-
Dostałam niespodziewanie mnóstwo jarmużu. Co mogę z nim zrobić? Chyba nigdy nawet nie jadłam, spotkałam się z nim najwyżej jako dekoracją dań :-/
-
Jak w temacie- bardzo chciałabym spróbować i jarmużu i pasternaku. W moich ulubionych programach kulinarnych oba te warzywa występują bardzo często. Tymczasem u nas jakoś ich nie widzę. Czy można je kupić w Warszawie? Gdzie? Za ile? Dzięki za pomoc.
-
Podobno bardzo zdrowy, ale brakuje mi pomysłów jak go fajnie zjeść. Macie jakieś przepisy?
-
Poradźcie - co zrobić z jarmużu?
Wczoraj kupiłam cały worek liści jarmużu, znalazłam przepis w necie i
zrobiłam... smakowało jak plastik...
Zostało mi jeszcze pół worka, ale nie wiem co zrobić. Czytam o jego cudownych
właściwościach, wielości witamin i składników mineralnych, ale jak go zrobić,
żeby był zjadliwy??
Aha... wczorajszy, wypróbowany przepis:
duszony jarmuż w małej ilości osolonej wody z jabłkiem i czosnkiem.
Cały garnek wylądował w ubikacji. Ani konsystencja, ani z...
-
Pojawił sie w Tesco ale nie wiem co z tym zrobić
-
Czy warto spróbować i "z czym to się je"?
-
no właśnie. wypróbowałam sposób "szpinakopodobny", ale może są jeszcze inne
sposoby? bo warzywko niczego sobie :)
-
bierzemy jarmuż, jakieś 500 dkg, myjemy go i odkrawamy liście od łodygi
szklimy cebule na margarynie, dodajemy pokrojony jarmuż, dusimy jakieś pół
godziny (uwaga, jarmuż powoli zmiejsza objętość), potem dodajemy dwa jabłka,
drobno pokrojone i 125 g wędzonego tofu, pokrojonego w kostkę
dusimy jakieś 10 minut
przyprawiamy pieprzem, musztardą i tartą gałką muszkatołową
do tego najlepiej pasują zwykłe gotowane ziemniaki
można jeszcze podsmażyć bułkę tartą i polać jarmuż
smacznego!
i ...
-
zacznie sie jego okres,przymroski juz sa,
ja go podaje przewaznie do miesa peklowanego,
kielbasy,boczku bo tak znam,
ciekawa jestem jak przyprawiacie go w polsce,
i do czego.