Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    IP: *.gebm.pl / 193.138.110.* 25.05.05, 16:36
    Proponuję aby autor tego artykułu - zamieszkał w Ursusie.
    Dojazd samochodem na 9.00 do centrum np. Europlex zajmuje dokładnie 30 minut.
    To naprawdę tak dużo. Samoloty - wszystko zalezy od pogody. Raz lataja nad
    Ursusem, Ursynowem czy Józefosławiem pod Piasecznem. Hipormarkety - wystarczą
    4 w Al. Jerozolimskich i 1 na Połczyńskiej.
    Zamieszkaj w Ursusie poczujesz klimat małego miasteczka, gdzie ludzie się
    znają od urodzenia, ze szkoły, kościoła. Jednocześnie czerpiąc plusy z
    mieszkania w W-wie. Wiem bo mieszkam tu 20 lat. Nie znam osoby, która
    wychowała się w Ursusie i wybrała inne miejsce do dalszego życia.
    Ten artykuł to kopia pojawiąjących się już w różnych mediach błędnych
    informacji o Ursusie. Dziennikarstwo nie polega na COPY and PASTE od 3 lat (
    tak jak śledzę te artykuły ).
    Zapraszam do Ursusa, Gołąbki, Niedżwiadek, Stary Ursus to piękne zielone
    okolice, nowe Skorosze - trochę blokowisko ale dobrze mi się tam mieszka.
    Obserwuj wątek
      • Gość: Artur Re: Ursus IP: 195.8.101.* 19.09.05, 10:14
        Przyznaję koledze całkowitą rację. Sam urodziłem sie w Ursusie 33 lata temu i
        wyprowadziłem sie na Gołąbki. Ursus posiada klimat małego miasteczka. Niestety
        budowa nowych osiedli znacząco pogorszyła komunikację. A widząc ile się buduje
        wiem że będzie jeszcze ciężej. Dlatego nie zapraszam do osiedlania się w tych
        stronach.
        • mamiya Re: Ursus 20.09.05, 11:28
          ale ten tekst jest prawdziwy! Hipermarketów w samym Ursusie nie ma, są w
          alejach Jerozolimskich, moim zdaniem, akurat to nie jest wielki problem. Nawet
          samoloty nie są tak bardzo uciążliwe, chociaż latają ciągle. Prawdziwym
          problemem jest komunikacja, straaaaaaaaaszne korki, nie zawsze, ale coraz
          częściej, a nowe osiedla wciąż się budują. Całkiem ładne zresztą i jak to
          zwykle w Warszawie, często nie wpasowane w otoczenie. Sam Ursus to jednak nie
          jest żadna rewelacja, brak np. kin i jakiegoś sensowanego centrum, trochę ten
          Ursus jest jednak zapyziały, ale jeszcze raz to napiszę podróż z Ursusa-
          Niedźwiadek do Centrum to KOSZMAR! Całe szczęście, że jestem dość cierpliwy i
          tą godzinkę jakoś zdzierżę na dojazd,ale podczas upałów czasami padam ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka