Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Problem - smierdzacy Dulux....

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.02, 14:16
    Witajcie.
    Jakis ponad miesiac temu pomalowalem pokoj dzieciaczka farbami dulux (kolory standardowe z
    puszek).
    Mieszkanie nowe, sciany, tynki itd - wszystko bylo suche, sciany dwukrotnie wczesniej malowane
    na bialo (przez developera), pokoj ogrzewany i wietrzony....
    no i niestety - po dzis dzien czuc te cholerna farbe w pokoju.
    Poradzcie co z tym fantem zrobic....
    Przez tego cholernego duluxa nie wysypiam sie!!!! (z dzidziusiem w 1 pokoju) ;-)

Pozdrawiam Was serdecznie

MalarzAmator ;-)
    Obserwuj wątek
      • vampi= Re: Problem - smierdzacy Dulux.... 20.12.02, 17:34
        Może sasięgnij porady w sklepie, w którym kupowałeś farbę lub u producenta.
        Może na opakowaniu jest jakis telefon, email lub infolinia.
        Miesiąc czasu to wystarczający okres nawet na wywietrzenie farby ftalowej.
        A dulux to chyba farba akrylowa.
        • Gość: mirka d Re: Problem - smierdzacy Dulux.... IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 02.01.03, 14:13
          Współczuję. Mam mieszkanie w całości pomalowane Duluxem - ale namieszanym w/g
          wzornika, nie gotowym, emulsją winylową, matową i szczerze jestem zdziwiona.
          Poza specyficznym zapachem podczas malowania nie wydziela się żaden zapach -
          kuchnię malowałam przed wigilią.
      • Gość: megi Re: Problem - smierdzacy Dulux.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.03, 15:23
        hej!

Nie panikuj!Musisz wysuszyc pokoj!
        Po prostu wlacz na maxa ogrzewanie przy zamknietych oknach,a potem wywietrz
        pokoj.
        Mialam malarzy,ktorzy maluja Duluxem.gdy maluje sie latem tego problemu nie ma.
        Pozdrufka
        Megi
      • nomeans Re: Problem - smierdzacy Dulux.... 03.01.03, 09:48
        ja malowalem duluxem, kolega malowal duluxem i zadnego niemilego zapachu nie
        bylo juz na drugi dzien wiec albo kupiles badziewie (wóde podrabiaja to moze
        farbe tez) albo faktycznie mieszkanie jest caly czas za bardzo wilgotne.
        dziwne ja wybralem duluxa m in ze wzgledu za brak smrodu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka