Forum   puree

puree

(21 wyników)
  • Widział ktoś gdzieś w sprzedaży? Namiętnie kupowałam za granicą, a u nas nie widzę nigdzie :-(
  • witajcie, czy ktoś wie jak zrobić ten węgierski deser? kupiłyśmy z mamą puszkę puree z kasztanów (nie słodkie).zamroziłyśmy i tak po kawałeczku rozmrażamy,a to ze śmietanką i cukrem,z samym cukrem,z cukrem waniliowym ale to nadal nie to co jadłyśmy na Węgrzech! pomoże ktoś? a może takiego puree nie można zamrażać?
  • zagapiwszy sie rozgotowalam groch na dhal ;((( zupelne puree wyzszlo z tego - dhal musialam gotowac jeszcze raz ale tego puree nie chce wyrzucac - smaczne jest, "wciagnelam" pare lyzek "na zywca" pytanie: co mozna z tego zrobic, jakis dodatek do miesa, do curry... nic mi nie przychodzi do glowy, oprocz dodania swiezej kolendry i czosnku i jakichs przypraw .... ??? i co dalej ?? Kapusty z grochem nie chce Czy macie jakies ciekawe sprawdzone przepisy?
  • jadłam jakiś czas temu w restauracji i baaaardzo mi smakowało: coś jakby rozetki z pure ziemniaczanego, i chyba zapiekane to było, czy może smażone?! chrupkie na zewnątrz i puszyste w środku! znacie?! pomożecie? mam w tym roku komunię i chętnie zrobiłabym takie coś. pozdrawiam i z góry dziękuję!
  • zamiennik ziemniaków? chciałabym podać do żeberek.
  • ziemniaki, mleko, trochę masła, koperek ale czy coś jeszcze a może znacie ciekawsze kompozycje bo tak mnie naszło na puree że nie odpuszczę i na trzy dni nagotuję choć niestety z rodziny tylko ja lubię :( pozdrowionka
  • Rok temu podawałem przepis na ten deser. W piątek udało mi się w końcu zrobić. Polecam. Polecam dobrze zmiksować puree aby nie było grudek. Można chłodzić w mniejszych foremkach. Zamiast rumu dałem esencję „Pasztet” czekoladowo-kasztanowy 185 g posiekanej ciemnej czekolady 90 g miękkiego masła 90 g miałkiego cukru 400 g kasztanowego puree, konserwowanego, nie słodzonego 1/2 łyżeczki esencji lub aromatu waniliowego 1/4 łyżeczki kawy granulowanej, rozpuszczonej w 1 ły...
  • fajne sa, nie? mozna tez zmienic kolor: zielony (dodac szpinak), czerwony(pomidory). a w holandi robia gospot, czy jakos tak, : gotuja ziemniaki z marchewka i cebula (nie lubie gotowanej cebuli :(() , dodac mleko, maslo, utluc na miazge, ale wyrazniejsza niz nasze ziemniaki, nie taka pulpa, i dodac galke muszkatalowa. Smacznego!
  • Postanowilam ulatwic sobie prace i zrobic puree w robocie kuchennym... i teraz jest super gladkie i lsniace, ale... ciagnace i kleiste!!! Co sie z nim moglo stac?! (da sie to moze jakos odwrocic?:P) Ew. czy jesli bym z tego zrobila jakas zapiekana mase ziemniaczana, to wyjdzie jeszcze cos ciekawego i zjadliwego, czy moge od razu wywalic? ratunku...
  • mam ochote zrobic puree z dyni. czy wystarczy ze zmiksuje ugotowana dynie? a moze dodac do niej uduszona cebule/jablko/cos innego? to bedzie spontaniczna tworczosc wiec sama nie wiem. czy ktos z was robi cos takiego?
  • Macie może sprawdzone przepisy jak w temacie? Chciałabym kupić dynie i ją przyrządzić ale nie wiem w jaki sposób. Pomóżcie.
  • na pewno wiecie... jadlam ostatnio, byl rozmaryn i inne ziola zastanawiam sie, jak to zrobic wlasnie z rozmarynem, nie byl twardy, tak jak to igielki swieze czy suszone w oliwie jakiejs czy jak myslicie? pyszne bylo
  • Wiadomo: sol, maslo i mleko trzeba dodac. Do tego mozna jeszcze przyprawic bialym pieprzem i/lub koperkiem. Skwarki nigdy nie dodawalam, ale wiem ze tez mozna. Ale CO jeszcze poza tym? Mam tylko jeden przepis do podzielenia sie, ale za to jaki! Dusimy ok. 5 min w 30-50g masla drobne pokrojona bibula wolskiego kopru, wraz s nasieniem (ja dodaje tylko ta biala czesc plus cieniutkie zielone lisci i nasienie). Mieszamy. Dodajemy ok.100ml smietanka do gotowania (moze i wiecej, jak ktos lu...
  • Czy wiecie, gdzie mogę dostać taką specjalną maszynkę do robienia puree z ziemniaków, która ma rączkę i po wrzuceniu ziemniaka kręci się nią jak młynkiem,a spod spodu wylatuje miazga-wiórki. Wiem, że są różne praski, ugniatacze itd., ale szukam tej maszynki-młynka. Pomożcie....
  • byli u nas goście i niestety zostało nam dużo puree - nie mam pojęcia co z nimi zrobić. czy ktoś może mi podać jakieś ciekawe przepisy? tylko nie kopytka :). pozdrawiam
  • od zmyslow juz odchodze co do ryby podac jako dodatek, ryz-blee, puree nie pasuje, no to co innego? wszelkie mamarony tez odpadaja:(
  • moge zmieszac w jendym drinku wino wytrawne i szampana jezeli nie mam wina musujacego pod reka? przede wszystkim chce wiedziec czy to moze dobrze smakowac oraz czy wrecz nie bedzie szkodliwe? :/ chce to polaczyc z piure z brzoskwin i skruszonym lodem... prosze o rade!
  • Widziałam na straganie brukiew, czy ktoś może mi napisać jak to warzywko przyrządzić? Pozdrawiam
  • może z mięsem pieczonym ,a jakby jeszcze ciekawiej?
  • o interesujacym jedzeniu piszac.. za wielka woda jest wieczny szal na zdrowe rzeczy i ostatnio uraczylam sie sokiem "naked - green machine". nazwa jest o tyle logiczna ze przez scianki butelki przeswituje zielona papka.... ale najciekawsze- sklad: (ekhm,ekhm): apple and pear juice pineapple mango puree kiwifruit puree banana puree (with powdered) spirulina chlorella brocolli green tea extract spinach barley grass wheat grass blue green algae echinacea purea extract od...
Pokaż wątki z forum:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się