-
-
mam pytanie (typu pyta blondynka)czy paluszki krabowe surimi zakupine w LIdlu
trzeba poddac obróbce termicznej typu gotowanie na parze , smażenie itp i jak
toto podac , prosze o radę i jakies przepisy :)
-
Czy może ktoś ma dobry przepis dzięki
-
Ananas tez jest dobry, polecam
-
wczoraj w lapki wpadla mi instrukcja
wsadzic do lodowatej wody
poczekac az usnie
umyc
oderznac co niepotrzebne wypustki
te co potrzebne - tez oderznac
gotowac
ja na zywca kraba jeszcze nie kroilem
i jakos mi hadko
i jakos sie wzdragam
przykrywka w leb i do wrzatku
lub na grilla
a wy jak?
nostromo
-
Mój mąż chciałby spróbować mięsa z krabów i przytargał wczoraj do domu
wielkie, żywe kraby:( Jak je ugotować żeby wyszły smaczne? I jak się z nim
obchodzić, żeby wydłubać mięso?
-
Czesc,ostatnio wraz z lubym:)wpadlismy na pomysl aby ugotowac sobie homary-
nigdy wczesniej ich nie jedlismy, a wszyscy zapewniali nas ze sa
wspaniale,przepyszne-cud miod!! Wiec kupilismy 2 sztuki-ostro zamrozone i po
prostu ugotowalismy w osoleonej wodzie-co za OCHYDA!!! Wszystko smierdzialo
przetwornia rybna i do konca wieczoru nie moglam nic jesc. A moze my
zrobilismy cos zle,a wy macie jakies pomysly co z tym zrobic zeby bylo takie
pyszne?? W zamrazarce czeka jeszcze krab..brrrr
-
kupilam mięsko kraba w puszce firma -Kier , a w środku same trociny , porażka , nie kupujcie
-
poszukuję przepisu na potrwę z krabów, niestety nie mogę nic znaleźć. w
restauracji jadłam zupę i pizzę z krabami - pycha! ale kiedy sama
próbowałam "odtworzyć" to danie wyszło paskudztwo. karby mają pyszne mięsko,
tylko jak je przyrządzić?
z góry dzięki za wszystkie przepisy
eth
-
Ciekawa jestem jak smakują.
-
czy ktoś zna przepisy co można z nich zrobić, jakieś sałatki lub dania
-
W sobote nabylem paluszki krabowe.
Wiem ze to z ryby, ale w smaku i konsystencji naprawde bardzo podobne.
A o ile latwiej sie je.
-
Mam w kuchni ugotowanego kraba. Nie mam zieeeelonego pojecia jak sie
za niego zabrac. Opancerzony z kazdej strony! I twardy jak cholera!
Czy ktos z Was wie jak sie za niego zabrac? Od ktorej strony? No i
czym? Mlotek i imadlo? Piła łancuchowa? Juz mi brak pomyslow...
-
co jakis czas pojawiaja sie przepisy na salatki itp. z paluszkow krabowych
lub surimi, wiec podaje na wypadek gdyby ktos nie wiedzial czym owe
rzeczywiscie sa:
pedia.newsfilter.co.uk/wikipedia/s/su/surimi.html
sa to w wysokim stopniu przetworzone kawalki ryb z wieloma dodatkami,
mrozone, barwione i formowane. to do informacji wszystkich 'purystow'
kulinarnych z FK!
ale pewnie to wszyscy tu od dawna wiedza...
pozdrawiam!
-
czy paluszki krabowe , takie kupne mrożone nadają się do smażenia,czy tylko
na zimno do sałatek?
-
My idziemy do znajomych i bierzemy przystawke. Tym razem sa to jajka
faszerowane krabem, z kawiorem na wierzchu. A Wy?
-
poszukiwania internetowe spelzly mi na niczym
wszedzie przepis zaczyna sie od
"wez krabopodobny kit w patyczkach"
przepis widzialem natomiast w jakim francuskim szole kucharskim
i byly tam kraby zywe, gotowane z ryzu garstka
przyprawiane sola morska
miksowane po ugotowaniu
przecierane przez sito
doprawiane brendy i smietana
jednak zamiast eksperymentow z pamieci wolalbym cos bardziej namacalnego
pomocy...
nostromo
-
Kupiłam paczkę mrożonych paluszków krabowych - i co dalej? Nigdy nic z tego nie
robiłam, jak je smacznie przyrządzić? Proszę o pomysły.
Pozdrowienia,
Płetwa
-
Kupilam produkt pod nazwa Surimi paluszki z kraba.Skladniki:mieso z ryb
bialych,woda,maka pszenna,sol,cukier,aromat z kraba,jajka,barwnik identyczny
z naturalnym E160f ekstrakt kraba.Wg mnie powinno sie to raczej nazywac:
paluszki o smaku kraba.Kupilam to w hurtowni spozywczej i zbiorcze opakowanie
bylo tak sprytnie zrobione,ze nie mozna bylo bez rozerwania zewnetrznej folii
przeczytac skladnikow. Wobec powyzszego mysle ,ze nie bylo to przypadkowe.
Teraz zanim cos kupie dokladnie cz...
-
tak jak trzeba
chrupiace
nie, nie z wierzchu, w srodku, strzelajace przy gryzieniu tak jak kuleczki
kawioru...
bylo to moja ambicja od dlugiego czasu...
bylam blisko, ale dzisiaj - super!
mowie o krewetkach.
Obranych, a jakze
bez panierki, bron Boze!
zamarynowanych w czosnku, imbirze, kolendzrze zielonej i kropli sosu sojowego
zawsze tak robilam, smak swietny, ale ta chrupkosc.. ;(
ale dzisiaj...
przetrzymalam w zamrazalniku przez 40 minut (z marynata, oczywiscie)
op...