Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

agencje nieruchomości we Wrocławiu

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.05, 11:15
    Stoimy z mężem przed zadaniem sprzedania mojego mieszkania i kupienia czegoś
    w zamian (działki do budowy domu?, mieszkania?, domu do remontu? - nie możemy
    się zdecydować i to jest trochę kłopotem w tym wszystkim).
    Jednak czego byśmy nie kupowali, to najprawdopodobniej skorzystamy przy
    sprzedaży i kupnie z pośrednictwa agencji. I stąd moje pytanie - czy ktoś z
    Was ma jakieś doświadczenia z agencjami we Wrocławia? Która (które) godne są
    polecenia? Boję się próbować w ciemno.
    Obserwuj wątek
      • Gość: magga Re: agencje nieruchomości we Wrocławiu IP: 217.8.190.* 17.11.05, 11:26
        Ja sprzedalam swoje mieszkanie za posrednictwem Iglicy (www.iglica.pl), ktorą z kolei
        polecil mi bardzo zadowolony z niej kolega. Mieszkanie bylo wystawione w czerwcu,
        a sprzedane pod koniec sierpnia, bez zadnych problemow.
        • gocha1002 Re: agencje nieruchomości we Wrocławiu 17.11.05, 13:27
          Pytanie za 100 punktów: dlaczego musicie sprzedawać przez pośrednika? Pytam
          zupełnie serio, bo chcę wiedzieć, czego boją się ludzie (bo to chyba o strach
          chodzi), którzy nawet nie próbują sami sprzedawać.
          Pozdrawiam
          • rezerw Re: agencje nieruchomości we Wrocławiu 17.11.05, 14:03
            Chodzi o to, że musimy jednocześnie sprzedać stare, kupić nowe i wziąć kredyt.
            I musimy to odpowiednio zgrać, zeby nie być bezdomnymi przez pół roku np.
            No i prawdę powiedziawszy nie mam pojęcia, jak się sprzedaje mieszkanie - jak
            wygląda umowa, jak się załatwia notariusza, jak i kiedy ma mi sprzedający
            zapłacić. Oczywiście jeszcze bardziej boję się kupowania, bo tu będzie więcej
            możliwości popełnienia błędu.
            Dlatego chciałabym obie transakcje przeprowadzić przez agencję.
            • rezerw Re: agencje nieruchomości we Wrocławiu 17.11.05, 14:06
              Oj, przepraszam - w międzyczasie mój mąż się na nowo zalogował i odpowiedziałam
              jako rezerw, podczas kiedy wątek zaczęłam jako diskus. Przepraszam za
              zamieszanie.
              Pozdrawiam
              diskus=rezerw
      • Gość: magga Re: agencje nieruchomości we Wrocławiu IP: 217.8.190.* 17.11.05, 14:19
        My probowalismy najpierw sprzedac na wlasna reke. I to byl niestety koszmar.
        Przychodzili jacys dziwni ludzie, wlasciwie nie wiadomo po co, chyba tylko tak sobie
        poogladac.
        • diskus Re: agencje nieruchomości we Wrocławiu 17.11.05, 14:48
          Dzięki za informację o Iglicy - spróbujemy :)
          Nam się na szczęscie za bardzo nie śpieszy, ale z drugiej strony myślenie o tej
          całej sprawie (czy uda się znaleźć coś odpowiedniego dla nas, czy uda się kupno
          tego czegoś skorelować ze sprzedaniem naszego mieszkania, czy uda się kredyt
          bez niespodzianek zaciągnąć) powoli zaczyna mi spędzać sen z powiek.
        • Gość: way2short Dziwni ludzie? IP: *.acn.waw.pl 18.11.05, 12:35
          przperaszam a "dziwni ludzie" nie przychodza z Agnecjami?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka