Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Szczecinski rynek nieruchomosci

IP: *.pools.arcor-ip.net 05.04.06, 13:13
    Czy w Szczecinie w ogole jest jakis ruch? Przegladam oferty nieruchomosci i
    widze w kolko te same mieszkania od miesiecy - albo blokowiska albo
    meliniarskie kamienice.
    Wszyscy sie naookolo podniecaja jak to w Krakowie, Wroclawiu, Gdansku ceny
    galopuja. W Szczecinie takiego zjawiska wcale nie widac. Mieszkania, ktore
    byly po 2300/m2 w 2000 roku teraz sa po 2600-2700/m2. Wzrostu tyle co
    inflacji. Nowych inwestycji - jakichs porzadnych apartamentowcow w centum tez
    nie widac. Czy moje wrazenia sa zgodne z rzeczywistoscia? Byloby to dziwne w
    duzym jakby nie bylo miescie 15 km od niemieckiej granicy...
    Obserwuj wątek
      • hanka_t Re: Szczecinski rynek nieruchomosci 05.04.06, 16:38
        To zadziwiajace, co piszesz bo tu na forum jest jakis posrednik ze Szczecina,
        ktory twierdzi, ze mieszkania podrozaly tam w ostatnim roku chyba o 30% i ze
        jest to super biznes bo drozeja i beda drozec a sprzedaje ich cala mase, ma
        klientow z calego swiata!!! To prawda, pamietam jak sie mocno zadziwilam, ze
        taki tam ruch w interesie jak w Warszawie ale teraz widze, ze to kolejny
        naganiacz, ktory robi ludziom wode z mozgu.
        • Gość: al9 naganiacz? IP: *.com / *.teleton.pl 05.04.06, 16:45
          jestem pośrednikiem ze Szczecina. Ruch jest ogromny. Mieszkania sprzedają sie
          na pniu. Ceny rosną i rosną..
          Artur Leszczyński
      • Gość: al9 co zdanie to błąd! IP: *.com / *.teleton.pl 05.04.06, 16:49
        Mieszkania, ktore
        byly po 2300/m2 w 2000 roku teraz sa po 2600-2700/m2.
        -----------------------------------------
        mieszkania w wieżowcach kosztuja 3100 3300 za m2
        Wzrostu tyle co
        inflacji. Nowych inwestycji - jakichs porzadnych apartamentowcow w centum tez
        nie widac.
        ---------------------------------
        a inwestycje modeh polmo po 4.000 za m2? sprzedane na pniu?
        a apartamentowce na Pogodnie po 4400 za m2?
        ------------------------------------
        Czy moje wrazenia sa zgodne z rzeczywistoscia? Byloby to dziwne w
        duzym jakby nie bylo miescie 15 km od niemieckiej granicy...
        -------------------------------------
        Nie
        Twoje wrażenia nie sa zgodne z rzeczywistością. Zupełnie..
        al

• Gość: ania107 Re: co zdanie to błąd! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.06, 08:18
          Popieram. Niedawno kupowałam mieszkanie z kolegą maklerem nieruchomości (pomijam
          fakt iż jadąc z nim samochodem na prawobrzeze zdążył otrzymać 4 tel. że ludzie
          decydują się na kupno..).Teraz koleżanka poszukuje przy jego pomocy mieszkania;
          chce przeznaczyć 20 tys więcej niż ja 6 m-cy temu i kupić podobny metraż jak ja
          i w tej samej dzielnicy...niestety starczy jej ledwie na podobne mieszkanie w
          wieżowcu (ja 4-piętrowiec) no i do remontu....niestety, ale zainteresowanych
          odsyłam do ostatniego numeru Polityki, były tam prognozy budowlane...ponoć
          mieszkania mają drożeć jeszcze do konca 2006 roku a pozniej troszkę
          przystopować, bo i zakończą się ropoczęte w zeszłym roku i wczesniej projekty
          budowlane (piszę ogólnie, niekoniecznie o Szczecinie)...niestety popyt wciąż
          będzie przewyższał podaż :(
        • Gość: willy Re: co zdanie to błąd! doprawdy? IP: *.pools.arcor-ip.net 06.04.06, 12:42
          Na biezaca sledze ceny gdyz jestem powaznie zainteresowany inwestycjami w
          nieruchomosci. Sprawdzam oferty biur najwiekszych biur nieruchomosci oraz m.in.
          strone www.nieruchomosci.szczecin.pl. Mieszkan w wiezowcach za 3000 zl nigdy
          nie widzialem. Takie ceny to osiagaja co najwyzej odpicowane mieszkania na
          Pogodnie. W kamienicach i blokach to nawet ponizej 2000 zl sa.

Sensownych ofert w atrakcyjnych lokalizacjach, ktore mnie najbardziej
          interesuja: Pl. Orla Bialego/Tkacka i caly obaszar starego miasta (nie liczej
          tej nory na Konskim Kieracie, ktora sie nie moze sprzedac od 1,5 roku), Waly
          (agenci maja glownie te same rudery kolo melin "w okolicach Walow" - czyli na
          Dubois/Slawomira albo adaptacje strychow), okoloce parkow - praktycznie nie ma
          albo miesiacami sa te same. Wiec gdzie ten ruch?

Jedynym apartamentowcem, ktory powstal przez ostatnie lata, to ten przy Jasnych
          Bloniach. No jeszcze z 5 lat temu zbudowano ten przy pl. Batorego. O zadnych
          innych nic mi nie wiadomo.
          • Gość: al9 zajrzyj sobie tu IP: *.com / *.teleton.pl 06.04.06, 14:28
            Zajrzyj na strony:
            www.posesja.com.pl
            www.bonus.szczecin.pl
            www.swiatnieruchomosci.pl
            www.profesja.pl
            ---------
            I sobie zweryfikuj.. ceny poniżej 2000 zł/m2 to nawet w Stargardzie nie ma..
            Zaznaczę, że nie podałem linku do własnej strony - nie używam forum do reklamy..
            Pozdrawiam
            al
            • Gość: willy dzieki za linki - potwierdzily moje obserwacje IP: *.pools.arcor-ip.net 06.04.06, 17:05
              Pare przykladow.

Mieszkania w blokach za 3000 zl/m2? Pierwsza oferta jaka znalazlem w Bonusie
              jak dalem Sloneczne (jest jeszcze z 6-7 podobnych):
              "Mieszkanie na 1 piętrze ocieplonego wieżowca na os. Słonecznym o pow. 76m2.
              Pokoje o pow. ok. 16/ 12,5 / 11 / 9,5m2 - na podłogach zadbany parkiet dębowy,
              ściany tapetowane. Z dużego pokoju wyjście na balkon od strony zachodniej.
              Kuchnia o pow. ok. 7,5m2- pas glazury na ścianie, linoleum na podłodze, szafki
              kuchenne w cenie. Łazienka z wanną w glazurze i terakocie, wc osobno. Duży,
              przestronny przedpokój z szafami. Podwójne drzwi wejściowe. Blok ocieplony.
              Duże zwroty za ogrzewanie. Ogólnie mieszkanie bardzo przyjemne, czyste i
              zadbane. Oferta godna polecenia!!!"

pow. całkowita [m2]: 76,19 m2
              cena ofertowa PLN: 146 000 zł
              cena ofertowa za 1 m2: 1.916 zł

----

Waly Chrobrego (toc to chyba jedna z najlepszych lokalizacji w miescie):
              -WAŁY CHROBREGO 38,50 m2 1 5 6 96 000 zł 2005 r. (za 1 m2: 2.494 zł)
              -WAŁY CHROBREGO 105,00 m2 4 1 4 233 000 zł PRZEDWOJENNE (za 1 m2: 2.219 zł)
              -WAŁY CHROBREGO 110,00 m2 4 2 4 285 000 zł PRZEDWOJENNE (za 1 m2: 2.591 zł)

Czesc z tych ofert widze juz od miesiecy. Wiec ani szalenstwa cenowego ani
              ruchu nie ma. Na pocieche powiem ze moj wspolnik mial za zadanie zanalizowac
              Wroclaw - i tam po odsianiu bajek i mitow rezultaty wyszly podobne. Jedno
              (nowe) mieszkanie kupilismy za 2700/m2.

Takie sa fakty.
              • Gość: al9 każdy widzi to co chce IP: *.com / *.teleton.pl 06.04.06, 17:46
                Słoneczne to Prawobrzeże i ceny sa nizsze..
                oferty na Wałach są źle opisane - to mieszkania obok Teatru - bardzo słaba
                lokalizacja..
                patrzysz na nieatrakcyjne , żle zlokalizowane nieruchomości.
                Ale chcesz zostać ze swoim zdaniem - to wolny kraj...
                Pozostaję przy swoim zdaniu.
                Pozdrawiam sedrecznie i zyczę zakupów na jak najniższym poziomie.
                Pozdrawiam
                al

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka