Mi wszystko doradziła firma, która później montowała mi monitoring w Poznaniu nietopiel.pl/montaz . Dobrali dokladnie to czego oczekiwałam :) A co do inteligentnego domu - komfort to podstawa :) Odpowiedz Link Zgłoś
12patrycja Re: Jaki alarm do domu? 21.02.16, 21:02 Witam wszystkich, jestem właścicielem mieszkania w samym centrum. Ze względu na moją pracę musiałem założyć system antywłamaniowy. Wybrałem firmę PROTECT, gdyż miała bardzo dobre rekomendacje. Dzięki temu czuję się bezpiecznie. Polecam !! Odpowiedz Link Zgłoś
lucyy3 Re: Jaki alarm do domu? 05.04.16, 12:09 Jak dla mnie to profesjonalny system alarmowy to podstawa. Niezależnie od tego, czy mieszkamy w dzielnicy gdzie dominują młodz, czy starsi, zawsze trzeba brać pod uwagę fakt że coś się może wydarzyć. Lepiej zapobiegać, niż potem zbierać tylko zgliszcza. Dlatego ja przy wprowadzaniu się do nowego mieszkania, zdecydowałam się na jedną z opcji alarmów z powiadomieniem od Diamond, dzięki czemu w razie próby włamania czy dewastacji, od razu dostaję powiadomienie i mogę zacząć działać. Odpowiedz Link Zgłoś