trinity7 01.12.02, 17:53 Moje ulubione biale spodnie zostaly uprane z rozowa karteczka w tylnej kieszeni. Teraz i ona jest rozowa. Nie wiem, czy odplamiacz sobie z tym poradzi. Czy ktos zna jakis sposob czy srodek, ktorego powinnam uzyc????? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Flavia123 Re: zafarbowane spodnie. POMOCY!!! IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 01.12.02, 22:26 Użyj Vanisha.Najpierw polej na zafarbowane miejsce ( lekko trzeba wcierać)i po chwili wrzuć do pralki. Mnie się udało może i tobie też. Możesz zaryzykować z wybielaczem, ale ostrożnie, najpierw sprawdź na etykietce spodni czy producent nie odradza. Powodzenia. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
elaz1 Re: zafarbowane spodnie. POMOCY!!! 02.12.02, 17:33 uzyj skoncentrowanego plynu do prania dywanow. Przetestuj najpierw!!! Poniewaz jest to farba z papieru wiec obawiam sie ze normalny odplamiacz moze tego nie usunac. Poza tym mozesz sprobowac tego samego detergentu w ktorym pralas ale bardziej skoncentrowany ( w koncu jak rozpuscil barwnik z kartki to moze rozpusci go z materialu tez. Daj znac koniecznie co zadzialalo, powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
trinity7 proba 03.12.02, 21:14 na razie sie boje cokolwiek z nimi zrobic, ale do odwaznych swiat nalezy! Rezultaty prania opisze :-) mam nadziej, ze beda pozytywne :-) Odpowiedz Link Zgłoś
elaz1 Re: proba 04.12.02, 14:47 wiesz co? jak masz jeszcze takie same karteczki to sprobuj na nich najpierw, albo zafarbuj kawalek bialej szmatki i na tym probuj Odpowiedz Link Zgłoś