Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

podwieszany sufit dla amatora

IP: *.poland4u.pl 12.05.02, 01:51
    ostatnio widzialem fajnie zrobiony sufit w knajpie. Wygladalo to tak: caly
    sufit byl podwieszany ale na srodku bylo wyciete kolo przez ktore bylo widac
    normalny sufit. W szparze miedzy sufitem podwieszanym a normalnym (w tym kole)
    byly zamontowane ultrafioletowe jazyniowki. Tak mi sie to spodobalo ze
    pstanowilem ze cos takiegop chce miec w pokoju. Chce sie spytac czy jest to
    mozliwe do wykonania dla mnie samemu choc nic a nic sie nie znam na pracahc
    remontowych :) Czy musze koniecznie brac fachowcow. Prosze o porady.
    Obserwuj wątek
      • Gość: misia Re: podwieszany sufit IP: *.acn.pl / 10.129.131.* 12.05.02, 08:51
        I niech te podwieszane sufity w knajpach zostaną.Czy może mi ktoś wyjaśni,po co
        z własnego mieszkania robić knajpę,albo hotel?Zrobienie podwieszanego sufitu wg
        mnie od razu nadaje taki charakter całości.Całość hotelową zamykają te lampki
        na suficie.Może się mylę?Pozdrawiam.
        • Gość: Mar Re: podwieszany sufit IP: 213.25.197.* 12.05.02, 10:01
          Gość portalu: misia napisał(a):

> I niech te podwieszane sufity w knajpach zostaną.Czy może mi ktoś wyjaśni,po co
          >
          > z własnego mieszkania robić knajpę,albo hotel?Zrobienie podwieszanego sufitu wg
          >
          > mnie od razu nadaje taki charakter całości.Całość hotelową zamykają te lampki
          > na suficie.Może się mylę?Pozdrawiam.

Popieram w całej rozciągłości! Podwieszane sufity i halogenowe lub co gorsza UV
          lampki to atrybut knajpiarski lub wręcz burdelowy. Jeszcze gorzej wyglądają w
          mieszkaniach tzw. bary, zwłaszcza, jak kuchnia łączona jest z salonem (kolejna
          głupota). Do tego jeszcze aluminiowa rura od podłogi do sufitu i już można
          urządzić klub ze striptisem. Wysokość dzisiejszych mieszkań to na ogół 2,5 m (w
          najlepszym wypadku 2,8). Jak można jeszcze obniżać cos takiego???
      • Gość: aga Re: podwieszany sufit dla amatora IP: 195.116.221.* 13.05.02, 08:55
        jesli juz decydujesz sie na cos takiego, wez fachowcow, nie jest to moze trudne
        do wykonania, ale pracochlonne i dosc precyzyjne! a poza tym musi to byc
        zrobione dobrze (czyt. ladnie), przy podswietlonym suficie bedzie widac
        kazda,zle wyszpachlowana krawedz! taki sufit musi byc podwieszony na ciegnach
        (stalowych linkach, specjalnie do tego dostosowanych) mocowanych do sufitu
        wlasciwego;
        a moze lepiej zastanowic sie nie nad kolem, a nad kwadratem, ktory podkresli
        uklad pokoju (chybaze pokoj nie jest kwadratem/protokatem), ze swiatlem nie
        jazeniowym, ale jakims cieplym z wnetrza sufitu;
        a poza tym musisz wiedziec, ze bardzo obnizy to pokoj!
        • Gość: Mar Re: podwieszany sufit dla amatora IP: 213.25.197.* 13.05.02, 11:37
          przestrzeń między podwieszanym sufitem a tym prawdziwym to wspaniałe siedlisko
          kurzu, pająków, roztoczy i wszelkiego syfu.
      • Gość: gigantus Re: podwieszany sufit dla amatora IP: *.poland4u.pl 13.05.02, 20:49
        no kurcze jadnak najbardzie zaczyna mnie zniechecac ten syf miedzy sufitami.
        I tak malo sprzatam (a sprzatam w domu tylko ja). No coz na fachowcow mnie nie
        stac i chyba wlinki te nie bede sie bawil. Chyba jednak zostane przy tym co
        mam. Ale jesli jeszcze znajdzie sie ktos kto mnie osiweci w sparawie twego
        sufitu to prosze bardzo. Moze jednak jest jakis sposob na zrobienie tego.
        Pozdrawiam:)
        • Gość: Sandra Re: podwieszany sufit dla amatora IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 14.05.02, 08:24
          Ja mam podwieszany sufit w łazience i bardzo go sobie chwalę. Mam mieszkanie w
          nowym bloku, więc nie jest specjalnie wysokie. Sufit wcale!!!! nie obniżył mi
          mieszkania; wręcz przeciwnie: łazienka i tak wydaje mi się optycznie za wysoka
          i mogłabym ją jeszcze obniżyć.
          Sufity podwieszane mam jeszcze w kuchni. Polecam. Naprawdę warto. PZDR
          • Gość: Mar to może napisz ile masz wzrostu- 1.55 w kapeluszu? IP: 213.25.197.* 14.05.02, 10:55
            Gość portalu: Sandra napisał(a):

> Ja mam podwieszany sufit w łazience i bardzo go sobie chwalę. Mam mieszkanie w
            > nowym bloku, więc nie jest specjalnie wysokie. Sufit wcale!!!! nie obniżył mi
            > mieszkania; wręcz przeciwnie: łazienka i tak wydaje mi się optycznie za wysoka
            > i mogłabym ją jeszcze obniżyć.
            > Sufity podwieszane mam jeszcze w kuchni. Polecam. Naprawdę warto. PZDR

• Gość: aga Re: podwieszany sufit dla amatora IP: 195.116.221.* 14.05.02, 15:19
            kolega Gigant mowi o suficie podwieszanym o zupelnie innej konstrukcji niz jest
            zapewne Twoj! na stalowych linkach, ktory jest obnizony o przynajmniej 25cm os
            sufitu wlasciwego, co na wiekszej powierzchni, jaka jest pokoj, zupelnie
            inaczej wyglada;
            racja, w malym pomieszczeniu mozna obnizyc sufit i optycznie je obnizyc, ale
            juz w wiekszym moze to wygladac niedobrze szczegolnie jesli w gre wchodzi
            obnizenie nie o 10-15cm, ale min.25! a do tego jeszcze swiatlo mialo byc miedzy
            sufitem wlasciwym, a podwieszonym, co tez robi zupelnie inne wrazenie niz lampy
            umieszczone na spodzie sufitu!
            pozdr
            aga
      • Gość: gigantus Re: podwieszany sufit dla amatora IP: *.poland4u.pl 14.05.02, 23:36
        No wlasnie. Aga ma racje. Ja nie mam zamiaru tam trzymac ubran albo hodowac
        kota. Mi chodzi o odleglosc ok. 15-20cm. W moim pokoju wisi zyrandol, do
        ktorego nie siegam glowa, a mam 183cm wzrostu. Wiec czemu ten sufit mi mialby
        przeszkadzac.
        Wiec sie pytam jeszcze raz. Jesli ktos zna sposob zamontowania go i materialy
        potrzebne do wykonania tego przedsiebwziecia prosze o porady jak to sie
        wykonuje. PZDR
        • Gość: Goś Re: podwieszany sufit dla amatora IP: 62.233.163.* 16.05.02, 10:22
          Wczoraj przeglądałam któryś numer "Czterech kątów". Na ostatniej stronie
          znalazłam info, że "w następnym numerze" będzie wszystko o sufitach
          podwieszanych. Niestety nie pamiętam, o który numer może chodzić, ale jest to
          chyba ten lub ubiegły rok. Jak masz dostęp do jakiegoś archiwum "Czterech
          kątów" to poszukaj.
          Moi znajomi mają taki sufit (na części przedpokoju i w łazience) i wygląda
          bardzo fajnie. ich mieszkanie jest niewielkie, w bloku. Oczywiście mówię tu o
          suficie obniżownym o jakieś 10 cm. A w ogóle, to kilka razy już spotkałam się w
          projektach projektantów wnętrz z zastosowaniem sufitów podwieszanych. Taki
          sufit pomaga poprawić np. proporcje wnętrza i wydzielić przestrzenie w
          mieszkaniu.
          Ale te jarzeniówki to pomysł chyba ... ryzykowny.
          Pozdr. Goś

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka