Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

AGD - białe czy stalowe ???

IP: 190.1.3.* 06.09.01, 15:23
    Słyszałam że właściciele stalowych kuchenek i lodówek przeklinają swój zakup.
    Czy to prawda???
    Obserwuj wątek
      • Gość: Tomi Re: AGD - białe czy stalowe ??? IP: *.katowice.pik-net.pl 07.09.01, 12:46
        Białe, zdecydowanie białe!
        W trakcie najbliższego remontu mam zamiar wymienić też armaturę na białą. Na
        stalowej widać każdą kroplę wody i tłuszczu. Brudasem nie jestem ale w kuchni i
        łazience trudno co 5 minut chodzić ze ścierką i polerować sprzęty.
        • Gość: Siksa Stalowe IP: *.wola-justowska.sdi.tpnet.pl 07.09.01, 21:35
          Wygląda nowocześnie, jest inne niż to co znamy od czasu komuny. Wcale nie widać
          ciągle palcowania, tylko trzeba mieć taki specjalny spray do stailess steel.
          pozdro
          • Gość: furora Re: Stalowe IP: 190.1.3.* 10.09.01, 09:54
            A czy możesz Siksa powiedzieć coś bliżej nt. tych magicznych środków? Gdzie je
            można kupić, ile kosztują? Szczerze mówiąc bardzo bym chciała stalową lodówkę i
            kuchenkę, ale te palce mnie przerażają !!! A na białe jakoś nie bardzo chcę się
            zgodzić bo kuchnie mam w dużym pokoju (aneks) i białe może wiejsko wyglądać. No
            chyba że zdecyduję się na zabudowane.
            Czekam na odpowiedź.
            • Gość: Mik Wiejskie AGD IP: 213.25.197.* 19.09.01, 17:30
              Kuchnia w pokoju zawsze będzie wyglądac wsiowo. Jak w kurnej cha cie, gdzie
              wszystko było razem - łącznie z oborą. To jakis diabelski pomysł z tymi
              aneksami. Jak się chce prowadzić norma;lne gospodarstwo domowe (z obiadkami dla
              mężusia itp) to kuchnia powinna być ODDZIELNIE. Nawet najlepszy okap nie
              wyciągnie wszystkich smrodów, a i prządku w kuchni nie sposób utrzymac przez 24
              ha na dobę. Nie długo zaczna robić aneksy łazienkowe i sedesowe. bo przecież
              ładna droga wanna albo bided n fotokomórkę to dopiero zada szyku i powali po
              gałach gości.
              • Gość: jo Re: Wiejskie AGD IP: *.ciop.waw.pl 20.09.01, 08:02
                ...zgadzam sie w 100%
              • Gość: mkonos Re: Wiejskie AGD IP: *.*.*.* 20.09.01, 08:32
                ja też się zgadzam
              • Gość: furora Re: Wiejskie AGD IP: 190.1.3.* 20.09.01, 09:57
                Też się zgadzam, ale weź pod uwagę, że często to nie jest kwestia wyboru -
                jeśli mam wybierać między mieszkaniem z aneksem za 3 tys./m w sprawdzonej
                firmie, a mieszkankiem z osobną kuchnią za 4.5 tys./m np. na Ursynowie w firmie
                o której możecie poczytać na forum straszne rzeczy, to na prawdę wolę to
                pierwsze. Gdyby teraz stać mnie było na duże mieszkanie (w takich na ogół nie
                ma aneksów) to bym się ani chwili nie zastanawiała. Ale wychodzę z założenia,
                że 42 metry są na kilka lat, a potem będzie "normalne" mieszkanie. Z normalną
                kuchnią. A póki co wolę by ten wiejski anenks wyglądał jak najmniej wiejsko.
                Pozdrawiam.
                • Gość: xxx Re: Wiejskie AGD IP: *.centertel.pl 28.09.01, 15:56
                  Ja kupiłam mieszkanie 100m2, i mimo to mam aneks. Nie uważam żeby był wsiowy,
                  łączy się on z pokojem, w którym będą tylko meble wypoczynkowe na około 30m2,
                  przy eleganckiej kuchni takie rozwiązanie wyglada bardzo nowoczesnie. kwsetia
                  urzadzenia kuchni tak, zeby pasowała
      • Gość: femme Re: AGD - białe czy stalowe ??? IP: *.leszno.cvx.ppp.tpnet.pl 09.09.01, 16:03
        Witaj!

Ja mam biale, po pierwsze jest tansze zdecydowanie od stalowego, po drugie na
        pewno nie wyjdzie z mody za dwa lata, no a po trzecie to nie bede kupowac super
        srodkow do czyszczenia staowej lodowki, wole sobie kupic ladne perfumy.

pa
      • Gość: Artur Re: AGD - białe czy stalowe? STALOWE! IP: *.net.external.hp.com 11.09.01, 11:52
        Czesc,

Tez mialem takie obawy. Okazalo sie, ze nieco na wyrost. Nie jest tak zle.
        Zauwazylem jednak pewna prawidlowosc - stal stali nierowna. Nie jestem
        hutnikiem i nie znam sie na takich niuansach, ale niektore firmy/modele
        strasznie sie brudza, inne nie. Tak sie sklada, ze im drozsze tym lepsze (ale
        niespodzianka...).
        • Gość: dana Re: AGD - białe czy stalowe? STALOWE! IP: *.cbk.waw.pl 20.09.01, 09:49
          te historie o sladach na sprzecie sa dalece wyolbrzymione. sama mam taki sprzet i cala lodowke srebna.
          Wiadomo ze cos tam mozna poplamic ale to na kazdym widac. I wcale zbytnio nie przesadzam ze sprzataniem i
          pucowaniem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka