Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

JÓZEFOSŁAW

08.05.02, 09:43
    Zastanawiam się nad kupnem mieszkania w Józefosławiu. Chciałabym się dowiedzieć
    czy mieszkańcom tej okolicy bardzo doskwierają samoloty (wiem, że do
    wszystkiego można się przyzwyczaić - obecnie pod moim oknem kursuje 7
    autobusów, ale trochę nie o to chodzi) oraz korki na Puławskiej. Interesuje
    mnie również kwestia infrastruktury: jak wygląda sytuacja ze szkołami
    podstawowymi i gimnazjami, czy są jakieś małe sklepiki (czy teź po masło trzeba
    gnać do Auchan)? Jak z bezpieczeństwem, czy podpici panowie stoją pod każdym
    płotem? No i w ogóle czy jest tam fajnie?
    Chciałabym się też poznać wrażenia kogoś, kto mieszka w kanadyjczyku. Jak z
    akustyką?

Będę ogromnie wdzieczna za jakieś info.
    Obserwuj wątek
      • Gość: goska Re: JÓZEFOSŁAW IP: *.waw.cdp.pl 24.05.02, 12:32
        Przeprowadzilam sie tam 2 tygodnie temu do osiedla Przylesie (ul. Wilanowska) i
        do dzis nie moge sie nacieszyc cisza, spokojem i spiewem ptakow za oknem.
        Samolotow w ogole nie slysze (moze dlatego ze wczesniej mieszkalam na
        Srodmiesciu...), zreszta wieczorem lataja bardzo rzadko. Sklepow spozywczych
        jest kilka plus targ warzywno-owocowy w Piasecznie (jeszcze nie bylam).

Dojazdy. Hmh... Zalezy, na ktora do pracy. Ja wychodze o 8 i zwykle w okolicach
        9 jestem przy Palacu Kultury. Dzis pobilam rekord i bylam juz o 8:45. Ale
        naprawde warto!

Domki kanadyjskie - mowisz pewnie o Indrze Ogrodowa? Tez sie nad tym poczatkowo
        zastanawialam, ale potem trafilam do Przylesia i tam juz zostalam. Ceny
        porownywalne (z wykonczeniem wyszlo nam tyle samo, co w Indrze), do tego
        ogrodek, garaz i kryty basen na osiedlu. Zapraszam do ogladania.

• Gość: domino Re: JÓZEFOSŁAW IP: 213.134.149.* 27.05.02, 15:53
          Osiedle Przylesie to Asbud nie? Też się nad tym zastanawiałam, ale szczerze
          mówiąc wcale nie wyszło mi tyle samo. Uznałam, że mnie nie na to nie stać i
          poprzestałam na kontakcie telefonicznym z Asbudem (widziałam osiedle
          przejazdem, jest piękne!). Ja w końcu zdecydowałam się na Indrę. Udało mi się
          wynegocjowac cenę, choć było z nimi ciężko. Ale staneło na moim. Dla mnie
          wielkim plusem jest to, że robią mieszkanie pod klucz. Wizja totalnego remontu
          (raz już to przezyłam w kawalerce) przerażała mnie. Rozmawiałam z ludxmi z
          Indry i o samolotach mówili to samo co ty - że w ogóle nie przeszkadzają. I
          faktycznie powietrze jest super. Powiedz coś więcej o tych sklepikach
          (widziałam chyba jakiś jeden na Geodetów, razaz za skrętem z Puławskiej) i tym
          targu.
          Pozdro
          • Gość: tomek Re: JÓZEFOSŁAW IP: *.radiozet.com.pl / 10.10.12.* 27.05.02, 17:15
            ja tez sie zastanawialem nad Indra ale mam pytanie - czy metraz mieszkania
            podano Ci po wenetrznych czy zewnetrznych obrysach bo to jest roznica. kupujesz
            np 60cio metrowe mieszkanie a pozniej okazuje sie ze tak na prawde zyjesz na 53
            bo trzeba odjac grubosc scian. a po drugie z ta cena pod klucz to nie do konca
            jest tak - zlew do kuchni tzreba kupic samemu, kafelki w lazience owszem ale
            tylko nad wanna, w kuchni nie przewidziano fartucha na scianie tzn mozna ale
            tzreba doplacic. itd.
            ja generalnie bylem blisko ale sie wycofalem, dla mnie za duzo bylo ale. Jednak
            zostalem w Jozefoslawiu, tylko trzy ulice dalej. I tez ciagle jestem ciekawy
            jakie sa wasze opinie o tej czesci Warszawy. Moge tylko potwierdzic , bo
            bywalem tam ostatnio regularnir - samoloty lataja ale nie sa uciazliwe, to taka
            bardziej ciekawostka- o leci!
            • Gość: domino Re: JÓZEFOSŁAW IP: *.waw.cdp.pl 27.05.02, 17:48
              Co to jest fartuch?
              Wiem, że zlew i AGD trzeba nabyć we własnym zakresie. Jeśli chodzi o kafelki
              nad wanną, to w aneksie dot. wykończenia było napisane "kafelki do pewnej
              wysokości" Czyli równie dobrze mogli dać ci 5 kafelków. Wynegocjowałam to z
              nimi jak z resztą kilka innych spraw. To fakt, że standard wykończenia był
              opisany strasznie lakonicznie. Co do wymiarów to w umowie mam dwie wersje zew.
              i wew.
              • Gość: goska Re: JÓZEFOSŁAW IP: ACOPWP* / 195.217.253.* 28.05.02, 10:14
                A wiec sklepy: Jeden jest na Wilanowskiej (podstawowe art. spozywcze), przy
                osiedlu Przylesie - otwarty od 8 do 19, a w soboty chyba od 10 do 14. Drugi,
                otwarty nieco dluzej, jest na Geodetow (pewnie ten, ktory widzialas). Targ jest
                w Piasecznie gdzies w prawo od Kosciuszki, musisz dopytac (wiem o nim tylko
                dlatego, ze jak bylam w urzedzie komunikacji, jakas babinka pytala mnie, czy
                przypadkiem tam nie jade). Bede musiala sprawdzic. Swieze owoce i warzywa mozna
                podobno jeszcze kupic w Mysiadle - tak glosi reklama, nie bylam, nie widzialam.
                Ale tak naprawde, to chyba trzeba sie bedzie przyzwyczaic do traktowania Auchan
                jako samo osiedlowego :( Albo eksplorowac Piaseczno, tyle ze to zawsze nie po
                drodze. A Ty kiedy sie wprowadzasz?
                • Gość: domino Re: JÓZEFOSŁAW IP: *.waw.cdp.pl 28.05.02, 12:04
                  Termin oddania mieszkania mam na 1 sierpnia. Z tym że jade na wakacje 29 lipca
                  i nie sądzę, żeby skończyli przed terminem i żeby wszystko było od razu cacy.
                  Pewnie przedłuży się to do końca sierpnia. Ale to i tak już niedługo! Teraz
                  mieszkam na Tarchomienie, więc Józefosław to dla mnie koniec świata (choć
                  wcześniej mieszkałam w Wilanowie).
                  Z twojego listu wnioskuję, że już odbebniłaś przerejestrowanie samochodu,
                  przemeldowanie i inne. Jak wyglądają piaseczyńskie urzędy? Opryskliwe panie,
                  czy można to wszystko w miarę szybko załatwić?
                  • Gość: goska Re: JÓZEFOSŁAW IP: ACOPWP* / 195.217.253.* 28.05.02, 12:49
                    Panie z urzedow nie odbiegaja od sredniej krajowej, strzez sie tylko
                    nadgorliwego mlodego czlowieka z urzedu komunikacji. Jezeli chcesz pogadac -
                    przejdz na e-mail: gosia@lacrosse.pl. Pozdr.

A moze znajda sie jeszcze jacys sasiedzi z Jozefoslawia?
              • Gość: tomek Re: JÓZEFOSŁAW IP: *.radiozet.com.pl / 10.10.12.* 28.05.02, 13:02
                fartuch to poprostu kafelki w kuchni na scianie:) tak to nazywa moja zona:)
                a nie masz watpliwosci co do trwalosci scian w tych budynkach. ja rozmawialem o
                multi 15 i jak zobaczylem te scianu z regipsu i waty to zwatpilem. generalnie
                budowlancem nie jestem ale znajoma ma o tym pojecie i stwierdzila ze ta
                technologia nie jest warta tych pieniedzy. no coz dwie ulice dalej kupuje
                wiekszy metraz w zwyklej technologii za mniejsza cene w budynku 6cio rodzinnym.
                A co do Jozefoslawia to ciagle uwazam to za malowniczy zakatek. teraz mieszkam
                na Tarchominie i ciesze sie ze przeprowadze sie wlasnie tam. ciekawe jak
                wyglata tzw komunikacja miejska. tzn licze na latwy dojazd do stacji metra
                wilanowska dalej to juz nie klopot.
                • Gość: goska Re: JÓZEFOSŁAW IP: ACOPWP* / 195.217.253.* 28.05.02, 13:14
                  A na ktorym osiedlu?
                  • Gość: tomek Re: JÓZEFOSŁAW IP: *.radiozet.com.pl / 10.10.12.* 28.05.02, 13:18
                    "park nad strumykiem" to jest ulica zwirowa. jesli masz jakies pytanie to wal
                    smialo, przerobilem te okolice chyba dosc dokladnie, tzn chodzi o oferty, ceny,
                    mozliwosci:)
                • Gość: domino Re: JÓZEFOSŁAW IP: *.waw.cdp.pl 28.05.02, 13:20
                  Tomek, gdzie mieszkasz na Tarchominie? Może jesteśmy sąsiadami?
                  Jeśli chodzi o trwałość budowli to oczywiście też nie jestem budowlańcem, więc
                  się nie znam, ale przeprowadziłam wywiad środowiskowy z mieszkańcami Indry
                  1lub2, którzy mieszkają tam już od roku, 2 lat. Nic się tam nie dzieje. POza
                  tym przyprowadziłam mojego speca, który zawodowo zajmuje się nieruchomościami,
                  a ponadto był w Kanadzie i zna tę technologię. Mówi, że jeżeli kanadyjczyk jest
                  spieprzony to od razu to widać. Obejrzał mieszkanie, które kupuję i wszystko
                  jest ok. Jasne, że te domy nie będą stały 100 lat (chociaż sa i takie
                  przypadku), ale tak długo tam mieszkać nie zamierzam.
                  • Gość: tomek Re: JÓZEFOSŁAW IP: *.radiozet.com.pl / 10.10.12.* 28.05.02, 13:36
                    mieszkam przy Odkrytej tzn tam wynajmuje mieszkanie. Co do trwalosci wiesz ja
                    zawsze bylem przeciwny stwierzdeniom ze dobry dom to dom z cegly. i juz i nie
                    moze byc inaczej. chodzi bardziej o taka prawdziwa wartosc tego konkretnego
                    budynku tzn co ile kosztowalo. pewnie ze Ty bedziesz tam sobie zyc np 20 lat i
                    tego Ci zycze a co bedzie np za 20 lat - za ile sprzedasz to mieszkanie czy
                    beda chetni na Kanadyjczyka. mozna na razie dywagowac bo wPolsce zaden
                    Kanadyjczyk tyle nie stoi. ale ja pochodze z Wroclawia i tam wybudowano szybko
                    dla powodzian domy kanadyjskie i niestety po 5 latach to byla ruina a ludzie
                    sprzedawali to po 30tys. nie musi sie to oczywiscie tu potwierdzic i tez bylem
                    zachwycony tymi trawnikami, basenem i przedszkolem:)
                    • Gość: domino Re: JÓZEFOSŁAW IP: *.waw.cdp.pl 28.05.02, 13:52
                      Rozumiem, że z twoim doświadczeniem wrocławskim masz wątpliwości. Moje rozwiały
                      osiedla już przez nich wybudowane i to, że szefem ekipy budowlanej nie jest
                      POlak, który załapał się na chałturę, tylko facet, który buduje w tej
                      technologii od wielu lat. Materiały też mają z Kanady, więc np. drewno jest
                      osuszone zgodnie ze sztuką etc.
                      To mieszkanie, które kupujesz wydudował jaki developer?
                      Ja na Tarchominie mieszkam niestety w uroczym budynku JW na książkowej. I
                      niestety nie wynajmuję, tylko jest to własność mojego narzeczonego. Budynek ma
                      dwa lata, a elewacja już odpada. Wielopoziomowy parking moim zdaniem na 2 lata
                      się rozpadnie, takie są szpary między betonowymi płytami (no i oczywiście
                      przecieka). Tak więc Kanadyjczyk mi nie straszny.
                      • Gość: tomek Re: JÓZEFOSŁAW IP: *.radiozet.com.pl / 10.10.12.* 28.05.02, 13:56
                        osiedle buduje developer ktory nazywa sie "dixpol" oferte znalazlem na
                        www.tabelaofert.pl a tak na prawde to poprostu objezdzilem caly ten teren
                        samochodem i pchalem sie na kazda budowe ktora podobala mi sie:)
                        ja tez patrzylem na te ich wczesniejsze (tzn Indry) osiedla ale sama widzisz
                        one maja max 2/3 lata. jak na budynki to jeszcze bardzo malo. a jakie
                        mieszkanie kupujecie, tzn w jakim budynku ile metrow?
                        • Gość: domino Re: JÓZEFOSŁAW IP: *.waw.cdp.pl 28.05.02, 14:02
                          Kupujemy "segement", dolny poziom, czyli 1 piętro z basementem. Trochę się
                          bałam że będzie zalewało, ale sąsiad, który mieszka w czymś takim powidzieli,
                          że przez rok nic się im takiego nie stało.
                          Wy kupujecie ile metrów? Jaka cena wam wyszła?
                          • Gość: tomek Re: JÓZEFOSŁAW IP: *.radiozet.com.pl / 10.10.12.* 28.05.02, 14:09
                            o to ladnie, nas na segment nie bylo stac:) a to jest najladniejsza propozycja
                            indry.
                            tam gdzie my kupujemy 2/3 osiedla to sa szeregowki takie po 200 metrow a 1/3 to
                            takie domy 6cio rodzinne. my kupujemy na parterze 76 metrow z ok 90 cio
                            metrowym ogrodkiem i miejscem parkingowym. calosc kosztowac ma 240tys.
                            • Gość: domino Re: JÓZEFOSŁAW IP: *.waw.cdp.pl 28.05.02, 14:27
                              Cena faktycznie niezła. POwiedz gdzie jest to twoje osiedle, jaka ulica? Ja
                              znam tylko Geodetów, Ogrodową i Julianowską. Więc jakbyś mógł opisac tak
                              jakoś "plastycznie".
                              • Gość: tomek Re: JÓZEFOSŁAW IP: *.radiozet.com.pl / 10.10.12.* 28.05.02, 14:29
                                jedziesz geodetow do konca, skrecaszw lewo w Julianowska i tez prawie do konca.
                                znowu w lewo i masz zwirowa:)
                                • agus7 Re: JÓZEFOSŁAW 28.05.02, 14:55
                                  A jak ja szukam w tabeli ofert to mi wyskakuje tylko Asbud w Józefosławiu...
                                  Też byliśmy zainteresowani tą lokalizacją i byliśmy oglądać. Osobiście jestem
                                  (na pierwszy rzut oka) zachwycona Asbudem właśnie - osiedle Przylesie zdaje
                                  się. No ale te 1000 USD za m2... za tyle mogę kupić też mieszkanie na
                                  Ursynowie - więc czy warto? Czy dixpol jeszcze coś buduje?
                                  • Gość: tomek Re: JÓZEFOSŁAW IP: *.radiozet.com.pl / 10.10.12.* 28.05.02, 15:03
                                    z moich rozmow wynika ze na razie nic innego nie buduja. tez chcialbym obejrzec
                                    popytac to normalne. na razie nie moge narzekac, finalizuje papierki i jak sie
                                    ulozy to odbior mam na koniec sierpnia.
                                  • Gość: goska Re: JÓZEFOSŁAW IP: *.waw.cdp.pl 29.05.02, 09:31
                                    Z tym 1000 USD za metr to nieprawda! Cena (w moim przypadku 79.000 USD za 80
                                    metrow) oobejmuje jeszcze garaz (no dobra, na jeden samochod) i ogrodek (80
                                    metrow z prawem wlasnosci do ziemi). Do tego osiedle jest ogrodzone,
                                    monitorowane przez agencje ochrony i strzezone przez kilku straznikow 24
                                    godziny na dobe. Gora Jozefoslaw!
                                    • agus7 Re: JÓZEFOSŁAW 29.05.02, 10:10
                                      No to właśnie mówię że 1.000 USD za m2 :))))
                                      Faktem jest że osiedlem Przylesie jestem ZACHWYCONA, ale... przeraża mnie
                                      odległość i tzw. "zadupie" (bez obrazy). A jak się wraca z pracy (samochodem)
                                      do Józefosławia - tak koło 17:30-18:00? Bardzo wielkie korki?
                                      • Gość: goska Re: JÓZEFOSŁAW IP: *.waw.cdp.pl 29.05.02, 10:47
                                        Korki sa, jedzie sie ok. 50 min. w godzinach szczytu. A co do zadupia - masz
                                        racje, wszak to wies.:)
                                        • agus7 Re: JÓZEFOSŁAW 29.05.02, 11:00
                                          No więc dlatego tak marudzę, bo nie jestem w 100% zdecydowana czy wyprowadzać
                                          się z Warszawki... Jakieś kino, teatr, impreza w Warszawie to już spora wyprawa
                                          z Józefosławia... no i wszędzie samochodem. Ale na pewno swoje zalety to ma.
                                          Tylko czy one rekompensują niewygody? :)
                                          Pozdrawiam.
                                          • Gość: rumor Re: JÓZEFOSŁAW IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 29.05.02, 11:43
                                            samoloty w tym miejscu latają rzadko bo gdzie indziej są tunele poweitrzne, na
                                            przykład byłem w Powsinie to co minute jakiś podchodzil do lądowania a tu
                                            latają rzadko, i w dodatku już całkiem wyosko i nie przeszkadzają
                                          • Gość: domino Re: JÓZEFOSŁAW IP: *.waw.cdp.pl 29.05.02, 13:25
                                            Jeżeli mieszkasz teraz w miarę blisko centrum, to odczujesz taką przeprowadzkę,
                                            ale można się przyzwyczaić. Ja jeszcze mieszkam na Tarchominie, gdzie niby jest
                                            stado autobusów, ale i tak wsz edzie jeżdze autem. Jeździmy do kina lub na
                                            impre ze znajomymi właściwie co tydzień i po prostu się wymieniamy. POza tym do
                                            kina czy teatru nie jeździ się w godzinach szczytu, tylko wieczorem i to w
                                            weekendy, kiedy korków nie ma. Byłam w niedzielę w Józefosławiu po jakieś
                                            papierki do mojego przyszłego mieszkania. Wracając mierzyłam czas: w okolicach
                                            Galerii Mokotów byłam w kwadrans. Przekonana?
                                            • Gość: tomek Re: JÓZEFOSŁAW IP: *.radiozet.com.pl / 10.10.12.* 29.05.02, 13:30
                                              no dobra ale jak wyglada czas podrozy no tak w okolice PKin czyli do centrum w
                                              tygodniu okolo 7.30-8.00 czyli jak wiekszosc jedzie do pracy. i jak wyglada
                                              powrot z centrum w godzinach szczytu do Jozefoslawia. oczywiscie samochodem?
                                            • Gość: wawiak Re: JÓZEFOSŁAW IP: 213.17.170.* 29.05.02, 13:41
                                              Przeczytałem właśnie ten wątek od poczatku, zainteresował mnie o tyle bo
                                              właśnie kończę budowę segmentu w Nowej Iwicznej (na wysokości "Toyoty" tylko po
                                              przeciwnej stronie Puławskiej). Widzę, że wszyscy co jeszcze obecnie mieszkają
                                              w Warszawie mają te same dylematy, ja również do nich należę, a więc czy czas
                                              dojazdu do centrum nie bedzie zbyt długi (oczywiście, że będzie, obecnie
                                              mieszkam na Ursynowie, jeżdzę Puławską 2x dziennie i wiem jak to wygląda),
                                              sklepy, bezpieczeństwo, rozrywka. Nie ma co ukrywać, że są to ewidentne minusy
                                              rejonu , w który właśnie się przeprowadzamy (no może z wyjatkiem
                                              bezpieczeństwa), ale są OGROMNE zalety takiej lokalizacji. Każdy musi sobie
                                              dokładnie rozważyć wszelkie za i przeciw i podjąć decyzję. W moim przypadku
                                              dochodzą jeszcze kwestie z przedszkolem dla dzieciaków, służbą zdrowia (np. z
                                              lekarzem domowym, pediatrą). Moi rodzice do tej pory nie są w stanie zrozumieć
                                              jak mozna z własnej woli przeniesć się na wieś i twierdzą, że bedę żałował. Jak
                                              widzicie mam dużo dylematów, ale wierzę, że jak tam zamieszkam to będe
                                              zadowolony z decyzji jaką podjąłem. Nie znam nikogo ze swoich znajomych kto
                                              wyprowadził sie z Warszawy z bloku do domku pod Warszawą i żałuje swojej decyzji

pozdrowienia dla przyszłych mieszkańców powiatu piaseczyńskiego
                                              • Gość: goska Re: JÓZEFOSŁAW IP: *.waw.cdp.pl 29.05.02, 14:55
                                                A ja juz od dwoch tygodni jestem szczesliwa mieszkanka gminy Piaseczno. Nie ma
                                                co sie oszukiwac, dojazdy sa dlugie i wciaz trudno mi sie przestawic z 10 minut
                                                podrozy do pracy na 50, ale naprawde warto. Co do zycia towarzyskiego, z
                                                obserwacji okolicy widze, ze z powodu odleglosci od przybytkow rozrywki zycie
                                                imprezowe rozkwita na osiedlach.
                                                • Gość: dl Re: JÓZEFOSŁAW IP: *.iry.warszawa.supermedia.pl 06.06.02, 13:08
                                                  Witam wszystkich
                                                  ja mieszkam na osiedlu przy lesie od lutego
                                                  i jestem zawidziony
                                                  1) garaże są tak małe, że średni samochód ciężko zmieścić
                                                  2) jak ktoś się kąpie w łazience to w pokoju obok spać się nie da
                                                  3) mało intymne ogródki :)
                                                  4) basen ciągle zamknięty
                                                  a jakie plusy
                                                  1) samoloty nie przeszkadzają
                                                  2) mili sąsiedzi, choć nie zawsze:)
                                                  3) blisko las kabacki
                                                  4) ochrona

a dojazd, nie ma co ukrywać, jest ciasno
                                                  pierwszy korek to wyjazd z geodetów
                                                  potem to już Puł. co chwila światła

pozdrawiam wszystkich
                                                  pewnie mi się dostanie
                                                  • Gość: goska Re: JÓZEFOSŁAW IP: *.waw.cdp.pl 07.06.02, 09:07
                                                    Raaaany, ale mam marudnego sasiada;) Ja tez sie niedawno wprowadzilam. W ktorym
                                                    domu mieszkasz?
                        • Gość: Ala Re: JÓZEFOSŁAW IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 11.06.02, 12:13
                          Gość portalu: tomek napisał(a):

> osiedle buduje developer ktory nazywa sie "dixpol" oferte znalazlem na
                          > www.tabelaofert.pl a tak na prawde to poprostu objezdzilem caly ten teren
                          > samochodem i pchalem sie na kazda budowe ktora podobala mi sie:)
                          > ja tez patrzylem na te ich wczesniejsze (tzn Indry) osiedla ale sama widzisz
                          > one maja max 2/3 lata. jak na budynki to jeszcze bardzo malo. a jakie
                          > mieszkanie kupujecie, tzn w jakim budynku ile metrow?

Hej, a czy ktos widzial osiedle "Willa Nowa" ?Co o tym sadzicie?

• Gość: goska Re: JÓZEFOSŁAW IP: 62.89.87.* 11.06.02, 13:07
                            Zdaje sie ze sa dwa osiedla o tej samej nazwie, jedno przy Geodetow, a drugie w
                            glebi Jozefoslawia. W tym drugim mieszka moja kolezanka i jest bardzo
                            zadowolona. Szczegolow nie znam.
                            • Gość: Ala Re: JÓZEFOSŁAW IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 11.06.02, 13:55
                              te dwa osiedla, to kanadyjczyki, a ja mowie o tych donmach na Julianowskiej.
                              Bardzo piekne osiedle, ale nic o nim nie wiem. Czy ktos ma jakies informacje?
                              • Gość: tomek Re: JÓZEFOSŁAW IP: 194.242.39.* 11.06.02, 14:07
                                o ile pamietam to osiedle przy Julianowskeij bylo drozsze od kanadyjczykow
                                Indry chocby dlatego ze jak zapewniala mnie osoba przez telefon to jest
                                tradycyjna technologia. jest strona chyba cos jakby www.willanova.pl ale tzreba
                                sprawdzic:) faktycznie z zewnatzr wyglada bardzo atrakcyjnie ale to mimo
                                wszystko sa takie domy wielorodzinne wiec tzreba rozwazyc stosunek ceny
                                mieszkania do wartosci. jesli wszytsko pojdzie po mojej mysli bede mieszkal
                                kiladziesiat metrow dalej przy Zwirowej:)
                                • Gość: Ala Re: JÓZEFOSŁAW IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 11.06.02, 15:04
                                  Tomek, czemu chcesz na zwirowej?
                                  • Gość: tomek Re: JÓZEFOSŁAW IP: 194.242.39.* 11.06.02, 15:07
                                    dlaczego? bo tam znalazlem nieduze ladne osiedle za dobra cene. pisalem o tym
                                    nieco wyzej.
                              • Gość: goska Re: JÓZEFOSŁAW IP: 62.89.87.* 11.06.02, 14:35
                                Wiem wiem, mowie wlasnie o tych kolorowych domkach kilkurodzinnych, w
                                tradycyjnej technologii i z wlasnym intranetem. Na Geodetow jest osiedle, ktore
                                nazywa sie tak samo, tyle ze to segmenty, nie wiem, w jakiej technologii.
                                • Gość: Ala Re: JÓZEFOSŁAW IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 11.06.02, 14:41
                                  Segmenty to kanadyjczyki.
                                  • Gość: domino Re: JÓZEFOSŁAW IP: 213.134.149.* 03.07.02, 09:06
                                    Teraz wybudują nam Selgrosa! Skrzyżowanie z Geodetów będzie już chyba w ogóle
                                    nie przejezne. A może gmina planuje coś porzeżyć? Czy ktoś wie coś na ten temat?
      • Gość: Marta Re: JÓZEFOSŁAW IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 12.06.02, 09:00
        Jozefoslaw to bardzo mile do mieszkania miejsce. Samoloty nie przeszkadzaja w
        ogole, zgadzam sie. Sklepieki gdzieniegdzie sa owszem, z dojazdami nalepiej
        samochodm, jesli nie to czasem trzebaleciec daleko piechota do autobusu,
        zalezy gdzie sie mieszka. a Auchan w sumie nie jest daleko. Natomiast to co mi
        sie nie podoba to fakt iz nalezymy do poczty w Piasecznie i tam sie dostac
        komunikacja to prawdziwy wyczyn. To samo sie tyczy urzedu gminy. Gdy trzeba
        cos zalatwic trzeba sie nieco naszarpac, poniewaz panuje tam nieco wolniejszy
        styl pracy niz w urzedach Warszawskich. Jednakze wszystko ma swoj urok.
        Polecam.
        • Gość: domino Re: JÓZEFOSŁAW IP: *.waw.cdp.pl 12.06.02, 12:06
          Od jak dawna mieszkasz w Józefosławiu. I na jakim osiedlu?
          • Gość: gaga Re: JÓZEFOSŁAW IP: *.coolnet.pl / *.waw.ppp.coolnet.pl 14.06.02, 15:36
            No prosze, sasiadke mozna na forum znalezc.
            Ja tez w segmencie, tylko gornym.
            Twoj to ten z oddzielona jadalnia (czy kuchnia?)

• Gość: domino Re: JÓZEFOSŁAW IP: 213.134.149.* 16.06.02, 18:40
              Gość portalu: gaga napisał(a):

> No prosze, sasiadke mozna na forum znalezc.
              > Ja tez w segmencie, tylko gornym.
              > Twoj to ten z oddzielona jadalnia (czy kuchnia?)
              >

Czy to do mnie?? Mój segment ma nr 1061 i mam kuchnię przy wykuszu.
              • Gość: gaga Re: JÓZEFOSŁAW IP: *.coolnet.pl / *.waw.ppp.coolnet.pl 17.06.02, 16:40
                Tak, do Ciebie.
                Dokladnie o ten segment mi chodzilo. Widac, ze oddzielone, ale czy kuchnia, czy
                jadalnia to juz trudno stwierdzic. Masz racje z przeniesieniem salonu na druga
                strone. Sluszna decyzja.
                Ja obok, na gorze.
                Jesli masz ochote napisz na priva: rodan99@poczta.onet.pl
                pozdrawiam
                • Gość: sasiad Re: JÓZEFOSŁAW IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 17.09.02, 22:32
                  Witam krajanow, ja tez mieszkam od 10mies. w Jozefoslawiu. Dom budowalem
                  systemem gospodarczym i jestem b. zadowolny. Za cene mieszkania w Wawie mam
                  super dom . Dzialka moglaby byc wieksza (ma 600m2) ale coz. Droga ziemia.
                  Najbardziej mi doskwiera brak chodnikow i sciezki rowerowej w okolicach
                  Geodetow. Tam az strach wyjechac rowerem. A przeciez zeby przedostac sie np. z
                  Wilanowskiej na Ogrodowa trzeba przejechac przez Geodetow, bo niestety kazde
                  osiedle jest ogrodzone i zadnych przejezdnych przecznic ul. np Wilanowskiej nie
                  ma . Ped ku ochronie osiedli moze byc uciazliwy.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka