Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

jak Wam sie pododa

IP: *.dsl.emhril.ameritech.net 27.01.05, 21:42
    weidzcie na strone www.polskiedomy.pl
    wpiszcie tylko w pierwszej rubryce "z poddaszem uzytkowym",reszta dowolna
    dalej szukanie potem kliknicie na strone 3 i tam znajduje sie domek zduzym
    okraglym oknem PDOO45 co o nim sadzicie prosze o wszystkie uwagi
    POZDROWIENIA
    Obserwuj wątek
      • Gość: mif Re: jak Wam sie pododa PD0045 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.05, 01:30
        To są moje subiektywne uwagi:
        Pani arch. Jowita Gross-Mazurska naoglądała się bajek Disneya i wspomnienia
        dzieciństwa przelała na papier, kreśląc sylwetkę domu, ale daleko jej do Disneya.
        Nigdy bym nie połączył tak dużego, okrągłego okna z ostrym zarysowaniem dachu, a
        kominy przypominają lokomotywę z czasów C.K. Austrii.
        Garaż połączony z budynkiem jest mniej ustawny na działce, zwłaszcza tak
        wysunięty. Oszczędnością będzie opłata podatku od garażu, liczona, jak za
        powierzchnię mieszkalną, a nie inne budynki. I to jest jedyna korzyść z garażu
        połączonego z domem. Różnica w koszcie budowy garażu przy domu (większa) od
        wolnostojącego długo nie zamortyzuje się w opłatach podatkowych.
        Połączenie drzwiami garażu z wiatrołapem może powodować nieprzyjemny zapach w
        pomieszczeniach mieszkalnych. Kotłownia za daleko umiejscowiona od kuchni -
        straty na ciepłej wodzie, wyższe rachunki za podgrzewanie. Wiatrołap nieustawny
        przez nadmiar drzwi, ale to nie jest największy problem. Dwa słupy obok schodów
        nie będą najciekawszą ozdobą, chyba, że coś wymyślisz. Zejście z góry na środek
        salonu, to mało dyskretna forma pojawienia się w towarzystwie. W rewii zejście
        ze schodów sygnalizuje finał imprezy. Od strony salonu pełne schody będą
        fragmentem dominującym i przytłaczającym, a schody ażurowe mogą być nie do
        pokonania dla ludzi z lękiem wysokości.
        Nad zespołem łazienkowo - kibelkowym trzeba się zastanowić. Skoro sypialnia 0.5
        ma być dla gości, to łazienka, moim zdaniem jest za duża (przerost formy nad
        treścią). Poza tym trudno wchodzić do łazienki przez zajęty pokój, chcąc np.
        wziąć natrysk po pracy w ogrodzie. Jeżeli sypialnia 0.5 ma być gabinetem, to tym
        bardziej głupie rozwiązanie.
        Duże okrągłe okno w salonie wymaga do mycia drabiny 12- stopniowej, albo
        rusztowania. To samo odkurzanie sufitu poza antresolą. Pomyśl, jak się będzie,
        stojąc na wysokości 2,5 m, poruszać miotłą z rękami w górze. Horror! O malowaniu
        i ogrzaniu tak wysokiego pomieszczenia, z autostradą zimna w postaci
        ogromniastego okna nie wspomnę.
        A jak już jesteśmy na antresoli, to brak drzwi między sypialnią 1.4, a strychem
        1.5, bo on się przyda od wewnątrz, a nie od strony garażu. Sypialnie 1.3 i 1.4
        mało ustawne, wąskie kiszki sugerujące oddzielność małżeńską.
        Zastrzegam, że są to moje spostrzeżenia, które innym osobom mogą odpowiadać.
      • 27kasia Re: jak Wam sie pododa 28.01.05, 10:43
        Nie gustuję w ogóle w gotowych projektach bo uważam, że największa frajda jest
        wtedy kiedy projekt dostosowany jest do potrzeb, gustów i stylu zycia
        właścicieli i jednoczesnie doskonale wkomponowany w otoczenie. Ale PD0045 to
        właściwie nie wiadomo co to jest - przód lokomotywy?
      • nnike Re: jak Wam sie pododa 29.01.05, 00:36
        Ja wolę ten:
        www.dom-projekt.pl/boleslawice.php :) Prosty, pojemny i z drewna.
        Zresztą w tym portalu, podobnie jak i w tym:
        www.domywstylu.pl/alfabet.asp , są wg mnie pokazane najładniejsze
        projekty.
        Może kiedyś uda mi się upodobnić moje murowane maleństwo na Bolesławice? :)
      • Gość: ala Re: jak Wam sie pododa IP: *.dsl.emhril.ameritech.net 30.01.05, 17:09
        a on mi sie podoba zgadzam sie ,ze ma olbrzymie braki ale mozna je skorygowacno
        i nie watpliwie jest drogi ale wlasnie ten inny bajkowy ksztaltno ale moze
        faktycznie jestem bezguscie pozdrowienia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka