Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

GAZRAZ W GRANICY DZIAŁKI

IP: *.res.pl 31.08.05, 08:55
    Sąsiad poprosił mni o wybudowanie garażu w granicy z moją działką. Mam w
    zwiazku z tym pytanie... czy coś tracę na wartości działki? Czy w razie
    sprzedazy domu jest to dla mnie niekorzystny układ?
    Obserwuj wątek
      • Gość: mucha.j Re: GAZRAZ W GRANICY DZIAŁKI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.05, 10:59
        wartośćź działki najczęściej spada, a już na pewno jej atrakcyjność. My własnie
        jesteśmy w tej sytuacji, że zamierzamy zbudować garaż, a działka, na której
        granicy ów garaż ma stać, jest jeszcze nie sprzedana. Otrzymaliśmy zgodę od
        obecnego własciciela na budowę i się śpieszymy, ponieważ będzie to spory
        budynek i ktoś kto ją kupi znaczną część boku działki będzie miał zasłoniętą.
        Więc dla Ciebie nie jest to korzystne, chyba, że nie sprawi Ci to różnicy.
      • ela.tu-i-tam Re: GAZRAZ W GRANICY DZIAŁKI 31.08.05, 12:25
        Budowanie garazu w granicy to jest jedno z najbardziej inteligentnych rozwiazan
        dla obu stron, bardzo to ulatwia zycie a takze pozwala dobrze zagospodarowac
        przestrzen. Garaz jest zwykle przy wjezdzie na dzialke, i parterowa mala chatka.
        • Gość: mif Re: GAZRAZ W GRANICY DZIAŁKI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.05, 23:02
          ela.tu-i-tam napisała:

> Budowanie garazu w granicy to jest jedno z najbardziej inteligentnych rozwiazan

Takie rozwiązanie jest praktyczne i tanie w realizacji. Dodatkowy zysk większej
          przestrzeni przed domem (obok garażu).
      • pam_pa_ram_pam Re: GAZRAZ W GRANICY DZIAŁKI 01.09.05, 08:35
        Jeśli możesz się do niego dobudować ze swoim garażem, to jest to dla Ciebie
        korzystne, nawet bardzo. On oszczędza 3 metry szerokości działki, które
        miałby "stracone", ale i Ty oszczezisz to samo. Jeszcze lepiej dla Ciebie,
        jeśli garaż miałby być wzdłuż Twojej pólnocnej granicy działki...
        • Gość: esi-zosi Re: GAZRAZ W GRANICY DZIAŁKI IP: *.res.pl 01.09.05, 20:35
          Dzięki za odp. Chyba popełniłam wielki błąd zgadzając się, bo będę miała
          przesłonięty dom, tzn bedzie zacieniowany bo garaż bedzie od południa i to
          jeszcze zaledwie 4 m od mojego domu. Zgodziłam się bo to jest rodzina ... :(
          źle, bardzo źle. Z rodziną to dobrze się tylko wychodzi na zdjeciach. Pozdrawiam!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka