Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

parkiet egzotyczny ze Studio MW

IP: *.milczarek.pl 24.04.02, 11:31
    Czy ktoś kupował parkiet egzotyczny w Studio MW i korzystał przy układaniu
    parkietu z ekipy polecanej przez Studio MW? Ja mam zamiar kupić merbau (może
    ktoś ma i wypowie się na temat jakości drewna). Będę wdzięczna za informację
    jak trzyma się drewno od nich (czy nie robią się szpary) jak również o ekipie
    polecanej przez studio MW (tzn. czy solidna i szybka)
    Z góry dzięuję
    Gosia
    Obserwuj wątek
      • Gość: Nina Re: parkiet egzotyczny ze Studio MW IP: *.mg.gov.pl / 158.66.113.* 24.04.02, 12:40
        Ja rowniez przymierzam sie do Studia MW, ale nie mam z nimi zadnych doswiadczen
        poza rozmowa telefoniczna i jedna bezposrednia. Ja kupie doussie, bardzo
        polecali jako twarde, nie pracujace drewno. Nie bede brac ich ekipy, bo facet
        powiedzial, ze ich dechy latwo sie kladzie, i ktos, kto ma jakie-takie
        dsowiadczenie w "klepkowaniu" da sobie rade bez problemu - ale wtedy nie mam
        gwarancji na robocizne, czyli jak Tato sfuszeruje i parkiet sie wypnie pod
        niebo, niby oni nie ponosza odpowiedizlanosci. Moim zdaniem jednak, jesli daja
        jakies wskazowki co do kladzenia, to potem chyba jakis fachowiec moze
        swteirdzic, czy drewno zostalo dobrze, czy zle polozone?
        • Gość: zula Re: parkiet egzotyczny ze Studio MW IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.04.02, 14:04
          U nas leży drzewo egzotyczne kupowane w MW i wygląda ślicznie. Leży sobie co
          prawda od kilku miesięcy dopiero ale jest super. Prace ekipy Studia nadzorował
          mój mąż ale byli sprawni, dobrze to wszystko położyli i nie mieliśmy
          zastrzeżeń. Drzewo się nie rozłazi, nie ma szczelin, i jak na razie jeszcze się
          nie porysowało. Ogólnie słynie z twardości (teak).
          Pozdr.
          P.S. Trzeba ich troszkę pilnować, zachlapali lakierem parapet z marmuru, czego
          niestety nie dało si naprawić. Oczywiście nie przyznali siędo winy. Musmimy z
          tym jakoś żyć :)))
          • Gość: Nina Re: parkiet egzotyczny ze Studio MW IP: *.mg.gov.pl / 158.66.113.* 24.04.02, 14:52
            Dziekuje za konkretne informacje. Ja zdecyduje sie na doussie, bardziej podoba
            mi sie odcien:)
            pozdrawiam
          • Gość: Gosia Re: parkiet egzotyczny ze Studio MW IP: *.milczarek.pl 24.04.02, 16:04
            A czy możesz zdradzić, jaki był koszt położenia 1 m2 podłogi (tzn. koszt
            materiałów i robocizny?) W studio MW poinformowano mnie, że ekipa bierze 45 zł.
            za m2 + koszt materiałów, łącznie około 95 - 105 zł. za m2. Jest to połowa
            ceny, jakiej zażądał ode mnie inny (tzn. niepolecany przez studio MW) fachowiec
            od wykończeń. Dlatego chciałalbym wiedzieć, czy istotnie przy korzystaniu z
            ekipy ze studia MW jest to taki koszt, jak podają w studio MW.
            Gosia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka