Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

odległość między blokami

IP: *.chello.pl 22.04.05, 17:56
    witam,
    zarezerwowaliśmy śliczne mieszkanie na ostatnim piętrze, jedyne co mnie
    niepokoi to bliskość sąsiedniego bloku.
    Odległość do bloku naprzeciwko to 10m. Czy to nie jest za blisko?
    Na co powinnam zwrócić większą uwagę na sąsiada za oknem, cZy świetny układ
    mieszkania? Pomocy!
    A wogóle są jakieś przepisy,które mówią o odległościach między blokami?

rena
    Obserwuj wątek
      • Gość: KASIA Re: odległość między blokami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.05, 18:45
        KIedys były takie normy, ze odległość między blokami musi byc równa wysokości
        bloku (ale którego jesli jeden jest wyższy, to nie wiem). Po tym co teraz się
        buduje to chyba nie ma juz chyba zadnych norm. Ja tez kupuję w bliskiej
        odległości (20 m) i tez mnie to niepokoi,ale coż tez mieszkanie bardzo fajne.
        Ideału nie znalazłam.
      • Gość: alcarin Re: odległość między blokami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.05, 18:47
        Hej rena! Tu Cie znalazlam :) Nie panikuj. Te 10m, o ktorych pisalam w "naszym|" watku to odleglosc
        miedzy tymi najbardziej wystajacymi fragmentami obydwu blokow, czyli pionam, w ktorych sa
        mieszkania 72m. Jesli takiego nie wybralas, to wszystko bedzie dobrze, bo w innych miejscach jest
        wiecej, tak z 16=18m(chyba). Moze tak dla spokojnosci ducha zmien budynek i wybierz klatke
        siedmiopietrowa? jesli nie ma juz mieszkania, ktore Cie interesuje na ostatnim pietrze, to moze wez
        nizej? Pozdrawiam i ciagle traktuje Cie jak moja sasiadke z osiedla :)
        • Gość: KASIA Re: odległość między blokami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.05, 19:16
          Zapytam z ciekawości, co to za osiedle?
          • Gość: alcarin Re: odległość między blokami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.05, 20:54
            Kasiu, Nad Struga na Bródnie
        • Gość: rena Re: odległość między blokami IP: *.chello.pl 22.04.05, 19:30
          witam,
          niestety, wybrałam to 72m, czyli naprawdę 10m.
          rena
          • Gość: alcarin Re: odległość między blokami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.05, 20:52
            No to niewiele brakowalo, zebysmy byly sasiadkami z naprzeciwka :) Chcielismy kupic to mieszkanie
            72m w dluzszym bloku na ostatnim pietrze, ale bylo juz zajete. Mielismy wiec do wyboru tylko to 68,9
            w siedmiopietrowcu albo na Twojej klatce. Z obawy przed brakiem slonca wybralismy pierwsza opcje i
            teraz pewnie bedziemy sie smazyc w lato, bo okno od kuchni i salonu wychodzi na poludnie = a w
            naszym mieszkaniu ma byc takie konkretne to salonowe okno: o 90cm wyzsze od innych (tak nam
            przynajmniej powiedziano), bo o tyle mamy miec wyzszy salon od reszty mieszkania. Widac to tez na
            wizualizacji osiedla na stronie netowej JP. To mieszkanie mial zaklepane najpierw jeden z wlascicieli
            firmy, ale powiedzial, ze klient ma pierwszenstwo przy wyborze i on sie dostosuje i najwyzej wezmie
            takie samo na ostatnim pietrze w malym budynku. Wyglada wiec na to, ze Twoim najblizszym sasiadem
            bedzie wlasciciel firmy :) To plus dla Ciebie, bo pewnie zadba, zeby w tym budynku bylo wszystko cacy.

Sorki za zasmiecanie watku.
            • Gość: rena Re: odległość między blokami IP: *.chello.pl 22.04.05, 21:05
              Sprawdź dokładnie strony świata, Twoje okna chyba nie są na południe, raczej na
              zachód.
              Liczyłam, że może zwolni się mieszkanie na 7piętrze, ale widzę,że nic z tego.
              rena
              • Gość: alcarin Re: odległość między blokami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.05, 21:38
                Dokladnie na poludniowy zachod, a reszta, czyli balkonowe i od dwoch pokoi na zachod (w
                przyblizeniu). Ale mam nadzieje, ze i tak slonca nam nie zabraknie. Mam jeszcze do Ciebie pytanie, ale
                to juz w naszym watku.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka