Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Zabudowa balkonu

IP: 213.17.165.* 18.06.02, 13:45
    Witam,

Czy macie jakis doswiadczenia z zabudowa balkonu. Na co zwrocic uwage, jaki
    profil (system ?), czy na rolkach czy na teflonie.

Dzieki za kazde info.

Pozdrawiam,
    Rafal
    Obserwuj wątek
      • Gość: amapola Re: Zabudowa balkonu IP: *.exbud.com.pl 19.06.02, 15:40
        ja tez poprosze..zwracałam sie z tym problemem na forum ale jakos nikt....
        a jakie sa motywy Twojej decyzji o zabudowie?
        • Gość: Rafal Re: Zabudowa balkonu IP: 213.17.165.* 19.06.02, 16:28
          Wiesz.... w zimie polowa balkonu tonie w sniegu a ja chcialbym trzymac na
          balkonie ( calkiem spory) duze caloroczne rosliny (tuje, itp) oraz byc moze w
          przyszlosci rower.

Pozdrawiam,
          Rafal
      • Gość: wp Re: Zabudowa balkonu IP: 5.2.1R1D* / *.uk.deuba.com 19.06.02, 15:55
        Polecam system LUMON finski. Osobiscie zabudowalem sobie balkonik tym systemem naprawde polecam. Cena
        niestety duza ale warto. Lumon jest systemem przesowanych tafli szkalanych skladajacych sie do boku, nie ma
        zadnych pionowych elementow. W warszawie mozna go zobaczyc na karcelaku przy okopowej pietra od VII w
        gore sa zabudowane w ten sposob. Trzeba sie tylko dobrze przyjrzec bo na pierwszy rzut oka zabudowy nie
        widac. pozdrawiam Wojtek
        • Gość: dzi Re: Zabudowa balkonu IP: *.europolgaz.com.pl 19.06.02, 16:14
          Może Wiesz jaka jest przybliżona cena za mb. czy m2 zabudowy ?
          • Gość: wp Re: Zabudowa balkonu IP: 5.2.1R1D* / *.uk.deuba.com 19.06.02, 16:51
            okolo 1500 mb niestety
        • Gość: Rafal Re: Zabudowa balkonu IP: 213.17.165.* 19.06.02, 16:31
          Gość portalu: wp napisał(a):

> Polecam system LUMON finski. Osobiscie zabudowalem sobie balkonik tym systemem
          > naprawde polecam. Cena
          > niestety duza ale warto. Lumon jest systemem przesowanych tafli szkalanych skla
          > dajacych sie do boku, nie ma
          > zadnych pionowych elementow. W warszawie mozna go zobaczyc na karcelaku przy ok
          > opowej pietra od VII w
          > gore sa zabudowane w ten sposob. Trzeba sie tylko dobrze przyjrzec bo na pierws
          > zy rzut oka zabudowy nie
          > widac. pozdrawiam Wojtek

Hej,

Raczej myslalem o czyms tanszym, taka tradycyjna zabudowa w aluminium anodowanym
          z rozsuwanymi/zdejmowanymi skrzydlami. Bardziej chodzi mi o system przesuwu
          skrzydel, bo wiem ze stosuje sie rozne rozwiazania ( rolki, plozy teflonowe, moze
          cos jeszcze).

Rafal

• Gość: Aneta Re: Zabudowa balkonu IP: *.rp.pl / 10.32.23.* 19.06.02, 16:30
        Tez o tym mysle, mieszkam na parterze w nowym mieszkaniu.
        Ogladalam w internecie balkony zabudowane systemem o ktorym tu w watku
        wspomniano
        www.balkony.eurobiz.com.pl

Wyglada to b. dobrze, jest malo widoczne a to dla mnie jeste wazne bo nie wiem
        czy wspolnota mieszkaniowa zgodzi sie na zabudowe....
        Nie ma tam jednak (na tej stronie) kosztow tej inwestycji.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka