-
Można tez zapiekać niedługo, posypane żółtym serem. Tez jest pyszne.
-
czy przesadzam jak ja go tak robie,prawie rytualnie,
dlatego nie czesto,
baklazan,cukinie,papryke,pomidory,cebule najpierw wszystko kroje w
kostke 1cm oczywiscie w osobnych miseczkach
potem potrzebuje 3 garnki i sitko,w jednym robie na oliwie
jedno warzywo jak gotowe to na sitko zeby oliwa odciekla
a potem do nastepnego garnaka gdzie tak czeka na nastepne warzywo
i tak z kazdym nastepnym,
dopiero jak wszystko razem jeszcze zas na kuchenke i dodaje przyprawy
oczywiscie wyglada wspani...
-
Czym się różni ratatuja od wegetarianskiego leczo? Czy jedyna
różnica, to dodane przyprawy?
Zadałam już to pytanie na Poradniku Domowym, bo tam był opublikowany
przepis, ale otrzymana odpowiedź mnie nie satysfakcjonuje. Myślę, ze
tu znajdę więcej specjalistów ;-)
Tu link do tamtego wątku forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?
f=630&w=68273479&v=2&s=0
-
Jak nazywa się potrawa składajaca sie z opieczonych: bakłażana, cukinii,
papryki i pomidorów w sosie z oliwy z oliwek i octu balsamicznego, wstawiana
na minimum kilka godzin do lodówki i dopiero potem jedzona. Pisze o niej
Hania 76 w wątku o bakłażanach, ale mamy problem z nazwaniem .