Gość: E IP: *.aster.pl / *.aster.pl 16.09.04, 19:45 jak rozwiazać sprawy formalne przy wynajęciu mieszkania?co radzicie podpisywać umowe czy nie?pobierac kaucje?pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: oj, oj Re: wynajem IP: *.icpnet.pl 16.09.04, 20:13 lepiej nie wynajmuj, bezpieczniej gdy stoi puste: bez lokatora i bez umowy najmu. Obecnie każdy najem jest ryzykowny. Odpowiedz Link Zgłoś
ewva-1 Re: wynajem 16.09.04, 20:25 Gość portalu: oj, oj napisał(a): > lepiej nie wynajmuj, bezpieczniej gdy stoi puste: bez lokatora i bez umowy > najmu. Obecnie każdy najem jest ryzykowny. oj,oj to umre z głodu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: wynajem IP: *.igik.edu.pl 17.09.04, 14:39 Bez przesady - nie wszyscy ludzie to zaraz zlodzieje i wandale. Podpiszesz umowe, jasno okreslisz co jak i za ile, raz na jakis czas sprawdzisz czy nie zdewastowane. Przezyjesz. No chyba ze oczekujesz ze po wynajmie mieszkanko nadal bedzie czyste i nieuzywane jak przed - jak ktos ma tam mieszkac to musisz sie liczyc z tym, ze cos sie zuzyje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: E Re: wynajem IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.09.04, 15:09 wiem.mieszkanie jest do mieszkania.raczej interesują mnie skutki prawne wynajmu.podobno nawet niepłacacego lokatora trudno sie pozbyć.jakie jest zdanie właścicieli mieszkań i jakie niespodzianki ich spotkały? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oj, oj Re: wynajem IP: *.icpnet.pl 17.09.04, 16:26 a no takie, że zamiast przychodu z czynszu, to sama musisz płacić za lokatora prąd i gaz, który to prąd i gaz likator używa, tak samo płacić za wodę i ścieki zużyte przez lokatora. Ale może będziesz mieć szczęście i wszystko będzie ok. Pytasz, jakie są zagrożenia najmu, dlatego tak piszę, bo takie są zagrożenia. I wtedy musisz nie oddychać i nie jeść i nie pić, tylko płacić za lokatora. Jeżeli stoi puste, to płacisz tylko opłaty licznikowe, a nie za zużyte media. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawelm Re: wynajem IP: 5.6.1D* / *.statoil.com 17.09.04, 16:37 Dlatego troche bezpieczniej jest wynajac firmie ;-D Ale jak do tej pory nie mialem tez problemow z wynajmowaniem prywatnym ( umowa prywatnie byla raczej dla mnie) pozakladalem ograniczenia na telefon, energie i wode sam placilem zeby nie bylo sciemy, mialem tez zamek gdzie kluczy na miescie nie mozna podrobic i zamku latwo wymienic i tyle ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: E Re: wynajem IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.09.04, 16:41 wynajać to ja poprostu musze,tylko nie wiem jaką wybrać forme wynajmu. Odpowiedz Link Zgłoś