Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

ostanie piętro

IP: 193.201.167.* 15.12.04, 13:14
    mam dosyć oszołomów mieszkających nade mną. szukam mieszkania w niskiej
    zabudowie, na ostanim piętrze, co by ustrzec się uciążliwych sąsiadów. wiem,
    z dołu tez moga dochodzić odgłosy, ale sądzę, że łatwiej i wygodniej jest się
    odizolować układając panele niż wyciszając sufit. poproszę o głosy "za"
    i "przeciw" mieszkaniu na sotatnim piętrze.
    Obserwuj wątek
      • Gość: Vesna Re: ostanie piętro IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.12.04, 23:16
        za- nie słychać oszołomów;))), nikt nie tupie Ci nad głową jak jest impreza,
        niebo błękitne nad Tobą;), widoki są pewnie lepsze, minusy - no, teoretycznie
        mogą Ci obrobić mieszkanko z dachu, ale na każdym innym piętrze - z klatki,
        więc to chyba nie argument przeciw;))))
        pozdrawiam (ja też szukam wysoko...;))
        • Gość: ula Re: ostanie piętro IP: *.chello.pl 16.12.04, 08:08
          Przeciw: latem piekarnia, zimą duże opłaty za ogrzewanie, jesli niska zabudowa
          to bez windy, więc kwestia kondycji na starość!
          Za: rzeczywiście hałasy z góry są najbardziej uciążliwe, niestety wiem o tym aż
          za dobrze!, hałasy z klatki i z zewnątrz też pewnie mniej dokuczliwe, o
          widokach już była mowa, więc może jeszcze to że sąsiedzi nie będą brudzić Ci
          okien podlewając kwiatki na balkonie? i wycierać butów w Twoją wycieraczkę?
          Pozdrawiam i życzę powodzenia w poszukiwaniach
          • Gość: JK Re: ostanie piętro IP: *.aster.pl / *.aster.pl 16.12.04, 19:28
            Z tą piekarnią w lecie i wysokimi opłatami w zimie to wcale nie musi być tak. W
            swoim mieszkaniu na ostatnim piętrze spędziłam 2 zimy, i 2 lata i jak na razie
            nie narzekam. W lecie mam normalnie (okna wschód-zachód), w zimie też. Wszystko
            zależy chyba od tego z czego zrobiony jest budynek, a nie od piętra. Mój jest
            pokryty jakąś blachą. Też mnie straszyli, że będzie koszmar, ale na szczęście
            jest chyba jakaś dobra izolacja albo co. Nie znam się.
            Co do windy, to teraz chyba taka tendencja, żeby nawet w niskich blokach robić
            windy, bo przecież są garaże podziemne, więc to już więcej kondygnacji. W moim
            bloku nawet w części czteropiętrowej są windy, bo są dwa poziomy garażu w dół.
            • jacekm22 Re: ostanie piętro 17.12.04, 17:59
              Jest zdecydowanie wiecej + niz - !!!!
              Bylo juz sporo postow na ten temat !
      • Gość: Agnieszka Re: ostanie piętro IP: *.aster.pl 17.12.04, 18:22
        Mieszkam na ostatnim pietrze w niskim bloku i bardzo mi to odpowiada- nikt nie
        chodzi po klatce, nie slychac odglosow z gory. Teraz sie wyprowadzam i tez bede
        mieszkac na ostatnim pietrze. Jedyne przeciw to cena mieszkania przy sprzedazy -
        zawsze troche nizsza, ale za to mozna taniej kupic:-)
        Trzeba zwrocic jedynie uwage na jakosc izolacji dachu- zima moze byc zimno a
        latem cieplo. Dlatego przed zakupem warto zrobic wywiad. W moim przypadku nie
        bylo OK.
        • Gość: kasia Re: ostanie piętro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.04, 21:11
          Zdecydowanie poleca. Latem pięknie ćwierkają ptaszki na dachu. No i tupiących
          sąsiadów nie słychać.
          • Gość: kawa Re: ostanie piętro IP: 193.0.117.* 29.12.04, 10:18
            zdecydowanie polecam, sama mieszkam na ostatnim piętrze dwupiętrowego budynku,
            wprawdzie nie ma windy ale przecież nie jest to wysoki budynek, nikt mi nie
            tupie nad głową i odpada problem zalania przez sąsiada z góry, a także
            zapchanych rur (kiedyś mieszkałam na parterze i to był koszmar)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka