Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Śmierdzące meble ze skóry

IP: 212.33.78.* 09.05.02, 10:17
    Zamierzam kupić sofę skórzaną, jednak słyszałem, że część mebli skórzanych
    przez długi czas (ponad rok) potrafi wydzielać zapach skóry, dość dokuczliwy.
    Od czego to zależy? Czym się kierować przy kupnie?

Jeszcze jedno: czy meble z jasnej skóry się brudzą? Czym się je czyści?

Dziękuję za (p)odpowiedxi,

POZDR
    Piter
    Obserwuj wątek
      • Gość: Doki Re: Śmierdzące meble ze skóry IP: *.turboline.skynet.be 09.05.02, 12:46
        Gość portalu: Piter napisał(a):

> Zamierzam kupić sofę skórzaną, jednak słyszałem, że część mebli skórzanych
        > przez długi czas (ponad rok) potrafi wydzielać zapach skóry, dość dokuczliwy.
        > Od czego to zależy? Czym się kierować przy kupnie?

Alez ci, ktorzy kupuja meble ze skory placa m.in. wlasnie za ten zapach!
      • claris4 Re: Śmierdzące meble ze skóry 13.05.02, 19:25
        Mam meble wypoczynkowe z pięknej jasnej skóry. Pachną wspaniale... skórą ! A co
        do czyszczenia - na rynku są dostępne specjalne płyny do pielęgnacji skóry. Ja
        i mój mąż nie narzekamy, a mamy również w domu wesołęgo i żywotnego kota.On
        jest też zadowolony z zapachu kanap.
        Pozdrawiam
        • Gość: Ann Re: Śmierdzące meble ze skóry IP: *.dtce.net / *.man.polbox.pl 14.05.02, 11:13
          Pytanie odnośnie żywotnego kotka, czy ten kociak nie drapie skórzanych mebli?
          Ja właśnie głównie ze względu na kota nie decyduję się na zakup skórzanej sofy
          bo widzę co on robi z "normalnymi" meblami.
          • orlando Re: Śmierdzące meble ze skóry 15.05.02, 21:30
            Moje dwa szalone koty, pomimo obcinanych pazurków, trochę kancerują kanapy:((
            Ale jakoś musimy żyć w symbiozie, a zadrapania zapewne zauważam tylko ja, a nie
            moi goście. Od czasu do czasu mój mąż poleruje je specjalnym mleczkiem, które-
            co prawda-nie zlikwiduje zadrapań, ale polepsza wygląd ogólny.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka