Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

szyby samomyjące

IP: *.icpnet.pl 29.10.04, 10:30
    Witam grupę!
    Kupuję okna do domku jednorodzinnego. Jedno z okien będzie okrągłe śr. 1,60,
    inne dł.na 2,40 m i wys.0,8 m. Chciałabym, aby te okna były nie dzielone.
    Przy tych wymiarach producent daje gwarancję tylko na okna nieotwierane.
    Pojawia się problem umycia tych okien, gdyż od zewnątrz nie będzie do nich
    dostępu Zaproponowano mi szyby samomyjące. Czy ktoś słyszał o takim cudzie.
    pozdr.
    a.
    P.S.Kupuję okna PVC Pomorskiej Fabryki OkienM&S, może ktoś ma te okna i
    podzieli się uwagami na ich temat.
    Obserwuj wątek
      • niedzwiedzica_sousie Re: szyby samomyjące 29.10.04, 10:46
        słyszałam o takim cudzie. jest bardzo drogi i dobry tylko na początku. szyby
        pokrywane są taką specjalną warstwą, że deszcz na nich nie zostaje, tylko
        spłukuje brudy (jak z liści na drzewach). ale ta wartwa po kilku latach a nawet
        szybciej niestety złazi (nie widać tego, ale szyby zaczynają się brudzić)
        słyszałam o tym producencie, raczej dobre rzeczy, ale to tylko zasłyszane
        opinie. ja z nich zrezygnowałam, bo za te same okna chcieli o 30% więcej niż
        inny producent.
        brak gwarancji jest dla mnie natychmiastowym eliminatorem danego producenta. to
        jeśli ci nie daje gwarancji - znaczy że nie bierze odpowiedzialności za swój
        wyrób. never!!!!!!
        • Gość: agata Re: szyby samomyjące IP: *.icpnet.pl 29.10.04, 11:01
          Bardzo dziękuję za szybką i konkretną odpowiedź. Źle mnie zrozumiałaś,
          gwarancja będzie na 5 lat, na te dwa nietypowe okna też, pod warunkiem, że będą
          to okna dzielone i wtedy będzie możliwość ich otwierania. Ze względów
          estetycznych wolałabym jednak, aby były niedzielone. I tu gwarancję również
          dostanę pod warunkiem, że okna nie będą się otwierać. Gwarancji nie dostanę gdy
          zażyczę sobie okien, niedzielonych i otwieranych, ponoć przy tych wymiarach
          stracą sztywność.
          Można wiedzieć jakie okna wybrałaś i jak się sprawdzają.
          pozdr. agata
          • aankaa Re: szyby samomyjące 29.10.04, 18:47
            producent daje Ci gwarancję na piec lat za "kawalek szklanej sciany" ??
            czy czegos w Twoim wyjasnieniu nie zrozumialam ...
            • Gość: agata Re: szyby samomyjące IP: *.icpnet.pl 29.10.04, 23:21
              Ten "kawałek szklanej ściany" to poprostu okno, 5-letnia gwarancja na okna
              jest czymś powszechnie stosowanym przez producentów okien.
              a.
              • aankaa Re: szyby samomyjące 29.10.04, 23:51
                a nie wydaje Ci się, że 5 lat gwarancji to trochę za krótko ?
                nawet "producenci" mebli kuchennych dają dłuższą
                • aankaa Re: szyby samomyjące 29.10.04, 23:53
                  nie mówiąc o IKEA, która na byle materac daje 25 lat (a ten "bardziej używany"
                  jest)
                • Gość: agata Re: szyby samomyjące IP: *.icpnet.pl 30.10.04, 13:08
                  No pewnie wolałabym, aby gwarancja na okna była dłuższa, a najchętniej
                  dożywotnia. Spróbuj meble kuchenne wystawić na dwór na cały rok i wtedy
                  porozawiaj z producentem na temat gwarancji. Dla mnie krótsza gwarancja na okna
                  jest oczywista.
                  pozdr.
          • niedzwiedzica_sousie Re: szyby samomyjące 02.11.04, 10:19
            ja wybrałam Gealana s8000 jednostronny dąb, ale jeszcze nie wiem jak się
            sprawdzają, bo dopiero będą zamontowane :)
      • Gość: Rajko Re: szyby samomyjące IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.04, 17:40
        Przy takich gabarytach nie powinno się robić okien otwieranych.Zadne okucie nie
        wytrzyma ciężaru otwartego okna. Gwarancja na 5 lat jest standardem /mercedes
        daje na 2 lata i nikt nie mówi że to złom na kołach/.Szyb nie znam a więc się
        nie wymądrzam. Lepiej posłuchaj fachowca niż "doradców" internetowych. Jak masz
        wątpliwości poproś firmy konkurencyjne o wycenę i doradztwo
        • niedzwiedzica_sousie Re: szyby samomyjące 04.11.04, 10:58
          mercedes daje gwarancję na silnik na 1.000.000 km ;)
        • Gość: adanio. Re: szyby samomyjące IP: *.telkab.pl 04.11.04, 20:12
          szyby te maja specjalna powloke ktora pozwala usunac tylko brud organiczny
          wszelkie zanieczyszczenia nieorganiczne zostawiaja rozkwity na szybie w postaci
          rozno kolorowych kwiatkow
          • Gość: maciek Re: szyby samomyjące IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.04, 19:35
            Hej,
            jesli chcesz miec okna samoczyszczace to zadzwon do Glaspol, mają tam Bioclean.
            www.glapol.com, a jesli chesz wiecej info to daj znac...

pzdr
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka