Forum   krab

krab

(26 wyników)
  • mam pytanie (typu pyta blondynka)czy paluszki krabowe surimi zakupine w LIdlu trzeba poddac obróbce termicznej typu gotowanie na parze , smażenie itp i jak toto podac , prosze o radę i jakies przepisy :)
  • Ananas tez jest dobry, polecam
  • Czy może ktoś ma dobry przepis dzięki
  • wczoraj w lapki wpadla mi instrukcja wsadzic do lodowatej wody poczekac az usnie umyc oderznac co niepotrzebne wypustki te co potrzebne - tez oderznac gotowac ja na zywca kraba jeszcze nie kroilem i jakos mi hadko i jakos sie wzdragam przykrywka w leb i do wrzatku lub na grilla a wy jak? nostromo
  • Mój mąż chciałby spróbować mięsa z krabów i przytargał wczoraj do domu wielkie, żywe kraby:( Jak je ugotować żeby wyszły smaczne? I jak się z nim obchodzić, żeby wydłubać mięso?
  • Czesc,ostatnio wraz z lubym:)wpadlismy na pomysl aby ugotowac sobie homary- nigdy wczesniej ich nie jedlismy, a wszyscy zapewniali nas ze sa wspaniale,przepyszne-cud miod!! Wiec kupilismy 2 sztuki-ostro zamrozone i po prostu ugotowalismy w osoleonej wodzie-co za OCHYDA!!! Wszystko smierdzialo przetwornia rybna i do konca wieczoru nie moglam nic jesc. A moze my zrobilismy cos zle,a wy macie jakies pomysly co z tym zrobic zeby bylo takie pyszne?? W zamrazarce czeka jeszcze krab..brrrr
  • kupilam mięsko kraba w puszce firma -Kier , a w środku same trociny , porażka , nie kupujcie
  • poszukuję przepisu na potrwę z krabów, niestety nie mogę nic znaleźć. w restauracji jadłam zupę i pizzę z krabami - pycha! ale kiedy sama próbowałam "odtworzyć" to danie wyszło paskudztwo. karby mają pyszne mięsko, tylko jak je przyrządzić? z góry dzięki za wszystkie przepisy eth
  • KRABY(16)

    Ciekawa jestem jak smakują.
  • czy ktoś zna przepisy co można z nich zrobić, jakieś sałatki lub dania
  • Mam w kuchni ugotowanego kraba. Nie mam zieeeelonego pojecia jak sie za niego zabrac. Opancerzony z kazdej strony! I twardy jak cholera! Czy ktos z Was wie jak sie za niego zabrac? Od ktorej strony? No i czym? Mlotek i imadlo? Piła łancuchowa? Juz mi brak pomyslow...
  • W sobote nabylem paluszki krabowe. Wiem ze to z ryby, ale w smaku i konsystencji naprawde bardzo podobne. A o ile latwiej sie je.
  • co jakis czas pojawiaja sie przepisy na salatki itp. z paluszkow krabowych lub surimi, wiec podaje na wypadek gdyby ktos nie wiedzial czym owe rzeczywiscie sa: pedia.newsfilter.co.uk/wikipedia/s/su/surimi.html sa to w wysokim stopniu przetworzone kawalki ryb z wieloma dodatkami, mrozone, barwione i formowane. to do informacji wszystkich 'purystow' kulinarnych z FK! ale pewnie to wszyscy tu od dawna wiedza... pozdrawiam!
  • czy paluszki krabowe , takie kupne mrożone nadają się do smażenia,czy tylko na zimno do sałatek?
  • My idziemy do znajomych i bierzemy przystawke. Tym razem sa to jajka faszerowane krabem, z kawiorem na wierzchu. A Wy?
  • poszukiwania internetowe spelzly mi na niczym wszedzie przepis zaczyna sie od "wez krabopodobny kit w patyczkach" przepis widzialem natomiast w jakim francuskim szole kucharskim i byly tam kraby zywe, gotowane z ryzu garstka przyprawiane sola morska miksowane po ugotowaniu przecierane przez sito doprawiane brendy i smietana jednak zamiast eksperymentow z pamieci wolalbym cos bardziej namacalnego pomocy... nostromo
  • Kupiłam paczkę mrożonych paluszków krabowych - i co dalej? Nigdy nic z tego nie robiłam, jak je smacznie przyrządzić? Proszę o pomysły. Pozdrowienia, Płetwa
  • Kupilam produkt pod nazwa Surimi paluszki z kraba.Skladniki:mieso z ryb bialych,woda,maka pszenna,sol,cukier,aromat z kraba,jajka,barwnik identyczny z naturalnym E160f ekstrakt kraba.Wg mnie powinno sie to raczej nazywac: paluszki o smaku kraba.Kupilam to w hurtowni spozywczej i zbiorcze opakowanie bylo tak sprytnie zrobione,ze nie mozna bylo bez rozerwania zewnetrznej folii przeczytac skladnikow. Wobec powyzszego mysle ,ze nie bylo to przypadkowe. Teraz zanim cos kupie dokladnie cz...
  • tak jak trzeba chrupiace nie, nie z wierzchu, w srodku, strzelajace przy gryzieniu tak jak kuleczki kawioru... bylo to moja ambicja od dlugiego czasu... bylam blisko, ale dzisiaj - super! mowie o krewetkach. Obranych, a jakze bez panierki, bron Boze! zamarynowanych w czosnku, imbirze, kolendzrze zielonej i kropli sosu sojowego zawsze tak robilam, smak swietny, ale ta chrupkosc.. ;( ale dzisiaj... przetrzymalam w zamrazalniku przez 40 minut (z marynata, oczywiscie) op...
Pokaż wątki z forum:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się