Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

AGD we Wrocławiu

IP: 212.127.72.* 12.08.02, 13:47
    Gdzie najtaniej we Wrocku i okolicach można kupić lodówkę i kuchnię do
    zabudowy?
    Wiem, że ceny wszędzie są z katalogu, ale ile można wytargować rabatu?
    Dzięki za podpowiedzi
    Obserwuj wątek
      • Gość: Piotr Re: AGD we Wrocławiu IP: 212.127.72.* 14.08.02, 12:42
        Przez kilka ostatnich miesiecy zbieralem caly sprzet do zabudowy i najlepsze
        ceny dostawalem kupujac z ekspozycji (ok. 30% od katalogu) lub w serwisie
        Bosch/Siemens w Lodzi (nawet do 50% - sprzet nowy, na gwarancji, ale np. bez
        opakowania, instrukcji itp.). To czego nie zdobylem w w/w miejscach (zmywarka i
        okap) kupilem we Wrocku w Darii - hurtowni AGD na Zakrzowie (tel. 781 31 30).
        Udalo mi sie z nimi ustalic spory upust.
        • hubert34 Re: AGD we Wrocławiu 22.08.02, 09:19
          Witam,

Też jestem na etapie wybierania sprzętu AGD i byłem wczoraj w Darii. Wcześniej
          miałem wybrany sprzęt - lodówka wolnostojąca Gorenje, pralka Boscha'a i
          kuchenka el. z płytą gazową Mastercook. Na pierwsze dwie rzeczy dostałem na
          starcie 7% upustu, a na kuchnię 5%. Czy z Twojego doświadczenia to spory upust,
          czy można coś jeszcze utargować?

pozdrawiam
      • Gość: Woyzeck Re: AGD we Wrocławiu IP: *.sap.com / 10.31.184.* 16.08.02, 09:19
        Ja kupiłem pralkę, zmywarkę pod zabudowę i lodówkę w sklepie na ul.
        Piłsudskiego obok opery (nie znam dokładnego adresu). Obok jest też jakieś
        technikum elektroniczne czy coś takiego (trzeba wejść w dużą bramę i drzwi na
        prawo).
        Za każdym razem dostawałem spore upusty, tak że np. zmywarka była tańsza o 200
        zł niż MediaMarkt, podobnie pralka i lodówka były tańsze niż w innych sklepach.
        Pracują tam fachowcy, którzy potrafią naprawnie rzetelnie doradzić. Polecam i
        życzę udanych zakupów.
        • farcaul Re: AGD we Wrocławiu 19.08.02, 16:15

Rzeczywiscie sa tam fachowcy - polecam!

Ze wzgledu na ceny warto jeszcze sprawdzic:
          - wspomniana Darie
          - sklep na Boguslawskiego - pod nasypem z tylu targowsika na Zielisnkiego
          - sklep na Bialoskorniczej/Psie Budy
          - ewent. hurtownie Matra (k. Korony i k. Cermagu)

W pierwszych 3 punktach znalazlem ceny nizsze niz np. w MediaMrkcie, juz nie
          wspominajac o Avansie czy Euro (no chyba ze sie trafi promocja...)
      • Gość: ryszard Re: AGD we Wrocławiu IP: *.hor.net.pl 16.08.02, 23:29
        jak będziesz wiedział co to podaj w jakich cenach kupujesz podpowiem czy dobre
        czy można jeszcze urwac
        • Gość: Joghurt Re: AGD we Wrocławiu IP: *.oborniki-slaskie.sdi.tpnet.pl 22.08.02, 21:08
          Ja również polecam DARIE, kiedyś kupując lodówkę Polaru cena tego samego modelu
          u nich była tańsza niż w Polarze! W końcu kupiłem jednak w Polarze, ale tylko
          dlatego, że wytargowałem rabat ok 100 zł taniej bo mieli ostatnią sztukę (była
          pełnosprawna, bez wad) i nawet udało mi się ją bez problemu zarezerwować, bo
          miałem zamówiony na inny dzień transport. Kupując pralkę Whirpoola nie musiałem
          się spieszyć jak przy lodówce, długo przebierałem i wybrałem jednak Darię bo
          było najtaniej. Opłaca się tam brać szczególnie jak mają na coś promocje, wtedy
          na pewno nie znajdziecie tego nigdzie indziej w tak niskiej cenie.
          Przy okazji zakupu lodówki przypadkiem dowiedziałem się też na jakich marżach
          działa ta branża, jak dużo zabierają pośrednicy, a jak mało dostaje się
          producentom i powiem szczerze, że w pierwszej chwili nawet myślałem o założeniu
          własnej firmy w tej branży...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka